(Vlastní) Braštejn

Založil Ryxe, 30.10.2008, 16:12:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Poté,co jsem zbořil Krakorec a vyčistil dílky jsem přemýšlel,jaký styl hradu bych vybral pro příští stavbu.Lehce jsem se nechal inspirovat určitými detaily Rumunského hradu Bran.Nemám samozřejmě v úmyslu stavět kopii,jen určité body bych do stavby chtěl zahrnout.Hlavní,co mě zaujalo na tomto hradu je donjon,který se teď snažím dát alespoň lehce dle předlohy dát dohromady.Ale je zde jistý bod,který nevím,jak vyřešit a proto prosím kohokoli,kdo by měl nějaký nápad nechť ho napíše.Jedná se o to,jak alespoň zčásti napodobit tu štukovou výzdobu na zadní horní části donjonu?

chadzi

no jo stara dobra 'domovina'  ;D bran je moc peknej a clenitej nekde jeste mam fotky z vyletu tam, kdyztak napis a ja poslu. jinak best of model je tady

linhi

Snaž se více pracovat s prostorem - myslím tím udělat nějaké výstupky ze zdí a nebo naopak zapuštěné detaily.Vím že se lehce radí a sám na detaily moc nejsem - pokus se inspirovat Akiho stavbami.

Ryxe

vkládám fotky pokračování stavby, snažil jsem se tomu dát již nějaké tvary,ale stále to přestavuji.toto je již  třetí verze.pokud by jste měli jakoukoli připomínku nebo radu, jak to vylepšit, byl bych moc vděčný ;)

Ryxe

Citace od: chadzi kdy 30.10.2008, 20:56:53
no jo stara dobra 'domovina'  ;D bran je moc peknej a clenitej nekde jeste mam fotky z vyletu tam, kdyztak napis a ja poslu. jinak best of model je tady

Tak to je luxusní dílo,jen jsem nad tím slintal  ;) pokud máš nějaké ty výletový fotky,byl bych moc vděčný.Bran je totiž můj nejoblíbeňější hrad

Ryxe

Jelikož jsem musel na čas zastavit stavbu hradu,jelikož dílky by měly přijít kolem vánoc,sebral jsem takové zbytky kostek a postavil malý výřez z přijímacího sálu a napadlo mě,že bych mohl zkusit udělat takový malý začátečnický příběh.Je to jen taková drobotina,ale zkusím to sem dát.Příběh jsem převzal z německých vyprávěních o Vladu tepesovi(lehce morbidní čtení) >:D

Ryxe

Stalo se,že do jeho sídla přišli dva mniši prosit o milodar.Vlad si je k sobě pozval a vyslechl je.

Ryxe

Jednoho si vzal stranou a zeptal se ho,"co dobrého se o něm říká".Vystrašený mnich mu odpověděl,"nic než dobré a vy jste zbožný pán a to říkám i já".

Ryxe

Pak Vlad položil stejnou otázku i druhému mnichovi.ten si pomyslel,"stejně zemřu, a tak mu raději řeknu pravdu" a odpověděl."Jste nejkrvavější tyran na světě a nikdy jsem neslyšel,že by o vás někdo mluvil dobře".

Ryxe

Nato Vlad,"řekl jsi mi pravdu, a tak tě nechám žít" a vyplatil mu 50 zlatých mincí.

Ryxe

Pak zavolal prvního mnicha,zopakoval mu jeho odpověď a pak nařídil"odveďte ho!"

Ryxe

"A ve jménu pravdy ho nechal narazit na kůl".Poté pravdomluvného mnicha nechal s poctami vyprovodit ze své země.

Miketuk

Pěknej příběh. Nejlepší jak Vlad u tý popravy jí to kuře :D a ten mostek se ti fakt poved. Bude nějaký pokračování?

Marty713

Paráda, příběh se mi moc líbil i zpracování. Na prvotinu dobrej kousek, jen tak dál! ;)

gearcs

Pěkný kousek :) Ale zrovna Takovéto naražení na kůl bych nepřál ani nejhoršímu nepříteli (viz fotka!) ;D

Ryxe

Moc děkuji za reakce,klidně bych mohl ještě něco zkusit.Vlad má moře příběhů ;)

Šejmus

jak jinak bys chtěl někoho narazit na kůl?  ;D
Fool of a Took!

Jose

Napichovač či narážeč se mu určitě neříkalo jen z plezíru. Jen bych to napichování ztvárnil hromadně tzn. více figů a hostinu s Vladem v čele. Nebo alespoň jimi lemovat cestu k jeho hradu. Sice to jsou notoricky známé pověsti, ale i tak...

gearcs

Citace od: Šejmus kdy 12.11.2008, 16:23:57
jak jinak bys chtěl někoho narazit na kůl?  ;D
Jednoduše tak, že kopí bude mezi torsem a spodkem, ne mezi nohama ;D

Fox666111

fakt pěkný ale chce to pokračování ;) ;D
"To jim došli zbraně že přestali válčit?" " Ne došli jim klacky a kameny,  zbraně jim došli již před několika desetiletími."  T.Pratchett

Colonel32

Citace od: gearcs kdy 13.11.2008, 08:36:56

to by ale neodpovidalo zpusobu, jak byli lide za dob Vlada na kul nabodavani.

Ryxe

K Vladovým hostinám mezi kůly se také váže pár historek,opravdu je z čeho vybírat a tak vymýšlím,jaká by tak ještě šla nějak zrealizovat.
Opravdu je pravda,že nechával narážet na kůl takto,myslím  proto aby si ti chudáci více vytrpěli než se odebrali na onen svět.Kdyby jim to totiž vrazili do břicha tak by to měli hned za sebou.

gearcs

Citace od: Colonel32 kdy 13.11.2008, 10:44:45

?To chceš říct, že je nabodával takhle? To jsem nevěděl, lituju ty lidi,  to není pěkná smrt.

peter

Citace od: gearcs kdy 14.11.2008, 07:45:37To jsem nevěděl, lituju ty lidi,  to není pěkná smrt.

a která je
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Aki

Citace od: peter kdy 14.11.2008, 08:30:29
Citace od: gearcs kdy 14.11.2008, 07:45:37To jsem nevěděl, lituju ty lidi,  to není pěkná smrt.

a která je
Rychlá. ;)

gearcs

Citace od: peter kdy 14.11.2008, 08:30:29

a která je
No tahle rozhodně ne  ;D

Ryxe

jelikož mě již moc nebavilo koukat na rozestavěný hrad a čekat na stavební materiál,rozhodl jsem se pro nějaké drobné úpravičky. Z drobných úpraviček nakonec zůstala jen poloprázdná baseplate a hromada kostek ;D.Začal jsem tedy odznovu stejný hrad,ale trochu větší a snad i s více detaily. u této nové verze jsem vynechal bosáž,která dle mého názoru dost opticky zužovala donjon. Ten jsem rozšířil a také zvýšil.snažil jsem se i o lepší propracování vnitřní části hradu(budovy okolo nádvoří), kterou jsem u předchozích staveb trochu zanedbával. Moc by mě zajímaly vaše náměty a nápady.

5o

Nádhera, ako sa vraví cvičenie robí majstra. Len ten prvý hrad mi pripadal realistickejší so staršími dielmi dole a novšími hore, ako neskoršia prístavba.
Preto lebo Lego...

germik

Citace od: gearcs kdy 14.11.2008, 07:45:37
Citace od: Colonel32 kdy 13.11.2008, 10:44:45

?To chceš říct, že je nabodával takhle? To jsem nevěděl, lituju ty lidi,  to není pěkná smrt.
šlo oto že se jim ten kůl jejich vlastní vahou, pořád víc a víc zarážel do těla až jim nakonec prošel nekde v oblasti krku.
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

germik

,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik