LEGO Anketa

Založil Jindroush, 11.12.2008, 23:13:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

LEGO spustilo anketu, aby se dozvědělo něco bližšího o AFOLech.

Najdete ji na tomto linku (názvu domény si nevšímejte).

Pro jazykově nevybavené se pokusím otázky přeložit - negarantuji však jazykovou správnost, ani to, že jsou otázky pokaždé stejné (může se větvit podle odpovědí).

The LEGO Group Wants to Hear From You!

As Adult Fans of LEGO, you bring an important perspective to the LEGO Group.  We respect your creativity and passion for our brand. 

Please take a few moments to complete this short online survey to let us know your opinion on how we are doing. 

We promise to listen to you and use your feedback to improve!

How likely are you to refer or recommend LEGO products and services to friends and family?
Jaké je pravděpodobnost, že zmíníš nebo doporučíš LEGO produkty a služby přátelům a rodině
(not at all likely - nepravděpodobně     extremely likely - velmi pravděpodobně)

Níže jsou některá vylepšení navržená ostatními:
Shop at Home should release many more Exclusive sets targeting AFOLs - S@H by měl vydávat více setů pro AFOLy
I am concerned that product quality is not as good as it used to be - Trápí mě, že kvalita není, co bývala.
Building sets should be more challenging - Sety by měly být náročnější.
Popular new LEGO products are always sold out - Oblíbené nové produkty jsou hned vyprodány.
LEGO Group needs to offer a greater variety of themes. - Mělo by být více témat.
I find there is too much inconsistency in the color of bricks. - Barvy jsou moc flekatý.
I would like a larger Pick A Brick selection - Chtěl bych větší výběr na PaB.
I really miss 9v LEGO trains - Chybí mi 9V vlaky.
I think prices on LEGO products are too high - LEGO ceny jsou příliš vysoké.
LEGO Group should listen much more to input from AFOLs - LEGO by mělo AFOLům víc naslouchat.

Now, here are the comments* you agreed with or added. Please put these comments in order based on importance, with the top comment being what is most important to you.

Prosím, seřaďte komentáře podle důležitosti.

Thinking about all the LEGO products you purchased in the past 12 months about how much did you spend on LEGO products in the past year? For this question please give us your best estimate and record the amount in the box below.
Kolik jste utratili za LEGO v posledních 12ti měsících?

Many LEGO fans purchase our products second-hand (used) through sites like EBay or other second-hand sources. Of the XXXX you spent on LEGO products in the past year, approximately what percent, if any, was to purchase second hand LEGO products? Again, your best estimate is good.

Kolik procent z utracených peněz bylo za LEGO z druhé ruky?

We know there are many LEGO User Groups out there and some of our fans belong to many while others have selected to not participate in these groups. Do you currently belong to any LEGO User Groups?

Patříte v současnosti do nějakého LEGO sdružení (klubu)?

How many LEGO User Groups do you belong to or regularly participate in?
Do kolika?

We would like to know the names of the LEGO User Groups you currently belong to.
Jména klubů (zde vyplňujte Kostky.org)

What is your gender?
Pohlaví (předpokládám, že většina male  ;D)

Which of these groups includes your age?
Věková skupina

What is your country of residence?
Země

Which are your favorite LEGO fan site / fan websites?
Oblíbené webstránky.

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Anatyt

Vcelku uzitocna anketa podla mna. Kazdy, komu zalezi trochu na tom aby LEGO robilo nieco pre AFOLov, by sa mal zucastnit. Dufajme, ze LEGO skutocne vezme vysledky tejto ankety v uvahu. ;)

Chili

Škoda,že jsme nemohli doplnit víc odpovědí u druhé otázky.Je víc věcí,které bych chtěl zlepšit. :(
Ziju abych stavel,stavim abych zil!

Jonas

Citace od: Chili kdy 12.12.2008, 13:46:15
Škoda,že jsme nemohli doplnit víc odpovědí u druhé otázky.Je víc věcí,které bych chtěl zlepšit. :(

Naopak, u druhé otázky můžeš doplnit odpovědí, kolik chceš, a dokonce jim přiřadit prioritu. Stačí se jen řídit pokyny, které jsou tam vždy uvedeny.

Pro jistotu připomínám, že anketa je určena pro AFOLy.
Jonas - Můj Brickshelf

Colonel32

Citace od: Jonas kdy 12.12.2008, 13:50:29

Stěr...  ;D

5o

Asi by bolo dobré vedieť aj dokedy je táto anketa aktívna, pretože by ma zaujímali výsledky. A potom aj nápravné opatrenia. Alebo aspoň či sa niečo chystá.
A idem na víkend do džungle(mimo civilizáciu a internetu, mobil síce beriem, ale preberám iba súkromné hovory, internet je obmedzený zobrazením tak ho takto nepoužívam), tak sem kľudne napíšte, že ako som to myslel. Určite vám odpoviem, ale až sa vrátim a zmením späť na človeka.
Preto lebo Lego...

Chili

Naopak, u druhé otázky můžeš doplnit odpovědí, kolik chceš, a dokonce jim přiřadit prioritu. Stačí se jen řídit pokyny, které jsou tam vždy uvedeny.

Tak o tom jsem teda nevedel! :'(
Ziju abych stavel,stavim abych zil!

Petrjr

Mimochodem, Jindroushi, nebylo by vhodnější v odkazu vyplnit jiné source než outlook?
Třeba název komunity (kostky) podobně jako zde.

Jindroush

Nějak jsem to předělal, já to tam flák, jak to přišlo od Beyera v mailu.

Petrjr

Ono, stejně (předpokládám) ti co to vyplní, napíší kostky jako jeden z LEGO User Groups. Ale proč se neidentifikovat už i odkazem. Ne každý dotazník vyplní, třeba si dělají i statistiku hitů.

otaznik

Můžeš vyplnit maximálně 5.

Jindroush

V předchozí anketě hlasovalo 6500 lidí.
19% bylo TFOLů, 81% AFOLů.
94% mužů, 4% žen a 2% tajnůstkářů.

AFOLové častěji doporučují LEGO než TFOLové.
Nejdůležitější odpovědi směřující ke zlepšení:
lepší ceny
znovuvydání starších setů
méně specializovaných dílů
konec s nálepkami, potisky
Tyto body byly předány příslušným oddělením.

47% účastníků není organizováno v žádném klubu. Ti, kteří jsou, jsou průměrně v 2.4 klubu.
Průměrná útrata je 1000 USD/700 EUR, z toho 20% za sekáčové LEGO.

Jindroush

LEGO spustilo další anketu: http://www.legokidsinnercircle.com/legokids/eFocus/jsp/efocus?DST=Lego_2009TrackingAFOL&source=<sourceValue>

Pro jazykově nevybavené se pokusím otázky přeložit - negarantuji však jazykovou správnost, ani to, že jsou otázky pokaždé stejné (může se větvit podle odpovědí).

How likely are you to refer or recommend LEGO products and services to friends and family?
Jaká je pravděpodobnost, že zmíníš nebo doporučíš LEGO produkty a služby přátelům a rodině
(not at all likely - nepravděpodobně     extremely likely - velmi pravděpodobně)

Now, here are the comments* you agreed with or added. Please put these comments in order based on importance, with the top comment being what is most important to you.
Prosím, seřaďte komentáře podle důležitosti.

Thinking about all the LEGO products you purchased in the past 12 months about how much did you spend on LEGO products in the past year? For this question please give us your best estimate and record the amount in the box below.
Kolik jste utratili za LEGO v posledních 12ti měsících?

What are your favorite sections on LEGO.com?
Jaké jsou vaše oblíbené sekce na LEGO.com?

On LEGO.com, what should be added or changed to make the site more useful and interesting for you?
Co by se na LEGO.com mělo změnit, aby to pro vás bylo zajímavější?

Have you heard about LEGO Universe (LU)?
Slyšel jste o LEGO Universe?

Where do you go to find updates about LU?
Kam si chodíte pro novinku o LU?

Have you signed up for the LU newsletter?
Odebíráte novinky o LU?

Why have you not signed up for the LEGO Universe newsletter?
Proč neodebíráte?

What is your gender?
Pohlaví

Which of these groups includes your age?
Věková skupina

What is your country of residence?
Země

Hana129

Tak mi to hned po první otázce napsalo :

Please describe the factors that contributed to your stated likelihood to recommend Lego products and services.

což znamená asi prosím popište faktory, které přispěly k vaší řečené pravděpodobnosti doporučit Lego produkty a služby.

musí se to tam vypsat jinak to nepustí dál,
anglicky psát moc neumím, tak jsem jim tam napsala něco hezky česky bez diakritiky a vzalo to  ;)

5o

Ja som ráno tiež na to pozeral, a potom som tam dopísal niečo s týmto významom: Cena, kvalita, farba a dostupnosť v SR. Samozrejme v angličtine.
Preto lebo Lego...

Shmade

Tak zase jedna Lego afolská anketa...
http://www.legokidsinnercircle.com/legokids/eFocus/jsp/efocus?DST=Lego_2009TrackingAFOL&source=www.kostky.org

Edit: koukám, že Jindroush to měl i s překladem, já Vás odkážu na google translate :)

Jindroush

Jsem to sem chtěl dát dneska večer, ale když už to tu je, tak se s tím nějak popasujte.  ;) Předpokládám, že otázky budou plus mínus stejné.

Jindroush

A další anketa:
http://www.legokidsinnercircle.com/legokids/eFocus/jsp/efocus?DST=LEGO_2010TrackingAFOL&source=kostky

Citace
The LEGO Group Wants to Hear From You!

As Adult or Teenage Fans of LEGO, you bring an important perspective to the LEGO Group.  We respect your creativity and passion for the LEGO brand. 

Since December 2008, we have done quarterly online surveys to learn more about the needs and wishes of global AFOL (defined as ages 20+) and TFOL (defined as ages 13-19) communities. For your information, we have listed the key findings from the latest survey in November 2009 below. Now we ask you to take the survey again. It include some of the same questions, but also a set of new questions for you.

Please take a few moments to complete this short online survey to let us know your opinion about the LEGO Group. 

You might notice that the link refers to the LEGO Kids Inner Circle; this is because Satmetrix, which hosts that site, is also supporting our efforts to track AFOL/TFOL opinions.  Rest assured that this survey is for AFOL's and TFOLs only.

Here are some of the key findings from the November 2009 survey:

·            The survey was completed by 3.800 AFOLs and TFOLs. 30% of respondents were TFOLs, 70% was AFOLs. When asked about likeliness to recommend LEGO products and services to friends and family, AFOLs are (consistent with the previous surveys) more likely to recommend than TFOLs. When asked what the LEGO Group can do to improve willingness to recommend, most frequent answers center around request for adult/teen oriented products, re-release of classic sets and better pricing.
·            In this survey we asked some questions specifically about LEGO Architecture. It was interesting for us to find out that 91% of the respondents are aware of LEGO Architecture. There was given as the most important reasons to purchase a LEGO Architecture set:
o    I liked the building (53%)
o    I like the way the product looks when it is built (44%)
o    I just saw it and wanted it (40%)
·         We also asked about AFOL and TFOL experiences with different LEGO Group touchpoints. A touchpoint is what we call places where consumers are in direct contact with the LEGO Group e.g. LEGO Stores, Consumer Service or LEGO.com. The touch points which received the highest rating by you was LEGO Stores and Consumer Service. The ones that received the lowest rating was LEGO.com (excluding S@H) and the Community Team. We will investigate the reasons for the lower ratings further as we certainly want to improve!

Villa Legina

Citace od: Jindroush kdy 29.04.2009, 23:18:24
V předchozí anketě hlasovalo 6500 lidí.
19% bylo TFOLů, 81% AFOLů.
94% mužů, 4% žen a 2% tajnůstkářů.

Nikdy by ma nenapadlo, že budem patriť k štvorpercentnej menšine  ;)

Jindroush

A další anketa:
http://www.surveymonkey.com/s/DKXWHZP

(A v sekci LEGO Robotics je další)

Jindroush

Anatyt

No Slováci asi majú smolu. Slovensko tam snáď ako jediná kajina EU nefiguruje v zozname (nechápem prečo) a keď to dopíšem do Others, tak mi to nevezme, že nepozná. ;D

Tak dííík...

SpCasPi000

Ty kde žijes? Nevieš ze my sme na úplne inej planéte?!
Hlasovať ani nemá význam, už v čase keď sme ju dostali bola neaktuálna a kým by naša odpoveď dorazila do TLC tak už sa diely ani nebudú vyrábať ale budú iba holografické  ;D

Ondra

Ale přibyla tam Česká republika.Vždy jsem ji musel dopisovat, ale teď tam byla v předvolbách.

Anatyt

Citace od: SpCasPi000 kdy 28.03.2011, 18:43:54
Ty kde žijes? Nevieš ze my sme na úplne inej planéte?!
Hlasovať ani nemá význam, už v čase keď sme ju dostali bola neaktuálna a kým by naša odpoveď dorazila do TLC tak už sa diely ani nebudú vyrábať ale budú iba holografické  ;D

Zajtra s nimi hráme priateľský zápas - tak dúfam, že po zápase už budú vedieť, že existuje aj Slovensko! >:D