Lego Czechtek

Založil Teddy Bear, 27.09.2005, 16:41:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Teddy Bear

http://www.super.cz/vtipky/1624-nova-sada-lega-czechtek-2005.html
Co na to rikate?

* na tu stranku nechodim, byl jsem upozornen rodinnym prislusnikem  :-X
Buďte sami sebou!!!

Micho

Nedalo mi a mrkol som, čo reálne pod tým kódom je - 6038  Wolfpack Renegades.

Inak vyzerá to úplne reálne. Skoro na 100% by som veril, že to je fakt nejaký starší Lego set. Grafik, ktorý to spravil odviedol kus dobrej práce z hľadiska reálnosti obalu.  ;D

Teddy Bear

To urcite jo, ale kdyz se podivas na rohy je tam videt, ze to je falesny! ;)
Buďte sami sebou!!!

Micho

Priznám, že na tom detaile rohu krabice neviem prísť, na čo myslíš.  ::)

Skôr sa mi zdá, že nafotili reálnu krabicu, dokonca podklad je z tej pôvodnej (to "slnko" a pod.). Potom ju predĺžili a ňu aplikovali tú "novú stavebnicu czechtek", ktorá je rálne postavená a nafotená. Trochu vidno v zadnej časti vozu stopy po výreze, aj na minifigoch.

Inak naši grafici také veci by určite vedeli urobiť. Len to chce dobrý nápad, postaviť a aplikovať.

KLF

Narazal na to, ze ta zlta farba je vyrazne ina ako ostatna krabica. Normalne vo fotošope spravil obrazok (fotka + logo + podklad + cislo setu), hodil na to zlty ramik, vytlacil ako samolepku a naaplikoval na nejaku krabicu. :P
Terminated.

Micho

Natiahol som si predmetné foto do Photoshopu a keďže robíme práve na novinách, tak som si zavolal najlepšieho grafika a sme sa trochu o tom pobavili.

Takže si myslíme, že je to čisto počítačová retuš krabice, kde do vhodného pozadia boli vložené príslušné obrázky. Stiahnite si foto, mrknite na tých panákoch, jasne tam vidno stopy po dosť hrubej retuši. Pri tlači by tieto stopy zanikli. Farby sa trochu zlejú. Podľa mňa ten roh nič nedokazuje. Rozdiel v žltej farbe vzniká nasvietením. Ja osobne dávam verzi s nálepkou šancu 5%, teda úplne nevylučujem.

A inak je jednoduchšie urobiť to na PC celé, ako tlačiť nálepku a ešte ju lepiť. Pokiaľ by nechcel mať reálny obal.

Teddy Bear

Asi mas pravdu - lego krabice maji ten ramecek stejny jako cely zbytek krabice! ;)
(alespon krabice pred cca 10 lety)

p.s.: a pozdravuj ''grafika''  ;D
Buďte sami sebou!!!

KLF

Teddybear - ved to som ja hovoril, ze je ten okraj inej farby, nie Micho. ;)
Micho - chlape neviem... ked na to tak pozeram, na odrazy svetla - ja som presvedceny o tom, ze je to robene tou technikou (alebo PODOBNOU), ako som popisal vyssie. Nepomozem si...
Terminated.

Teddy Bear

KLF - Promin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :'( :-\ :-[ :'( :-\  :-[ :-[ :-[
Buďte sami sebou!!!

Micho

Docela ma to zaujalo, kde je pravda. Tak či tak, ten kto to robil, nespravil to zlé, lebo nevieme sa na stopro dododnúť ako to vyrobil. Asi si doma pozriem nejaké tie žlté krabice a skúsim si ich nasvietiť ....

Tu mám po ruke pár modrých, už som pozeral. Tá farba na lomoch vyzerá z rozdielnych strán akoby v inom odtieni. Záleži na umiestnení zdroja svetla. Len tu mám po ruke modré krabice. Lepšie to bude skúsiť so žltými.

Colonel32

tak ja vam reknu, jak to udelal... vzal originalni krabici od wolfpacku, a tu vyfotil... pak vzal clone stamp a smudge tool, a odstranil puvodni obrazek kocaru, a nechal zlutocervene pozadi. Pak vzal svoji zasahovku, vyfotil, vlozil na puvodni obrazek jako druhy layer, a orezal okraje okolo figu - nakonec, je to jasne videt, nektere figy maji okraje trosku kostrbate. A taky, na pozadi jsou jasne videt stopy po retusovani, pac si na tom nedaval prilis zalezet...

Micho

Takže vlastne podpruješ C32 muju verziu - počítačovú retuš. Len si to napísal presne zaradom.

Nech tu hodí Teddy anketu. Budeme hlasovať ako to chlapík vyrobil. Možno to aj nie je zlý nápad. ;D

Colonel32

tady neni potreba zadny hlasovani, je to jasnej photoshop...

EDIT: kdyz se timhle zivim, tak to prece poznam, ne? (jinak to auto jsem mazal, ne pridaval)

KLF

Nechapem, preco by to ale malo aj za rohom inu zltu farbu ??? Tam to nasvedcuje tomu, ze je to sice fotosop, ale NASLEDNE nalepeny, ako som tvrdil ja.
Terminated.

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 27.09.2005, 19:17:09
tady neni potreba zadny hlasovani, je to jasnej photoshop...

EDIT: kdyz se timhle zivim, tak to prece poznam, ne? (jinak to auto jsem mazal, ne pridaval)

No, podľa diskusie to tak každému jasné nie je. Aj ja som alibista, lebo som pripustil 5% inú možnosť, aj keď som tiež presvedčený o photoshope.

TomG

Kazdopadne potvrzuju, ze je to retusovana puvodni krabice. Ani nemuseli nic lepit  stacilo jen sehnat fotku puvodni krabice (pripadne vyfotit) a vyfotit postaveny model s minifigy, zbytek se uz udela na pocitaci.
Je to celkem amatersky udelane :)
Only the best can survive.

Colonel32

Citace od: TomG kdy 27.09.2005, 19:38:18
Kazdopadne potvrzuju, ze je to retusovana puvodni krabice. Ani nemuseli nic lepit  stacilo jen sehnat fotku puvodni krabice (pripadne vyfotit) a vyfotit postaveny model s minifigy, zbytek se uz udela na pocitaci.
Je to celkem amatersky udelane :)

presne to tvrdim... nese to jasny znaky retusovani puvodni krabice. Kdyby to lepil, vypadalo by to uplne jinak...

KLF

Tak neviem, ja si stojim za tym, ze to je robene vo fotosope a prekryte na povodnu krabicu. Nikto z vas este nevysvetlil ten rozdiel v zltej farbe ramiku a TIEZ MALEJ CASTI PO BOKOCH (vid obr.) ktory podla mna byval VZDY v rovnakej farbe ako ostatne zlte casti krabice. Tiez si vsimnite ze lesk (odraz svetla) na tmavozltej casti na boku (vid obr.) je len na tej tmavej casti a na svetlej uz nie. To by mohlo nasvedcovat tomu, ze je to z ineho materialu, ktory lepsie odraza svetlo.

Terminated.

Colonel32

je to foceny z prava ze zhora... odlesk je jak na prave strane, tak na predni strane. ALE protoze do odrazu svetla na predni strane bylo mirne zaryto retusovacim zarizeni, jasne to dokazuje, ze bylo retusovano az po te, co byla vyfocena krabice

KLF

Ono najlepsie by asi bolo spytat sa priamo autora. ;) Ale toho asi nenajdeme...
Terminated.

Colonel32

zvlastni... musi to bejt magor do lega, a pritom nevi o kostkach... a nebo o nich vi moc dobre, a tedka tu z nas ma nehoraznou sradu... heh.. co treba ty? KLF? neni to tvoje prace?

KLF

Citace od: Colonel32 kdy 27.09.2005, 22:52:15
zvlastni... musi to bejt magor do lega, a pritom nevi o kostkach... a nebo o nich vi moc dobre, a tedka tu z nas ma nehoraznou sradu... heh.. co treba ty? KLF? neni to tvoje prace?

;D ;D ;D ;D Nie, nie je. Aj ked chcel som take cosi uz davnejsie vyrobit, ale ja by som prave asi pouzil samolepku vyrobenu vo Photoshope. ;) Je tu v Bratislave firma u ktorej som si uz daval robit nahradne samolepky na LEGO a som spokojny.
Terminated.

Dickie

Citace od: Colonel32 kdy 27.09.2005, 19:08:48
tak ja vam reknu, jak to udelal... vzal originalni krabici od wolfpacku, a tu vyfotil... pak vzal clone stamp a smudge tool, a odstranil puvodni obrazek kocaru, a nechal zlutocervene pozadi. Pak vzal svoji zasahovku, vyfotil, vlozil na puvodni obrazek jako druhy layer, a orezal okraje okolo figu - nakonec, je to jasne videt, nektere figy maji okraje trosku kostrbate. A taky, na pozadi jsou jasne videt stopy po retusovani, pac si na tom nedaval prilis zalezet...

náš domácí tým dvou grafiků se shodl na tomtéž. není to ani moc pracný a ani si s tím nedal zase tolik práce - stopy po nedokonalé retuši kočáru a biče, znatelné prasátko po ořezu (okno auta vpravo nahoře), do ruky ležícího technaře prolnul podklad...
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.