(Vlastní) Hrad č.2

Založil Ryxe, 02.10.2008, 17:25:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

po svém prvním veřejném dílku jsem zašel do knihovny,půjčit si nějaké knihy o hradech abych nabral inspiraci k další stavbě.stavěl jsem v podobném stylu jako předchozí hrad,ale snažil jsem se, aby bylo více místa pro bydlení pro figy i pro koně.pokoušel jsem se udělat i malou bitvu z figů,co jsem měl zrovna po ruce,ale pokusím se jich vyštrachat víc a zkusit nějaké obléhání.Snad se to bude alespoň trochu líbit.

linhi

Chlape máš to čím dál tím lepší - nemáš detail té hrazděné stavby?

Miketuk

Pěknej hrad, máš tam i interiéry? Taky sbíráš nový crownies?

Ryxe

-Detail nemám,ale určitě ho nafotím
-Na interiery jsem si ještě netroufl, jinak nový crownies se mi z posledních let líbí nejvíc a mám jich asi nejvíc,ale moji favoriti jsou black knights(těch už ale tolik nemám :'( )

Colonel32

zustavam u stejneho hodnoceni, jako minuly hrad - tz. miniatury vypadaji hodne dobre, ale zvetsene fotky horsi. Myslim, ze je problem v tom, ze je to prilis jednobarevne, a bez tvarovych detailu.

Miketuk

Já sbírám crownies, vikingy a forestmany. Kolik cca spolknul hrad kostek?

Ryxe

Citace od: Colonel32 kdy 02.10.2008, 19:07:38
zustavam u stejneho hodnoceni, jako minuly hrad - tz. miniatury vypadaji hodne dobre, ale zvetsene fotky horsi. Myslim, ze je problem v tom, ze je to prilis jednobarevne, a bez tvarovych detailu.

myslíš tedy, že by pomohlo např. použití třeba černých kostek na hrany zdí,či tak něco,nebo spíš se víc soustředit na okolí hradu?

Byl bych rád za nějaké tipy a rady, které by mi pomohly ten hrad vylepšit,nebo i pomohly v jiné stavbě

Ryxe

Citace od: Miketuk kdy 02.10.2008, 20:31:05
Já sbírám crownies, vikingy a forestmany. Kolik cca spolknul hrad kostek?

Tak počet nevím, ale přibližně to byl jeden a půl plastového kýble

Colonel32

myslim, ze jednu z nejlepsich inspiraci muzes najit prave u Chadziho hradu - viz. http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=6107.msg88366#msg88366

Protoze stavi stejnym stylem jako ty - tz. svetle seda + cerne strechy, ale navic ma svetle sede dily prolozene vetsim mnozstvim detailu, ktere rozbiji jednoduchost (jak mechanicke detaily, tak i prolozeni tmave sedymi kostkami),
a rozhodne bych pri stavbe dalsiho hradu naplanoval cimburi, aby vychazelo na dva study, a otvory na strilny uzsi (pouze jeden stud), a obecne bych asi zkusil omezit mnozstvi mist, kde study koukaji (napr. pomoci slope nebo tiles)

Ryxe

Citace od: Colonel32 kdy 09.10.2008, 17:47:52
myslim, ze jednu z nejlepsich inspiraci muzes najit prave u Chadziho hradu - viz. http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=6107.msg88366#msg88366

Protoze stavi stejnym stylem jako ty - tz. svetle seda + cerne strechy, ale navic ma svetle sede dily prolozene vetsim mnozstvim detailu, ktere rozbiji jednoduchost (jak mechanicke detaily, tak i prolozeni tmave sedymi kostkami),
a rozhodne bych pri stavbe dalsiho hradu naplanoval cimburi, aby vychazelo na dva study, a otvory na strilny uzsi (pouze jeden stud), a obecne bych asi zkusil omezit mnozstvi mist, kde study koukaji (napr. pomoci slope nebo tiles)

Máš pravdu,to cimbuří by opravdu vypadalo takhle lépe,až dorazím domů,hned se do toho pustím,jak to bude vypadat

chadzi

me se to libi moc jako zacatek.  pripomina mi to kdyz sem zacinal stavet muj soucasnej hrad. jen bych to udelal vic clenity -> min pravouhlyho, zkus treba sikmou zed pres hinge. jo a to cimburi by ozivilo zabradlicko (at uz ten origo lego dilek 2x4 nebo 2 round study na sobe a nahore spojeny platem. taky jak rika plukovnik bych tam dal nejaky detaily do zdi. ale myslim ze k tomu casem dojdes i bez nas  :P drzim palce

Colonel32

Jeste bych se zkusil zamyslet nad logistikou - tz. ze rytiri se na hradbach se negeneruji, ale musi tam nekudy prijit. Tim nerikam, ze je nezbytne, aby tam byl i interier, ale nejake ty poklopy nebu dvere by se urcite hodily.

chadzi

Citace od: Colonel32 kdy 09.10.2008, 22:30:06
- tz. ze rytiri se na hradbach se negeneruji, ale musi tam nekudy prijit

lol tak tyhle hlasky mi opravdu chybely  ;D

Colonel32

Citace od: chadzi kdy 09.10.2008, 22:57:27
Citace od: Colonel32 kdy 09.10.2008, 22:30:06
- tz. ze rytiri se na hradbach se negeneruji, ale musi tam nekudy prijit

lol tak tyhle hlasky mi opravdu chybely  ;D

no tak to je ale tvoje chyba, zes na foru rok nebyl  >:D

Ryxe

Moc děkuji za rady.nejprve jsem se snažil je aplikovat na tento hrad,avšak posléze zjistil,že by to  možná bylo lepší zkusit celé odznovu a lépe.Takže již roste hrad nový,který snad bude o kus lepší ;)