(Vlastní) Rabsburg

Založil Ryxe, 25.02.2009, 18:54:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Dlouho jsem přemýšlel o tom, postavit hrad, který by co nejvíc odpovídal středověké architektuře.Napůjčoval jsem si knihy, kde byly nějaké dobové rekonstrukce hradů, Linhi mi poslal pořádnou porci inspirace, kouknul jsem i na fotky z výletů a pustil se do toho. Neříkám, že vše odpovídá tomu, jak stavěli v minulosti, ale snažil jsem se co nejvíc toho držet. Stavba je rozplánovaná do třech etap, z nichž představuji první(nejstarší) část. Jedná se o jednoduchý nevelký hrádek, kterému vévodí obdélníkový donjon propojený s obrannou věží a toto je obehnáno klasickou hradbou tak, aby prostor mezi budovami a hradbou byl co nejmenší k znesnadnění manévrů případného nepřítele. Pod hradem je kuchyně, ta však již patří do druhé etapy, která bude následovat.
Jinak barevnost střech ani jejich tvary nejsou definitivní, Na donjonu a obranné věži budou hnědé vysoké, ale zatím je postupně kupuji.

Lego_Radek

Fakt to vypadá dobře. Super je,že to odpovídá reálnému středověku.Myslím,že postavit takovou stavbu s těmito podmínkami je těžší než stavět čistě podle fantazie.

linhi

Hrad vypadá opravdu dobře,jen bych si pohrál s okny a až budeš dělat finální střechu na věži,přesaď ji alespoň o 1 stud a naznač třeba trámy.Ještě si pohraj se skálou,chtělo by to ji doladit,přijde mě to takové polotovarové.Ale přes to rýpání je to paráda vidět že se mezi tou hromadou fantasy staveb ukáže náznak středověku.... jen tak dál!

S.t.a.l.k.e.r.

To je zatiaľ jeden z najlepších hradov čo som tu videl. Menej niekedy býva viac...  ;) Dobrý nápad postaviť ho na skalách, takáto pevnosť sa dá dobyť jedine od brány. Ja by som preto zosilnil bránu z oboch strán baštami s množstvom malých strieľní + pridal padací most.

Ryxe

Moc děkuji za kladné ohlasy i za připomínky, kterými se pokusím řídit ;) .

linhi myslel jsi okna jako taková, či výplň? Mě totiž nenapadlo nic, čím je vyplnit aby to nějak vypadalo, tak jsem je prozatím nechal prázdná.

Jinak tady je jenom taková ukázka, jak bych si představoval, aby hrad vypadal po dokončení druhé části stavby. (na obrázku je vyznačeno tmavěji)

Ryxe

Malá ukázka podsebití.

maeror

Vypadá to opravdu reálně!
Možná by se dalo polemizovat o tom, zda by to unesly čtyři dřevěné nosníky, ale asi ano, jen by tam obránci nesměli mít nachystáno moc kamenů na shazování  :)
Ale to bych byl puntičkář, je to fakt pěkné!

Lojza5

zajímalo by mě, z kterých knih jsi čerpal. >:D
Architektura je pěkná, reálné to máš hodně.
Podle mě jsi dosáhl toho, čeho jsi dosáhnout chtěl ;)
Myslím, že na to můžeš být hrdý. :)

Ryxe

Trochu jsem si hrál a tak jsem upravil pár drobností. Padací most mezi donjonem a obrannou věží nahradil zcela krytý průchod, ochoz na donjonu jsem rozšířil, aby figové mohli pohodlně procházet, trochu jsem upravil i okna v nejvyšším patře. Snad se úpravičky budou líbit ;)

Lego_Radek

Tak ten průchod je fakt dobrý. Jen tak dále. Tato stavba je jedna z nejlepších, co jsem zde viděl. Alespoň podle mne.

linhi

Je to opravdu středověk :-) a to se mi líbí,super je to dřevěné zábradlí u ochozů,to je opravdu promyšlené.Také chválím ty úpravy oken. Prostě jen chvála!

spolnet

super, nádhera, chválím  :)

Ryxe

Moc děkuji za pochvalu ;) Jsem rád, že se hrádek líbí.

otaznik

Vypadá to opravdu velmi dobře, na druhou stranu v terénu vidím ještě rezervy, ten je zatím vymodelován výrazně hůře než samotná stavba.

Colonel32

Nemohu si pomoct, ale ta hnědá střecha se mi prostě nelíbí. Koukal jsem se na BL a s černými je to teď dost špatné, ale myslím, že by se to dalo celkem rozumě udělat z červených: http://www.bricklink.com/store.asp?sID=12310&itemID=3272688

Šejmus

Hradů s červenou/černou střechou máš tuny... takhle je to aspoň originál!
Fool of a Took!

Ryxe

Ano, terén jsem ještě nemodeloval, jelikož ještě nemám úplnou představu o rozšiřování hradu a proto se může terén ještě měnit, tak si ho nechávám na konec.
Jinak střechy bych v budoucnosti rád sladil do jedné barvy. Zatím ještě nevím do jaké. Uvidím, až bude většina hradu postavena a pak asi propočítám, jaká varianta bude výhodnější. Tu hnědou jsem volil kvůli tomu, že je to právě s těma černýma špatné. Hnědá mi přišla na hrad lepší, je taková přírodnější, červená ve mě spíše evokuje modernější tašky.

Lego_Radek

Tak tak.Mi se ty hnědé střechy dost líbí. Jak napsal Šejmus, je to originální.

Radimm

Krásný hrad evokující středověk. Jak píše autor, nejlepší bude barvu střech sjednotit. Podle mě nejlépe do černé - břidlice. Červená symbolizuje keramické tašky a ty by se tam nehodily. Hnědá nebo spíš šedá jako šindele by se tam taky hodila.

Ryxe

Úpravami prošla i brána, tak přidávám fotky. Co na ní říkáte?

linhi

Brána vypadá dobře,ale budova mě přijde dost velká v poměru s donjonem.Možná je to jen díky pohledu.
Jediné co ti chci na tvé stavbě vytknout je až moc strakatá cesta k hradu.Jinak paráda!

otaznik

Mně připadá divná ta skála až k hradbám.

maeror

Souhlasím s linhim - pokud porovnám novou bránu s bránou na obrázku nahoře (Rabsburg3), tak mi ta původní varianta vychází jako jasný vítěz. Sama o sobě vypadá nová dobře, ale je opravdu moc masivní oproti hlavnímu paláci.
"Je on tak malý nebo já tak velký?"  ;)

Ryxe

Ano, máte pravdu, tu cestu ještě předělám. Bránu bych mohl zkusit o ty dva study, co jsem jsem ji rozšířil zmenšit i s tím, abych zachoval ty věžičky. ;)

Lego_Radek

Tak hurá na ten terén, protože jak už jsem jednou chválil, hrad je naprosto dokonalý. Takže myslím, že i krajina bude zajímavá :-)

Ryxe

Tak jsem se včera pustil do rekonstrukce a tak jsem se do toho zabral, že z původně zamýšlených drobných úprav začala stavba úplně nového hradu.
Zde jsou tedy fotky počátku stavby Rabsburgu II. Snad se bude líbit, ale pokud by jste měli i negativní připomínky, či rady, tak sem s nimy ;).
Samozřejmě střecha bude celá hnědá, snad do konce měsíce.

peter

Mám dva dojmy z tvé stavby a bohužel oba jsou negativní :P

1) Škoda, že jsi tvůj první hrad nedokončil, když už jsi s ním byl tak daleko.
2) Na to jak je ta věž veliká, je podle mě strašně nízká.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Ryxe

Máš pravdu, věž působí dost nízká, víc tedy na fotkách než ve skutečnosti, rozhodně ji ještě zvýším.
Vím, že s původním hradem jsem už byl daleko, ale postupně mě napadaly další věci a tak jim ustoupil.

Hardegon

Mě se to líbí.  :D Je to hezky provedený. Ale pokud hodláš udělat i zbytek hradu, a navíc ve stjené robustnosti jako je věž, čeká tě ještě spousta práce. Nehledě na potenciální uskladnění v bytě. :P

Colonel32

Ta střecha veže se mi zdá moc vysoká, možná bych jednu vrstvu 75tek nahradil vrstvou 45tek, ušetří to dva bricky na výšku.