Ústecký Globus

Založil Marty713, 17.09.2008, 19:35:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Marty713

Nedávno jsem byl v Ústeckém Globusu.
K mému zděšení nebylo v poměrně nadprůměrně velkém hračkářském oddělení žádné lego! Naopak tam prodávají široký sortiment jakési militantní napodobeniny lega, která jde, podle jedné místní zaměstnankyně: ,,stoprocentně kombinovat a rozdíl ani nepoznám!"

Zkušený legař se však nenechá odradit prvním neúspěchem a tak jsem začal hledat i na méně obvyklých místech, něž jsou regály se stavebnicemi...

A ejhle! Napůl cesty mezi kočárky a potřebami pro skejťáky jsem zahlédl velmi dobře známou a všemi milovanou značku LEGO. Opravdu se pod policemi starých puzzlů a poškozených stolních her válely dvě krabice LEGA.
Více detailů foto. Lego se dá najít opravdu všude, ale ten stav!

P.S. Ale skvěle tam vařej!

Dejv

Citace od: Marty713 kdy 17.09.2008, 19:35:36
P.S. Ale skvěle tam vařej!

.. podle obrázků a citace prodavačky asi z vody... >:D

JardaL

Tak to je super sranda. Tu krabici s Hasičským autem jsem tam registroval už před 2 lety a zdá se, že od té doby se neprodala.
JInak musím potvrdit, že v Globusu Ústí prodávají již víc jak dva roky jen více či méně povedené (usuzuji dle obalu, ne dle vnitřku) napodobeniny origináních kostek. Předpokládám, že marže je u nich větší a ceny menší...

JInak, jak jsem se dnes s překvapením přesvědčil, v Makru Ústí opět začali prodávat LEGO. DLe nějakého nepochopitelného schématu pravidelně vytváření a aruší regály s LEGEM.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Vasyk

Citace od: JardaL kdy 17.09.2008, 22:24:21
JInak, jak jsem se dnes s překvapením přesvědčil, v Makru Ústí opět začali prodávat LEGO. DLe nějakého nepochopitelného schématu pravidelně vytváření a aruší regály s LEGEM.

Makro to má jako sezónní zboží, tudíž ho prodávají pouze před vánoci. U nás už mají také jeden velký regál, doufám, že se s toho nic neprodá a pak budou mega výprodeje, i když v našem Makru zrovna toto moc nepěstují  >:(.

Darth

To samé Makro Brno - dokonce dva regály, spousta technicu a dupla, city (dokonce ten construction set). Globus vyzkouším dnes odpoledne, tam jsem se ještě po Legu nepídil.

Dickie

Už se to tu přece probíralo, Globus se svým zaměřením na spíše nížepříjmovější skupiny obyvatelstva opustil značku Lego směrem k napodobeninám. Bude to, no dobře dva roky...

Určitě se ta debata dá dohledat s přesnějšími údaji, ale pamatuju se, jak se na rozloučenou zbavovali sortimentu s 50% slevou, kupovala jsem velký škopky a pěchovala je pod kočárek, malej tehdy jezdil ve sporťáku a bylo to v zimě. takže tipuju cca dva a půl roku.
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

peter

Citace od: Dickie kdy 18.09.2008, 09:39:39Už se to tu přece probíralo, Globus se svým zaměřením na spíše nížepříjmovější skupiny obyvatelstva opustil značku Lego směrem k napodobeninám. Bude to, no dobře dva roky ... takže tipuju cca dva a půl roku.

Ano, např. v tématu Globus končí s LEGO? založeném na vánoce 2005 ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Marty713

Tak to se omlouvám.
Já, než založím téma, nezkoumám, zda-li něco takového již není. :)

Já se šel do Globusu jenom najíst (opravdu tam vaří nadprůměrně a stejně dobré jsou i ceny - ne, opravdu mi za tohle neplatí) právě po nákupu v Makru, kde mi řekli, že "tam kde teď jsou sekačky, bude za měsíc lego." Proto jsem pátral i v Globusu.

Tak doufám, že to bude stát v Makru za to. Slev se určitě dočkáme. Stačí si počkat na leden. Zatím vždycky byly. ;)

MwK

Citace od: Marty713 kdy 17.09.2008, 19:35:36,,stoprocentně kombinovat a rozdíl ani nepoznám!"
Prepáčte OT,ale táto veta ma stále dostane... ;D ;D >:D
Lebo tú vetu si neodpustí žiadna predavačka ktorej sa spýtate v nejakej zapadnutej "diere" že či nemajú Lego... ;D

Ale tá veta má doslova históriu,už ako malí asi sedem ročný si ju pamätám vo forme:
"chlapec si rozdiel nevšimne,veď je to to isté a pasuje to"... ::) ;D
Ešte že som nikdy žiadne Cobi,Megablocks a podobne nedostal... ;D

A prepáčte to OT,ale musel som... ;D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Ondra

To MWK-To znám moc dobře A."Máte lego?" B."Ne, ale máme stavebnici co je úplně stejná a kompatibilní ." A."Děkuji, kopie nepodporuji." B." ??? (Pohled, který nelze slovy popsat.Někdy dodají hlášku "Jak myslíte". ;D )