chci si koupit jedi starfighter with hyperdrive booster ring

Založil thunnus, 06.04.2008, 14:44:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

thunnus

Ahoj, chtěl bych koupit tuhle stavebnici, ale dočetl jsem se, že lego do Čr nedováží. Je nějaká možnost to obejít? Jaké se na to účtuje clo? Budu moc vděčný za každou radu, kterou mi dáte. Rád bych to koupil přímo od lega ne přes nějaký obchod na netě a už vůbec ne nějaký kamenný, protože ty jsou moc drahé.
lego is not a hobby, its the meaning of life :-)

Skyder

No v pripade ze mate nejakeho znameho v Nemecku a pod.-cize v krajine kam LEGO dovaza tak si tento set kludne objednajte cez shopathome. Ak nie tak potom je dalsia moznost-nechat si ho doviest z Ameriky. Neviem Vam presne povedat ako to ide, Ale su tu ludia co vedia a verim ze Vam poradia.
Skyder

MwK

Nedováža sa do česka? :o
To je čo za ehm "halušku"? ::) Či bola myslená akože S@H v česku nieje?
Veď aj na Slovensko sa dováža tak nevidím dôvod prečo by sa nemala dovážať aj do česka,ešte duplom keď som ju osobne v česku videl... ::)
Ale ak,Vám vadí ten "kamenný" a dokonca aj "netoví" obchod,v čom nevidím zmysel,pretože na tento set sa dali vystihnúť super zlavy,a myslím že trebars "morelega" vôbec nemá zlé ceny sa to dá riešiť jedine tak ako povedal Skyder,dovezením z USA,aj keď to je kamenný,alebo kúpením "od lega" čiže na lego.com... 8)
Iné mi asi v rýchlosti nenapadá... ::) ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Kubos.cz

No jestli myslíš 7661 tak ta se k nám urcite dováži

Dejv

Citace od: thunnus kdy 06.04.2008, 14:44:25
Ahoj, chtěl bych koupit tuhle stavebnici, ale dočetl jsem se, že lego do Čr nedováží. Je nějaká možnost to obejít? Jaké se na to účtuje clo? Budu moc vděčný za každou radu, kterou mi dáte. Rád bych to koupil přímo od lega ne přes nějaký obchod na netě a už vůbec ne nějaký kamenný, protože ty jsou moc drahé.

Pokud nechceš nakupovat v kamenných obchodech, tak nechápu, proč tě zajímá dovoz do ČR ( btw. set je v ČR běžně k dostání). Zkus sledovat akční nabídky nebo si podej inzerát.

thunnus

Nejdřív, děkuji za tu spoustu odpovědí a rad. Za druhé druhé mi můžete tykat ;). Jde mi o to, že v kamenných obchodech se cena pohybuje kolem dvou tisíc a to jednoduše za to platit nechci. Taky mě docela zaujalo, že cena v USA je o polovinu nižší než v EU a toho právě chci využít. Nemohl by mi, moc prosím, někdo z vás popsat, jak se to lego dá nechat poslat z US?
To, že do ČR lego tenhle set nevyváží, jsem myslel tak, že se nedá dostat rovnou od nich, od shop.lego.com, ale je možné, že se pletu, každopádně jsem ale nikde ČR neviděl. Jestli je to jinak, tak mě opravte. Nejsem moc v tomhle zběhlý, takže pokud píšu nějakou hloupost, tak mi moc nenadávejte ::)
Mimochodem, jak se tady vyvěsí inzerát?
lego is not a hobby, its the meaning of life :-)

Colonel32

Citace od: thunnus kdy 06.04.2008, 19:58:34
Nejdřív, děkuji za tu spoustu odpovědí a rad. Za druhé druhé mi můžete tykat ;). Jde mi o to, že v kamenných obchodech se cena pohybuje kolem dvou tisíc a to jednoduše za to platit nechci. Taky mě docela zaujalo, že cena v USA je o polovinu nižší než v EU a toho právě chci využít. Nemohl by mi, moc prosím, někdo z vás popsat, jak se to lego dá nechat poslat z US?
To, že do ČR lego tenhle set nevyváží, jsem myslel tak, že se nedá dostat rovnou od nich, od shop.lego.com, ale je možné, že se pletu, každopádně jsem ale nikde ČR neviděl. Jestli je to jinak, tak mě opravte. Nejsem moc v tomhle zběhlý, takže pokud píšu nějakou hloupost, tak mi moc nenadávejte ::)

neprohodil jsi nahodou cislice u sveho veku???

stomcova

Mám takový dojem, že jsi nedocenil výdaje z dopravou, DPH atd. a vyloučil jsi koupi v českém kamenném obchodě. Pokud si pořídíš z USA, jsem zvědavá na celkovou částku.
Batman, forever...

Nede23

Citace od: thunnus kdy 06.04.2008, 19:58:34

Viz Souzkromá inzerce. Velice jednoduché, stejné jako u zakládání vláken v kterékoli jiné rubrice.

Skyder

Ked posielas set s USA vacsinou ti ho zdania, a postovne byva aj taj dost velke cize sa oplati kupit viacej setoc aby sa postovne oplatilo a vacsinou sa treba skusit dohodnut  s colnikmi  >:D

A podla mna shopathome.com uz dovaza aj do Ciech, bol tu o tom aj vytvoreny topic.
Skyder

Colonel32

Citace od: Skyder kdy 06.04.2008, 21:25:27
A podla mna shopathome.com uz dovaza aj do Ciech, bol tu o tom aj vytvoreny topic.

Ano, ale bohuzel byl z 1.4.  ;D

Darth

Takže cena u nás - 1999
Cena v USA (v přepočtu) 1200 Kč (dle Jindroushova ceníku 2007)

Připočti k tomu 19% DPH (zdaní na celnici), dostáváš se na 1440 Kč. Poštovné za tak velký set se bude pohybovat kolem 30-40 USD, dejme tomu těch 30 USD, tj. +480 Kč, jsme na 1920 Kč. Pokud si k tomu dáš ještě pojištění (doporučuji), tak jsme se přehoupli přes cenu v českých "předražených" obchodech. Mimochodem, už se mi párkrát stalo, že celníci mi zdanili celou částku, včetně poštovného (i když by měli jenom cenu zboží). Pak jsme zase trochu jinde.

Ovšem pokud si jich chceš koupit najednou třeba 10, pak už bude poštovné rozpočítané na jednu krabici nižší a pak trochu ušetříš. Ovšem při jednom setu nedoporučuji (a pokud už chceš přes net, tak se mrkni na e-bay, bricklink a objednej si to od někoho z EU).

Edit. některá čísla můžou být při dnešním jiném kurzu nepřesná, ale celkově to platí.

Edit 2: Teď koukám na www.morelega.cz, mají ho tam za 1659 Kč  :o

Colonel32

Citace od: Darth kdy 06.04.2008, 22:10:33
Mimochodem, už se mi párkrát stalo, že celníci mi zdanili celou částku, včetně poštovného...

Zdanili, jako ze naparili DPH, nebo jako clo? DPH se totiz podle zakona pocita z celkove ceny vcetne postovneho (nebo dopravneho- napr. pokud vyuzijes kuryrni sluzbu). Je to svinstvo, ale je to tak.

Darth

Hmm, tak to je svinstvo - sem mel za to, ze se to pocita z hodnoty zbozi bez postovneho. Jestli je to tak oficialne, tak to me stvou. Obcas (hlavne z USA) je postovne drazsi nez samotne zbozi.