LTTT - Weakest Link

Založil eNTy, 19.05.2008, 21:45:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Pomalu dokončuju svůj LTTT speciál Mk II a po sestavení jsem zkusil metodou "podrž kolo" najít nejslabší článek v pohonu. Odešel díl, který jsem doteď považoval za "nezničitelný"  :)
Uvidíme kolik jich zlámu při závodech.

Shmade

Hmm, taky jsem v tenhle díl celkem věřil... :) Ale jinak jseš dobrej, že už máš pořešenou další verzi, to ja jediny co jsem od zavodu udelal bylo to, ze jsem vyndal elektroprvky a hodil stroj pod sprchu...

ass

Taky už se mi to povedlo, jel jsem v peřině, knoby se zamotaly do ní, takže se nemohly točit, ale motory jely dál...  :)

eNTy

Citace od: ass kdy 19.05.2008, 23:41:08
Taky už se mi to povedlo, jel jsem v peřině, knoby se zamotaly do ní, takže se nemohly točit, ale motory jely dál...  :)

Takže v náhonu používáš knoby místo bevelů? Když jsem uvažoval o kolmém přenosu momentu, tak mne napadl buď worm screw (který nakonec mám) nebo knob. Bevely mi přijdou, že ať děláš co děláš, když je tam velkej odpor, vždycky se rozskočej.

ass

Citace od: xtepn01 kdy 20.05.2008, 08:34:45
Citace od: ass kdy 19.05.2008, 23:41:08

Takže v náhonu používáš knoby místo bevelů?

Koukám, že sis moje auto moc neprohlížel...  ;)

MasterWindu

Tiež sa prikláňam k použitiu skôr knob-ov ako bevel-ov. Xtepn01 má pravdu vždy sa rozskočia, je to ale zapríčinené, že je na nich velký tlak. Bevel-y sú tu dlhšie a podľa môjho názoru jednoduchšie použiteľné pre stavitela-začiatočníka ako použiť novšie ( 1998) knob-y. Bevely sa mi tiež rozpadajú.
Dark ages forever ...

eNTy

Co se týče bevelů, tak jediný mne známý způsob, jak zamezit jejich "rozskočení" je použití gearboxu.
Bohužel, jediný bevel gearbox je 6585

Ten je však použitelný pouze pro 12t bevel gear, který je sám o sobě slabý a při větším zatížení praskne.

Navíc se ten gearbox musí montovat SNOTem (pro horizontální přenos momentu) a tomu absence studless možnosti uchycení nepřispíva.
Škoda, že LEGO nedělá studless gearbox pro nové double bevel gears, to by bylo ideální řešení, protože jak knoby, tak worm screw jakožto IMHO jediné funkční alternativy přináší nezanedbatelné tření a ztrátu výkonu.