7900 LONG VEHICLE

Založil Slick7, 12.09.2007, 15:34:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Slick7

Rozhodl jsem se napsat svou první recenzi a vybral jsem si proto set číslo 7900, uz jen samotný název byl pro mě trochu problém, set se prodáva jako: "silný tahač", ale tento název ho zcela přesně nevystihuje, podle mě se více hodí: "silný tahač s návěsem pro přepravu nadměrných břemen", zkráceně- LONG WEHICLE, ale nyní už k setu samotnému.  ;D 

Dojmy před koupí:  Vzheldem k tomu, že mám tyhle LONG VEHICLY rád, tak jsem se na koupi těšil, příjemná pro mě byla, pořizovací cena 690,- Kc, množství dílů, přesně 347 a žlutá barva, ve které set vyšel, ne že bych měl něco proti jiným barvám, ale žlutou hodně používám.

Balení:  Jako ve většině případů, je krabice tak velká, že by se tam sáčky s dily vešly dvakrát (aspoň)  ::), ale kromě pořádné dávky Dánského luftu tam čekají po rozbalení čtyři očíslované sáčky dílků, jeden samostatný návod, aršík samolepek a osm volně loženych vetších dílů určených pro stavbu mostu.

Slick7

Stavba:   Stavba je rozdělěna na několik etap, já jsem začínal podle návodu od tahače. První sáček obsahuje dily pro stavbu samotného podvozku a části interiéru, stavba jde podle návodu dobře od ruky a za deset minut je hotovo, zůstane vám několik plonkovních dílků, což se opakuje při stavbě každého samostatného celku a na konci celé stavby zůstane nemalá hromádka extra dílků, což mě velice potěšílo, dílku není nikdy dost.
   Po dostabě podvozku následuje druhý sáček dílů a dostaba tahače do finalní podoby. Dostavba zabere zhruba dalších deset minut.

Slick7

Tahač je opravu mohutný, klasický čtyřstudový tahač vedle něj vypadá jako dětské šlapací autíčko  ;D  Přes svou velikost mě, ale nepřišel něják propracovaný, v tomto ohledu se otevírají velké možnosti ladičům aut, chybí zde hlavně otevírací dveře, výhrady by se našly i k dalším drobnostem, jako třeba zrcátka, výfuky, točna, podvozek, atd. 

Slick7

Další etapou ve stavbě podle návodu je stavba rozměrného břemene, v našem případě je to most (svou šířkou bych spíše řekl lávka, nebo most pro vlaky) o vnější šířce deset studů a vnitřní osm. Stavba zabere zhruba pět minut, protože převážnou část stavby tvoří osm základních velkych dílů. Jestli najdou tyto dily uplatnění i jinde, ukáže čas, dokázal bych si to představit jako železniční most, do města, jako součást silnice, ale pouze v jednom směru, nebo po rošíření do potřebné šířky pro oba dva směry, ale to už nechám na fantazii každého  ;)

Slick7

Celou stavbu zakončuje staba zadního podvalníku a držáku břemene. Zde bych upozornil, že podle návodu, se jeden z držáků přidělá k ráčkové točně na podvalníku, ale to dost dobře nejde pro jeho chatrnou konstrukci, takže musite odstranit vrchní mřížkové plato a pak teprve dokonale zamáčknete držák k točně podvalníku, načež vratíte mříž nazpět.

Slick7

Nasleduje už jen celková kompletace jednotlivých komponentů v jeden celek.
Celá souprava je dlouhá okolo 64 cm v základním uložení, toto uložení se dá měnit a souprava se může protáhnout až na neskutečných 86cm  :o :o :o
   Přidal jsem i foto pro srovnaní s normalní čtyřstudovou soupravou  ;D

Slick7

Nedostatky:   Za veliké mínus považuji konstrukci točny na tahači a vůbec celkové zavěšení za tahačem, myslím, že zde mohli odborníci z TLC odvést lepší práci, celé uložení mi připadne dost nesmyslně vyřešené. Po zapřáhnutí dojde k naklonění celého zavěšení a ani samotny chod do stran není něják ideální.  ??? Více snad už řekne přiložené foto. Pro zkušeného stavitele samozřejmě není problém to opravit a předělat k lepšímu, ale tohle by mělo být dobré už z výroby.  ::)

Slick7

Celkový dojem, hodnocení:  Můj celkový dojem trochu zkazila točna na tahači a zavěšení, dále si myslím, že by se mohlo ubrat oranžových majáčků, jinak to na mě jako celek působí dobře, velkym plusem modelu je jistě hratelnost a spousta dílků  :) Pro některé sběratele tento model asi atraktivní nebude pro svou velikost, ale to už je na vkusu každého. Na modelu se dá jěště hodně co upravovat a předělávat, dále poskytuje velké množství dobře využitelných kostiček pro další stavby a přestavby, to je také důvod, proč jsem si jich hned několik koupil i já.
      Kdo má doma hodně místa a chce stavět, rozhodně doporučuji.   

Honzik

Díky za recenzi

I já jsem vlastníkem tohoto setu. Jako "vláčkaře" mě zaujala přítomnost mostu, který chci použít při stavbě trains okruhu, proto jsem také tento set zakoupil.

Jinak mě přijde set docela slabý. Na malé dítě to jistě udělá dobrý dojem, ale některé nedostatky (viz tvá recenze) mě přijdou opravdu nešťastné.

Slick7

Citace od: Honzik kdy 12.09.2007, 17:27:07
Díky za recenzi

I já jsem vlastníkem tohoto setu. Jako "vláčkaře" mě zaujala přítomnost mostu, který chci použít při stavbě trains okruhu, proto jsem také tento set zakoupil.

Jinak mě přijde set docela slabý. Na malé dítě to jistě udělá dobrý dojem, ale některé nedostatky (viz tvá recenze) mě přijdou opravdu nešťastné.

Díky za pochvalu.  Jinak jak říkaš, je to slabé, při takto velkém modelu se dal jistě zpracovat ještě o třídu lépe, zrovna točnu, bych považoval za jednu z nejdůležitějších věcí na tahači, takže mě opravdu dost překvapuje její odfláklé provedení  ::) 

patrix

Tento set vlastním aj ja a dostal som sa k nemu absolútnou náhodou. Bol hodený v Dráčiku medzi zlacneným a poškodeným tovarom. Bola otvorená krabica, niektoré sáčky pootvárané a nálepka, že chýbajúce dieliky. Pri kontrole dielikov s manuálom sa na mna dosť nevraživo pozerala predavačka. Po dvadsiatich minútach som to vzal a zobral ho. Doma som set kontroloval a chýbal iba minifig. Set ma vyšiel na 400 skk, takže absolútne nelutujem.

Ale späť k téme. Pekná recenzia, aj fotky.

U nás doma zostal set v pôvodnej podobe po poskladaní asi 20 min. a potom som ho musel prerobiť na alternatívny model s webu - ťahač na prenášanie áut. Malý si ho nevedel vynachváliť.

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=226390
alebo
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=221895

grohl

ten alternativní model vypadá mnohem líp, než původní set :)