Lego prohrálo soud

Založil hobby, 13.11.2008, 12:12:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hobby

Právě jsem slyšel ve zprávách, že Lego prohrálo spor s Megabloks na patent svých kostek. Odvolají se a přejme jim úspěch!

5o

Toto som vôbec nepostrehol.
Preto lebo Lego...

linhi

Chili

Zasr...ni megablocks!!! >:(
Ziju abych stavel,stavim abych zil!

Jonas

Citace od: hobby kdy 13.11.2008, 12:12:58
Právě jsem slyšel ve zprávách, že Lego prohrálo spor s Megabloks na patent svých kostek. Odvolají se a přejme jim úspěch!

Je to hodně zkreslená informace. Četl jsem o tom trochu víc a soud prý nebyl o kostkách (těm už patentová ochrana před lety vypršela), ale o používání symbolu kostky v logu, v propagaci, apod. 
Jonas - Můj Brickshelf

Džejkob

U mně bylo je a bude Lego!!
Star Wars, Western, Fantasy Castle, různý věci stavím a sbírám :)
Jsem také aktivní na Instagramu: @CzechMateBricks

davda54

Citace od: bambus kdy 13.11.2008, 15:33:31
U mně bylo je a bude Lego!!

Tím že jsem začínal na Chevě neznamená, že ji pořád stavím ;D Dal jsem to na dobré účely prvňáčkům do družiny ;)

GNOSIS

Dánský výrobce hraček Lego se musí smířit s tím, že oblíbené stavebnice z umělohmotných kostiček mohou v podobných verzích prodávat i jiné firmy ve všech 27 státech Evropské unie. Ve středu o tom rozhodl Evropský soud první instance, který Legu zamítnul registraci ochranné známky v rámci evropského trhu. "Samozřejmě jsme zklamaní a očekáváme, že dojde k odvolání," řekla mluvčí společnosti Charlotte Simonsenová.
Analytik Národní finanční banky Benoit Caron uvedl, že stanovení takových pravidel se dalo očekávat. Opačné rozhodnutí soudu by negativně ovlivnilo další působení společnosti Mega Brands. "Nikdo nemůže používat značku Lego, ale charakter kostiček jako takových nemá ochrannou známku," dodal.
Lego je pátou největší hračkářskou firmou na světě.  VÍCE ZDE.

Jamesek

(Joke) Vo co go? No prostě si jako dosud budou všichni kupovat to co se jim líbí (Ondro, stále čekám na jeřáby ;).

drSEBY

ihned  Mega Brand a čínský Brick, kteří se snaží i vzhledem sveho loga napodobit tuto znacku oslavují.

Naštěstí kvalita kostek a pevnost sestav jasně definuje Lego a v tomto se jim nevyrovnají  :)

TomKQT

Citace od: davda54 kdy 13.11.2008, 15:27:38
No ale taky jsem jako malý začínal na Chevě  ;D
Cheva jde alespoň vlastní cestou, od LEGA si vzali pouze základní princip, pomocí kterého kostky drží pohromadě. Ale zpracovala ho po svém a Chevu od LEGA rozezná snad každý na první pohled.

Bohužel ale jsou tu i tací, kteří LEGO kopírují naprosto se vším (snad kromě kvality provedení).
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

davda54

Citace od: TomKQT kdy 13.11.2008, 18:04:09

Cheva jde alespoň vlastní cestou, od LEGA si vzali pouze základní princip, pomocí kterého kostky drží pohromadě. Ale zpracovala ho po svém a Chevu od LEGA rozezná snad každý na první pohled.

Bohužel ale jsou tu i tací, kteří LEGO kopírují naprosto se vším (snad kromě kvality provedení).

To s tebou musím souhlasit, u nás v krámě dokonce bylo ze zadu na nějakém Megablocks setu  napsáno "kompatibilní s kostkami Lego" zacož bych neváhal a zase je žaloval...

Džejkob

to na letošním veletrhu při prohlídce jednoho pavilonu jsem z dálky viděl nějaký hrad, a tak jsem ihned přiběhl celý natěšený. Jenže nadšení upadlo v okamžiku, kdy jsem byl u vytrýny. bylo to COGO. na pohled nerozeznatelný, i způsobem postavení a také napsáno: naprosto kompatibilní s legem
Star Wars, Western, Fantasy Castle, různý věci stavím a sbírám :)
Jsem také aktivní na Instagramu: @CzechMateBricks

killco

Keby tie čínske šmejdy aspon potlačili cenu lega nadol, keď už nič. >:D Inak so žltými komunistami má problém snád každá svetová značka.

otaznik

Citace od: killco kdy 13.11.2008, 21:38:17
Keby tie čínske šmejdy aspon potlačili cenu lega nadol, keď už nič. >:D Inak so žltými komunistami má problém snád každá svetová značka.
LEGO za posledních pár let velmi zlevnilo. Já osobně preferuji kvalitu před cenou.