(vlastní) Předělávka setu 6358 Snorkel Squad - hasiči do současného měřítka

Založil Shmade, 26.04.2008, 01:42:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Shmade

Tak tady představuji předělávku mého oblíbeného setu z dětství. Ze čtyřstudového měřítka jsem se ho snažil co nejvěrohodněji předělat do současného osmi studového. Některé prvky jsem ale přidal, aby větším měřítkem nevznikaly zbytečně prázdná místa. Konkrétněji jsem přidal "motor" za kabinou, vytvořil jinou konstrukci majáků a také vybavení ve skříňkách. Jiná je také konstrukce, teď nevím jak se to přesně  řekne, no prostě těch věcí, co se vysouvají když je vysunuté rameno - jo asi stabilizátor... :) Ty se složí směrem k podvozku a talíře se zasunou osou do boku.  Pro porovnání sem dávám i obrázky originálního setu, bohužel už nemá v pořádku hadici a světla jsem musel nahradit žlutými místo originálních bílích.

Shmade

Tak tedy tady jsou fotky...

Jamesek

Velmi pěkná přestavba.

Ad. stabilizátor. Oficiální název nevím. Na internetu jsem našel teleskopické nohy, opěry či patky. Neoficiálně se však všude hovoří o patkování (či packování) autojeřábu ... zkusím v práci kouknout do návodu, co píše výrobce ;)

Blake

Pěkné, pěkné. Přesně tento set jsem se chystal předělat také. Uvažoval jsem o šířce 6 studů. Bohužel čas nedovoluje. Tato přestavba je opravdu zdařilá, ještě bych dopnil na skříňky symbol ohně (byť v orginálu nejsou) a změnil bych design před kabinou.

Shmade

Díky za pochvaly, ten předek se mi taky úplně nezamlouval, ale když jsem to stavěl, tak se holt nedostavil žádný lepší nápad.

Ondrej

Prohlížim si starší články ,zaujala mě hned ta motorová pila,povedená, hasičský auto taky povedený

Shmade

Dík, pila se mi myslim povedla, kdyz ji drzel fig, tak to vypadalo fakt realne :)

***Banana.com

Velmi pěkná přestavba, když jsem viděl zmenšeniny fotek před náhledem, považoval jsem dokonce foto přestavby za foto originálu. Jsem rád, že jsi zvolil tento set, je to jeden z těch, které jsem v osmdesátých letech dostal MISB.
Provedení vypadá velmi pěkně, a přidám ještě jednu větičku milovníka zlaté City éry 1982-1995 :
Na srovnávacím fotu 4 stud vs.přestavba je vidět, jak obludné rozměry má měřítko používané v dnešních setech. Vyrostl jsem v panelové 3+1, kde na hraní byla plocha na podlaze děcáku tak 1,5 x 3. I dnes ještě standartní dětský pokoj mnohdy nepřevyšuje rozměry onoho panelového, a v šestistudu se na takové ploše prostě nedá udělat nic...