(cizí) Lego Technic Indoor Racing vhodné auta aneb jak začít ...

Založil Jamesek, 02.10.2008, 16:01:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Jasný, no uvidíme. To co mám tak s tím přijdu, žádný sprinter to sice není, ale jezdit se s tím dá ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomKQT

Citace od: Jamesek kdy 08.10.2008, 11:19:55
Diferenciál na hnané nápravě je asi nezbytností ...
No bez diferenciálu to půjde buď za použití pouze jednoho hnaného kola (netuším jak se bude chovat) nebo budou hnaná kola v zatáčce vždy ve smyku (nedoporučuju  ;D)

Citace od: Shmade kdy 08.10.2008, 13:25:34
Ono taky auto s přehnaným výkonem může být ve finále i na škodu. V technických disciplínách jako je slalom a parkování menší výkon bude spíš plus. Na a na okruhu auto, které se v každé zatáčce při výjezdu přetočí taky nebude to nej, sprint a skok budou hlavně o rychlosti, takže to chce najít nějaký kompromis.
Jen poopravím, že výkon může být klidně velký. Na to cos popsal je důležitá hlavně rychlost (výkon a rychlost se vzájemně nevylučují; pouze ve spojení se třetí veličinou - kroutícím momentem). Samozřejmě ale platí, auto s malým výkonem se bude pomalu rozjíždět, což může být plus a může to být jakési automatické zvyšování rychlosti při rozjezdu aniž by došlo k prokluzu :)

Jenže za použití stejného motoru můžete výkon ovlivnit pouze tím, že zavedete dodatečné ztráty, takže např. zbytečné ozubené převody sloužící jen pro zvýšení tření. To ale asi nikdo dělat nebude.
Prostě - výkon je dán typem motoru. Co je potřeba doladit jsou vhodné převodové poměry pro dosažení ideální rychlosti (zde patří i průměr kol, to je vlastně poslední "převod").
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Shmade

Zkoušeli jste někdo pro pohon použít místo jen jednoho motoru motory dva? Já teď zjistil nepěknou věc, výkon se totiž místo zvýšení velmi sníží. Při zapojení obou motorů na jeden výstup PF IR Recieveru nedokáže dodávat dostatečný proud, nebo tak něco... prostě to jede huř než s jedním... Řešením i po odzkoušení by bylo použití dvou Recieverů, které by měly oba nastavený stejný kanál a každý motor by byl připojen na jeden, v tomto uspořádání dávají oba motory plný výkon...  Moc nechápu proč to tak je, ale je to tak... Škoda, že v pravidlech je možnost použití pouze jednoho Recieveru. Máte někdo stejný problém? Chtěli byste ještě změnu v pravidlech? Mohlo by to přispět k ještě rychlejším autíčkám, ale zas by se to nemuselo líbit těm, co nemají dva recievery, případně ani nemají v plánu použít pro pohon více motorů. No asi přecijen udělám anketu, ale bude stačit aby byl jeden hlas proti a povoleno to nebude.

grohl

Spíš bych řekl, že situace nastane, i když připojíš motory k battery boxu bez receiveru (nezkoušel jsem-akumulátory mám zrovna v nabíječce). Větší odběr=nižší výkon. A sestrojit auto s dvěma boxy by znamenalo zkounstruovat spíš beranidlo, než závoďák.  ;D

Shmade

Asi jsi mě špatně pochopil, měl jsem na mysli využití v obou variantách pouze jednoho battery boxu, ale v druhém případě na tento box napojit dva recievery se stejným kanálem a pak ke každému recieveru připojit jeden motor na pohon, a k jednnomu recieveru ještě motor k zatáčení. Takto zapojené to má opravdu lepší výsledky než když oba motory připojíš na jeden výstup jednoho recieveru. Lepšími výsledky myslím diametrálně lepší výsledky. :)

Celé se to ovládá samozřejmě pomocí jediného PF IR Remote Conroleru, jen pro příjem signálu jsou tam ty dva recievery - oba na stejném kanálu.

TomB

Už sem dodělal auto na ten závod.
je to pořádnej sprinter a to hlavní je že je to motorizovaná 8296 ;) >:D.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Shmade

Pěkně, já právě zkouším něco postavit...  Kam se ti tam vešel battery box? :)

TomB

Je nad kabinou.
A má to takovou sílu, že to buťto podhrábne, nebo mírně zvedne na zadní(to zvedání na zadní tam bylo když tam nebyl BB).
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Lord.obiv

Když si to tu čtu tak přemýšlím, jak se vám povedlo udělat, aby to vozidlo bylo rychlé a zároveň uvezlo batery box ???
Já se teda nezúčastním závodu, ale zkoušel jsem si postavit taky nějaké to auto ale není zrovna moc rychlé a sotva uveze baterybox natož, aby to dokázalo vyskočit.
Nevím čím to je, buď mám slabé baterky a nebo mám nevhodné kola ze setu http://www.peeron.com/inv/sets/8435-1
Budiž LEGO

TomB

tyhle kola doma nemám, ale asi budou těžké.
Skus použít kola třeba ze setu 8296, ty mám já, pohání je m-motor, a fičí to jako blesk, a ikdyž tam mám zrychl převod, sílu to má velkou.
Složení mých příspěvků:

Lord.obiv

No jo ale problém je ten, že já mám jen tyhle kola :-\
Budiž LEGO

TomB

Ty máš JEN tyhle kola?
Tak to je problém, ale mohl bych ti něco za přatelský polatek půjčit ;) ;D
Složení mých příspěvků:

Lord.obiv

Díky ale nemusíš ;D mě by to bylo k ničemu stejně se nezůčastním z důvodu že bydlím až někde u olomouce :P Mám jen tyhle kola protože mam zatím jen dva technic, tenhle a buldozera.
Budiž LEGO

TomB

Složení mých příspěvků:

peter

Citace od: Lord.obiv kdy 11.10.2008, 09:47:26
Když si to tu čtu tak přemýšlím, jak se vám povedlo udělat, aby to vozidlo bylo rychlé a zároveň uvezlo batery box ???
Já se teda nezúčastním závodu, ale zkoušel jsem si postavit taky nějaké to auto ale není zrovna moc rychlé a sotva uveze baterybox natož, aby to dokázalo vyskočit.

Neboj, nejsi sám, ani já to nechápu ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Lord.obiv

Citace od: peter kdy 11.10.2008, 18:53:34
Citace od: Lord.obiv kdy 11.10.2008, 09:47:26

Neboj, nejsi sám, ani já to nechápu ;D
Že jo  ;D pořád nemužu pochopit jak se jim to povedlo ::)
Budiž LEGO

Shmade

Lord.obiv: Neboj, ještě se nikomu zas tak moc nepovedlo, závody jsou před námi a tam se teprve ukáže. To jak jsem sem dával to video, tak pravda tam to vypadá, že to autíčko jezdí v pohodě, ale to bylo postavené za použití minimálního počtu dílů, v závodě by nic nevydrželo, teď co jsem zkoušel postavit něco s čím by se už závodit dalo, tak to jede hůř :(, protože každý gram co musí auto vozit navíc je poznat... TomB říká, že má dobrou střelu, a já mu to docela i věřím, dune  buggy, kterou zmotorizoval se skládá z malého počtu dílů a i kola má lehká, takže to podle mě jet může.... Uvidíme jak se s konstrukcí poperou další závodníci, ale už teď se těším až se setkáme na startu, ať už to bude každému jezdit jakkoliv, jde hlavně o zábavu :)

Lord.obiv

Jo a ještě, nemá někdo nápad jak udělat jednoduché zatáčení bez použití toho hřebenu?
Já zkouším udělat takový typ auta poprvé, ten hřeben jsem měl jednou pučenej ale teď už ho nemá protože sním cosi udělal a zlomil ho vejpul  :-X
Budiž LEGO

peter

Citace od: Lord.obiv kdy 12.10.2008, 12:14:29Jo a ještě, nemá někdo nápad jak udělat jednoduché zatáčení bez použití toho hřebenu?

Zatáčení bez hřebenu je např. v setu 8283 ;)

Shmade

Jj, ale návod není ještě na netu... tak jsem aspoň vyfotil jednu stránku z návodu na alternativní model, kde je řešení zatáčení dobře patrné. U hlavního modelu je to řešeno trochu jinak...

Lord.obiv

Budiž LEGO

TomB

Představuji vám svůj L.T.I.R. speciál.
(je to sice motorizovaná 8296 ale to je detail ;D :D )
Model pohání jeden m-motor a pro zatáčení je tam taky 1 m-motor ;).
Baterybox je nepěkně umíštěn nad kabinou.
Je to sice pěkně hnusný, ale jinak to asi nešlo. (vypreparovat kabinu jsem už skoušel, byla to totální hovadina)
Foto s hnacím převodem je sice dost mázlý, ale snad to poznáte.

EDIT: m-motor vyměněn za buggy motor
TO TomKQT: (příspěvek pod tímto) Teď už Ano ;D
Složení mých příspěvků:

TomKQT

Baterie a jeden motor jsou pěkně vysoko, nemá ten vůz problém se stabilitou v zatáčkách?
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

peter

Citace od: TomKQT kdy 16.10.2008, 08:21:36Baterie a jeden motor jsou pěkně vysoko, nemá ten vůz problém se stabilitou v zatáčkách?

Myslím, že tak rychle to auto nejezdí, aby to mělo nějaký větší vliv.

TomB

Někdy jo, ale to jen když jedu nejrychlejc jak to de a zatočím na plno.
Složení mých příspěvků:

peter

Hmm, no tak to jsem na tvé vozidlo zvědav, doufám, že opravdu dorazíš.

TomB

neboj, neboj.
Přece nějaké obavy mít musíš, je mi jenom 11 ;).
A až se tam bude dobývat nějákej 11 letej fracek s dlohým hárem na hlavě, se zlomenou rukou, a s legem v ruce, tak to jsem já ;D ;D ;D
Složení mých příspěvků:

Shmade

TomB: Jen nezapomeň na řidiče jak je v pravidlech... a na ofiko přihlášku...  ;) Už se těším.

Shmade

A ještě něco... jen takové doporučení, reciever by jsi podle mě měl dát o něco výš, než ho máš teď, zdá se mi podle fotek, že by mohl být v jistém úhlu stíněn, mohl by jsi tak přijít o signál...

peter

Citace od: Shmade kdy 16.10.2008, 12:13:42TomB: Jen nezapomeň na řidiče jak je v pravidlech... a na ofiko přihlášku...  ;) Už se těším.

Pro řidiče jsou už připravené ty dva volné study na konektoru kabelu od přijímače co je na bboxu ;) ;D