Power Functions Extension Cable

Založil otaznik, 29.12.2007, 01:15:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik

Tak to vypadá, že tu konečně máme jeden důležitý spojovací článek mezi minulostí a přítomností (budoucností). Zde je v nabídce prodlužovací kabel, který se dá napojit na starší 9V system a umožní tak kombinovat PF prvky (motory, přijímače) s těmi starými (motory, battery boxy apod.)!
Název je tak trošku zavádějící (extension=prodloužení), tak snad jsem to pochopil správně.  ;)

Jonas

No nevím. Podle popisu a obrázku to vypadá spíš na typický prodlužovací kabel (v rámci PF systému) než na přechodový kabel mezi 9V a PF systémy.
Jonas - Můj Brickshelf

Jindroush

Levý konektor je jasně 9V. Někdo na Lugnetu dovozoval, že je to i prodlužovák PF, ale není mi moc jasný jak. Musí se to objednat, až to bude v Evropě...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Citace od: Jonas kdy 29.12.2007, 07:17:13
No nevím. Podle popisu a obrázku to vypadá spíš na typický prodlužovací kabel (v rámci PF systému) než na přechodový kabel mezi 9V a PF systémy.

Jak psal Jindroush, levý konektor jasně není PF, ale vypadá jako klasický 9V. V popisu je navíc i napsáno, že je to spojení s 9V systémem, a takhle LEGO nazývá jen ty klasické motory a prvky, které jsme všichni použili např. v KTT. Proto si myslím, že je to to, na co tu několik lidí čeká.

TomKQT

Řekl bych, že z téhle věty je to naprosto jasné:
Allows you to connect your LEGO 9v electric systems to the new Power Functions!
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

JardaL

Sláva nazdar výletu, už je to tady ..

A ani cena není zvlášťě nepříznivá. A dýlka docela slušná.
Multipack se dvěma nebo čtyřmi by se hodil.

Je to náhoda, zrovna včera navečer jsem o tom konverzním kabelu přemýšlel a říkal jsem si, že je nejvyšší čas, aby se ukázal.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

otaznik

Citace od: TomKQT kdy 29.12.2007, 11:42:44
Řekl bych, že z téhle věty je to naprosto jasné:
Allows you to connect your LEGO 9v electric systems to the new Power Functions!

Z toho je jen jasné to, co jsem napsal v úvodním příspěvku. Nedává to odpověď na otázku, co všechno bude spolu přes ten kabel optimálně fungovat. Věřím, že víceméně všechno, ale zatím jsem žádný test nikde neviděl.

mato

Citace od: otaznik kdy 29.12.2007, 01:15:25

Název je tak trošku zavádějící (extension=prodloužení), tak snad jsem to pochopil správně.  ;)
skôr by som povedal, že je to "rozširovací" kábel - na rozšírenie možností PF systému
(áno, viem, že je tam aj čosi o predĺžení a dlĺžke 20 cm)

má to čosi do činenia aj s novými PF vlakmi?

Jindroush

Philo osvětlil:
Citace
Actually it works as a PF extension wire AND as a PF to old 9V converter. One
end is PF on top and bottom, the other is PF on top, 9V on bottom. This allows
to connect a PF motor on a RCX (not recommended for XL motor since it draws a
lot of current) or a train controller, but also an old 9V motor on the new
battery box or IR receiver.

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 31.12.2007, 16:04:33

Actually it works as a PF extension wire AND as a PF to old 9V converter. One
end is PF on top and bottom, the other is PF on top, 9V on bottom. This allows
to connect a PF motor on a RCX (not recommended for XL motor since it draws a
lot of current) or a train controller, but also an old 9V motor on the new
battery box or IR receiver.

Tak to je paráda, doufám, že se mi brzy dostanou nějaké do ruky.

Jindroush

grohl

Poměrně zajímavá záležitost,ale pro ty, co se chystají ke koupi 8297 naprosto zbytečné. Hlavně mě překvapuje, že tam není třeba XL motor. Na pohon modelu je ten standardní téměř nepoužitelný.

otaznik

Citace od: grohl kdy 20.01.2008, 18:58:43
Poměrně zajímavá záležitost,ale pro ty, co se chystají ke koupi 8297 naprosto zbytečné. Hlavně mě překvapuje, že tam není třeba XL motor. Na pohon modelu je ten standardní téměř nepoužitelný.
Zkoušel jsi to? Jak velký stroj jsi poháněl?

grohl

Ten motor je plně dostačující pro přídavné funkce. Pro pohon modelů, které vytvářím já je jeho síla příliš malá. Testováno bylo na jednoduchém rámu s koly, přičemž jsem zkoušel jak moc velkou sílu vynaloží motor bez jakéhokoliv převodu. Dojem? Nic moc. V současnosti mám motor zamontovaný v motorizované verzi 8145ky a má co dělat s otáčením kol i přes převod z 8zubového kola na 24zubové.
Edit//
Pohon celého Ferrari zajišťují dva XL motory a na jeho velikost jsou tak akorát.

THOR

Citace od: otaznik kdy 29.12.2007, 01:15:25
Tak to vypadá, že tu konečně máme jeden důležitý spojovací článek mezi minulostí a přítomností (budoucností). Zde je v nabídce prodlužovací kabel, který se dá napojit na starší 9V system a umožní tak kombinovat PF prvky (motory, přijímače) s těmi starými (motory, battery boxy apod.)!

Je už někde rozumně tento "kabel" k sehnání než v lego shopu?

grohl

Popravdě: nevím o tom. Kdybys nějaké takové místo objevil, dej mi ihned vědět. Takhle mi totiž budou dvě sady 8287 docela dlouho zahálet. Navíc kabely k PF prvkům, hlavně k receiverům, jsou neskutečně kraťoučké pro moje účely.

Cavelon

danny01

Citace od: Cavelon kdy 29.02.2008, 12:14:15
Na BL ich je zopár. ;)
Ak sa niekto chystáte kúpiť ich, rád by som sa pridal pokiaľ je to možné. Chcel by som 4 kusy...
Danny

Jamesek

Citace od: danny01 kdy 29.02.2008, 13:05:40
Citace od: Cavelon kdy 29.02.2008, 12:14:15
Na BL ich je zopár. ;)
Ak sa niekto chystáte kúpiť ich, rád by som sa pridal pokiaľ je to možné. Chcel by som 4 kusy...

Já taky, tak kdo to zorganizuje? .. ;)

Edit: Objednávka na Munich-Bricks
Pošlete čísla kódů co čeho chcete do sz. Uzávěrka dnes večer v 21 hodin. Zajímavé tam jsou i kostky pro NXT a spousta jiných. Poštovné a jiné poplatky rozděleno rovnoměrně dle ceny objednávky. Zálohy u prověřených kupců nejsou nutné.

Edit2. Poslední dva kabely, pak to odesílám ...

Jamesek

Po delších peripetiích při domlouvání dodacích podmínek s němcem, kabely došly ;)

Ověřeno použití:

PF battery box -> 9V motor
PF battery box -> PF IR přijímač -> 9V motor
9V battery box -> PF motor

Nelze použít pro zapojení
9V battery box -> PF IR přijímač

Edit:
jde s nimi prodlužovat i PF kabely klasickými (9V). Bohužel jen před motorem (buď z PF Battery boxu nebo PF IR přijímače). Když se tato prodlužka (PF - konvert - 9V - kabel - 9V - konvert - PF) dá mezi Battery box a PF IR přijímač, nefunguje ;)

A ještě pro úplnost - jde tím prodlužovat i 9V systém (9V - konvert - PF - konvert - 9V), ale to je asi drahá stranda. Kabel PF - PF nemám ... ;)

THOR

Citace od: Jamesek kdy 26.03.2008, 21:29:29

Edit:
jde s nimi prodlužovat i PF kabely klasickými (9V). Bohužel jen před motorem (buď z PF Battery boxu nebo PF IR přijímače). Když se tato prodlužka (PF - konvert - 9V - kabel - 9V - konvert - PF) dá mezi Battery box a PF IR přijímač, nefunguje ;)

Dumal už někdo nad tím? Jde s tím něco provést či ne?

eNTy

Citace od: THOR kdy 09.05.2008, 18:35:26
Citace od: Jamesek kdy 26.03.2008, 21:29:29

Edit:

Dumal už někdo nad tím? Jde s tím něco provést či ne?

Vyřešit to jde, ale vyžaduje to trochu kutilství a obětí.