Kvalita samolepiek

Založil Anatyt, 06.02.2008, 22:52:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mellory

Citace od: ass kdy 26.08.2008, 13:59:49
Samolepky jsou přece od toho, aby zůstaly na aršíku. ;)

Amen.
Nothing is true. Everything is permitted.

Dejv

Citace od: otaznik kdy 26.08.2008, 20:22:16
Balení velkých LEGO setů považuji za naprosté barbarství. Poničený návod a samolepky dokáží spolehlivě pokazit radost z nového setu.

S tím souhlasím, ač samolepky na kostky nelepím, kolikrát je v novém setu najdu ohnuté, tím pádem i částečně odlepené a o návodu nemluvě... Je to běs,   je to běs...  ::)

Ondra

Citace od: sparkz kdy 27.08.2008, 19:47:56
Citace od: otaznik kdy 26.08.2008, 20:22:16
Balení velkých LEGO setů považuji za naprosté barbarství. Poničený návod a samolepky dokáží spolehlivě pokazit radost z nového setu.

S tím souhlasím, ač samolepky na kostky nelepím, kolikrát je v novém setu najdu ohnuté, tím pádem i částečně odlepené a o návodu nemluvě... Je to běs,   je to běs...  ::)
No mně se zase stalo, že návod vypadal, jako kdyby spadl do zapnuté míchačky.BTW ke balení-Nepochopím lego, proč ty nálepky nedá do obálky nebo do něčeho podobného.

Dejv

Extra obaly si přece musí šetřit na provázky, ty jsou mnohem choulostivější než nějaké samolepky..  :P

Ondra

Citace od: sparkz kdy 27.08.2008, 20:15:07
Extra obaly si přece musí šetřit na provázky, ty jsou mnohem choulostivější než nějaké samolepky..  :P
A na kovové nápravy vlaků, ty jsou křehké jako křišťál...

otaznik

Tak provázky a osičky k vlakům jsou baleny takto zvlášť IMHO z toho důvodu, že si je nevyrábí LEGO samo.

JimB

Citace od: Micho kdy 24.03.2008, 11:28:55
. . . otvorili 10184 Town Plan - http://guide.lugnet.com/set/10184 . . .
Tu ma nemilo prekvapili nálepky. Aj keď mnohí z vás nálepky na postavený setík nelepia, tie sú súčasťou hodnoty setu. Keď investujete 150 eur + niečo na dopravu, tak očakávate niečo super. A takéto maličkosti to predsa naštrbia.  :(  . . .

Včerejšek a dnešek jsem věnoval odMISBení a stavbě tohohle překrásného setu a naštěstí jsem problém s poškozenými samolepkami a návodem nemusel vůbec řešit. IMHO to bylo způsobené hlavně tím, že set jen stál na polici v Legolandu, pak jsem za něj dal 120€ a položil naležato do kufru auta kde zůstal až do příjezdu do ČR.
Mou jedinou, ale o to horší zkušeností s roztrhlým návodem tedy zůstává 8455, kde byla první strana návodu zohýbaná a ještě asi 5cm natrhlá.

Citace od: sparkz kdy 27.08.2008, 20:15:07
Nemyslím, že třeba provázek z výše zmíněného 10184 potřebuje samostatnou krabičku. (v setu je obsažen ten nejpevnější typ) btw na krabičky začali nově tisknout i délku provázku v cm (dosud tam bylo jen nějaké dlouhé nic neříkající číslo)

Ještě k těm vlakovým osičkám: v legolandové hrabošárně se denně hrabou stovky (možná tisíce) rukou, bylo tam docela dost osiček a žádnou zlomenou jsem nenašel.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

GNOSIS

Musím se připojit k této staré diskuzi, protože kvalita samolepek z použitých setů 3451, 3425 je tragická. Odlepují se a lámou, dle mého soudu je to tou bílou, samolepkou na které je potisk. U ostatních, kde je průhledná fólie s potiskem je kvalita lepší a bezproblémová.

Anatyt

Sa čudujem, že s tým LEGO niečo nerobí.  >:(

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 08.04.2010, 10:34:42
Sa čudujem, že s tým LEGO niečo nerobí.  >:(

S čím? S těmi samolepkami u setů starých 8-9 let?

Anatyt

Kľudne aj reedície samolepiek by mohli robiť, keď vedia akej kvality boli. Ale hlavne v súčastnosti by mohli byť samolepky takej kvality, ako kedysi, že by sa po roku neodliepali.

Villa Legina

Mne na súčasných samolepkách prekáža ich slabá priľnavosť pokiaľ ide o okrúhle elementy (bricks round 2x2).

Napríklad v Sponge Bob Squarepants (my vravíme skôr Sponge Bob Schwammkopf  ;) ) setoch je niekoľko nálepiek na takýchto oválnych častiach (Garyho miska, Planktonov robot) a nedržia - odlepujú sa. Otras.

Prednedávnom som otvorila jeden MISB set zo sedemdesiatych rokov - a tie nálepky v ňom - parádne.

Anatyt

Otváram zase toto staré téma, ale tentoraz s konštruktívnym príspevkom. ;)
Chystám sa napísať do TLC seriózny e-mail o kvalite ich samolepiek, s tým že uznávam, že som AFOL a teda nie rádový záakazník, ale menšina, atď. Chcem to seriózne rozviesť, žiadne nadávanie a hlavne dať im nejaký návrh. Od vás by som ale chcel, ak máte fotografie poodliepaných samolepiek z modelov, či by ste mi ich neposlali a ja ich pripojím k mojej fotodokumentácii v maile. Ak máte, tak mi ich prosím pošlite na e-mail, ktorý tu mém uvedený.
Samozrejme o odpovedi TLC vás budem informovať na tomto mieste.

Dík.

SpCasPi000

Mám nejaké sety z posledných 3 rokov ale samolepky som aplikoval len na jediný najmenší pár dní dozadu, som zvedavý koľko vydržia, ale teda u mňa sa TLC totálne týmto ťahom zdiskreditovala, kvalitná potlač vydrží desiatky rokov, ale oni asi počítajú s tým že detičky sa s tým pohrajú pár dní a potom to hodia do kúta, tak načo niečo kvalitné tam zbytočne dávat. To už mohli rovno aj diely začat vyrábat z kartónu, aspoň tam mohli dať nálepku 100% recyklovateľný výrobok.
Najviac mi tie samolepky vadia na Kingdoms, ale na setoch 2011 už je aj potlač znovu niekde.

bartas

Osobně jsem měl problémy s aplikovanými samolepkami na nafukovacím člunu u setu Indiana Jones 7625 River Chase. Na malém poloměru nafukovacího obvodu člunu se samolepky stále napřimují a nedrží na podkladu, celkem tragédie.

Steve23

Když jsem byl malý, všechny samolepky jsem "přetáhl" lepící páskou a drží to doteď 8)

Anatyt

Svinstvo! ;(

gt1750

To je nemilé  :-\

Každopádně u Technicu (konkrétně 8258, který jsem zakoupil na konci letošního ledna) jsou již samolepky v jednom pytli s návody a silným kartonem. Snad se toto opatření rozšíří na všechny sety.

Petronel

No to je strašný. To ti fakt nezávidím. Kéž by už jednou pro vždy s těmi nálepkami skoncovali  ;D

Anatyt

Tak som písal do LEGA. Jeden mail klasicky na Customer Service cez tie formuláre a druhý ako odpoveď jednému z LEGA, čo som mal odložené. Napísal som im s akými problémami sa dlhodobo potýkame ohladom samolepiek. Poslal som im aj ilustračné fotografie odtialto. Tiež som im napísal, že riešením by bola reedícia aj starších samolepiek. predsalen to nie je tak náročné, ako reedícia setov. Aj keď samozrejme by ich to niečo stálo. A napísal som aj to, že samolepky po presune výroby do Číny stratili kvalitu, ktorú mali napr. v 80. rokoch. A že by bolo vhodné ich tlačiť na kvalitnejší materiál. No - skrátka a dobre, bol som už vytočený po otvorení toho Gallarda a nebolo to po prvýkrat. Mailom mi neodpísal nikto nič, ale prikladám aspoň sprievodný list, ktorý mi dnes prišiel aj so samolepkami. Tých 99,9% sa mi zdá prehnaných. Každopádne ich budem aj naďalej "otravovať", ak rozbalím ďalší set a budú samolepky v tom stave v akom boli naposledy. Teraz mi prišli v tvrdom obale, ale mám ešte sety, ktoré som kúpil pred rokom-dvoma a tam v tvrdom ešte neboli. Tak som zvedavý.
A to nespomínam ešte to, že na tom Gallarde sú miesto 1 odtieňa žltej, 3 odtiene žltej na KOCKÁCH !

Zoufalec

Citace od: Anatyt kdy 17.03.2011, 12:48:45
...3 odtiene žltej na KOCKÁCH !

Z toho mě braly mory u City Construction setů >:(

rdk

Veselá příhoda s Customer Service týkající se nálepek: ;D

Nedávno jsem se konečně dostal ke stavbě Policejní stanice 7498...

Když jsem vysypal obsah krabice, samolepky byly zmuchlané a částečně odlepené. Vyplnil jsem tedy formulář na webu a čekal na samolepky. Za pár dní dorazily, ale byly k setu 7948, nikoliv k 7498.

Takže jsem odpověděl na email, že děkuji za samolepky, ale že přišly špatné... Na mail nikdo neodpověděl, ale za cca 2 týdny přišly konečně správné a slečna/paní se v dopise omlouvala, že to popletla. ;D

Colonel32

Podobné zkušenosti. Psal jsem že jsou kupil 2 hrady a oba měly zničené samolepky. Přišly jedny samolepky a přívěšek - ale na papíře to ještě bylo dobře (2x samolepky + přívěšek). Tak sejm jim napsal, že mi stále jedny chybí. Přišly dvoje samolepky  ::).