otaznik a jeho sbírka

Založil otaznik, 18.07.2007, 21:10:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik

Asi tak 90% Ebay a BL. Některé sety mám díky různým zahraničním kontaktům a některé za vyloženě detektivní práci.
Ovšem většina mé sbírky ještě čeká na zveřejnění.  ;)

vlado-sk

ale rozhodne je to krasne..a ja chcem  >:( :-[
:-)

otaznik

Dva novější Promotional sety, které bylo možno koupit při letu s některými leteckými společnostmi. Oba v nehraném stavu:
2230, Helicopter and Raft z roku 2008
7214, Sea Plane z roku 2004 - ten šel chvíli sehnat i na S@H

Sugarfree

Další moc pěkné setíky ;) Já jsem technikář a City mě moc nebere, ikdyž nějaké sety jsou moc pěkné a tyto dva rozhodně patří mezi ně :)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

mary

Super kousky,první z nich jsem svého času také vlastnil  ;) Těším se na další setíky,které zde budeš prezentovat.

vlado-sk

aaaaaaaaaaa uz ma stves otaznik ..slintam na klavesnicu to prve ten vrtulnik s lcnom ci co to je chcem aj ja !! ;D ;D

otaznik

Citace od: vlado-sk kdy 23.01.2010, 21:11:21
aaaaaaaaaaa uz ma stves otaznik ..slintam na klavesnicu to prve ten vrtulnik s lcnom ci co to je chcem aj ja !! ;D ;D
No problem - http://www.bricklink.com/search.asp?pg=1&q=2230&sz=10&searchSort=P.

otaznik

Několik dalších Promotional setů vyrobených pro letecké společnosti:

1817, Sea Plane with Hut and Boat z roku 1996
2147, Dragon Fly z roku 1997 - také svého času dostupný na S@H
2928, Airline Promotional Set z roku 2006 - to vyšla "normální" verze pro několik společností (např. Hapag-Lloyd Express (HLX), KLM, Lufthansa), v roce 2008 bylo pro japonskou společnost ANA Airlines vytvořeno 4000 očíslovaných samolepkových aršíků a vznikla tam omezená verze tohoto setu - samolepky byly vloženy k zadní straně krabičky a celý set zabalen do celofánu. Na fotce níže jsou obě verze + propagační obrázek japonské edice. Moje ANA verze má číslo 3308.
7643, Air Show Plane z roku 2009

Vše stav MISB.

vlado-sk

to su krasne setiky ;) hlavne ten z 2009 tie zenske vlasy su super...PS nedas sem fotku celej tvojej zbierky?

otaznik

Citace od: vlado-sk kdy 30.01.2010, 14:02:05
nedas sem fotku celej tvojej zbierky?
Nedám.
1. nemám jí
2. nemám tak velký prostor, abych to tam všechno vyskládal  :P

Ondrej

Nemůžu si pomoct, ale ten obrázek ANA s japonskými znaky ve mě vyvozuje pocit Bricku, nebo jiné napodobeniny :) Nicméně to je pěkná raritka

vlado-sk

Citace od: otaznik kdy 30.01.2010, 14:15:08
Citace od: vlado-sk kdy 30.01.2010, 14:02:05
nedas sem fotku celej tvojej zbierky?
Nedám.
1. nemám jí
2. nemám tak velký prostor, abych to tam všechno vyskládal  :P

Tak to bude asi velka zbierka :D:D

Shmade

Citace od: vlado-sk kdy 30.01.2010, 17:16:33
Tak to bude asi velka zbierka :D:D

No jestli se nepletu, tak asi největší u nás...

otaznik

Citace od: Shmade kdy 30.01.2010, 17:25:08
No jestli se nepletu, tak asi největší u nás...
Na počet dílů určitě ne, možná na počet "zajímavých" setů bych byl někde vpředu, ale největší sbírku bohužel (naštěstí) nemám.

Shmade

A kdo teda? Já nevim, jen jsem to tipnul, nějakej topic největších sběratelů tady myslim neni...
Na Slovensku bych tipoval, že to bude matny, u nás jsem myslel že ty... co se těch rarit týka jsem byl myslim ale hodně blízko :)

edit: Teď jsem s i vzpomněl na topic s investicemi/hodnotou sbírky a tam lítali nějací Lego milionáři, ale dodnes nevim jestli to tam někdo nedával jen ze srandy... bylo jich tam asi 5...

otaznik

Co se týká raritnějších setů, tak nevím o dalších lidech v ČR, kteří by se tomu tolik jako já věnovali - což samozřejmě neznamená, že nejsou.
Co se týká počtu kostek, tak hodně jich určitě bude mít Jindroush, Peki, Colonel32, Micho... Já se svými cca 170 000 kostek jim nemůžu konkurovat.
A matny je kapitola sama pro sebe.  ;D

otaznik

Dneska jsem dal dohromady dva sety z počátku devadesátých let:
6593, Blaze Battler z roku 1991
6644, Road Rebel z roku 1990, ten má bohužel krabičku v horším stavu...

RUL

Nově zakoupeno nebo jsi si našel konečně čas postavit si něco ze své sbírky?  ;)

otaznik

Citace od: RUL kdy 16.02.2010, 21:59:40
Nově zakoupeno nebo jsi si našel konečně čas postavit si něco ze své sbírky?  ;)
Už ty sety nějaký čas mám, nestíhám to vše "restaurovat" a fotit.

otaznik

Zatím poslední set v mé sbírce.
4535, LEGO Express Deluxe z roku 2002 - ač je to v podstatě, jak říká Colonel, "jen bundle běžných modelů", tak já tento set dlouho sháněl, líbí se mi právě tím, jak z několika samostatných setů dělá jeden plus přidává motor, koleje, trafo a malé nástupiště s pěti minifigy. Navíc je to Limited release - set, který nebylo možné běžně koupit. Mimo S@H byl k mání ještě v severoamerických Toys R Us a na americkém amazonu.
Můj exemplář je ve stavu MIB.

otaznik

Jeden novější a tři starší sety, konkrétně:
4541, Rail and Road Service Truck z roku 1999
6601, Ice Cream Cart z roku 1985
6605, Road Racer z roku 1984
6658, Bulldozer z roku 1986

otaznik

Dnes bych chtěl prezentovat tři starší sety, které není snadné získat. Jedná se o sety s tématikou čerpacích stanic Exxon, prodávaly se pouze v severní Americe.
Všechny tři stavby jsou kompletní, včetně všech samolepek, díly jsou ve vynikajícím, nehraném stavu - jak jinak.  :P

6375, Gas Station z roku 1979 - na druhé fotce je vidět, jak hezky byla zabalená baseplate - v kartonu s velkým obrázkem LEGO města, na fotce jsou mimo to i instrukce, sticker sheet se zbytkem nepoužitých samolepek a Service Card, pomocí které bylo možné objednat chybějící nebo poškozené díly
6679, Tow Truck z roku 1980
6696, Fuel Tanker z roku 1984

Valentin Dobrotivý

pumpa i Tow Truck jsou nádherné - taky bych je chtěl mít doma v tomhle stavu ;D ;D ;D

mary

Opravdu moc hezké kousky  :),z těhle třech Exxon mám jen dva a bez krabiček  :'(

matny

Sety zo série Exxon patria jednoznačne medzi mojich favoritov. 
Aby bola tvoja séria kompletná, tak ti vypomôžem setom 554 zo svojej zbierky:  ;)

otaznik

Citace od: matny kdy 09.04.2010, 20:10:01
Sety zo série Exxon patria jednoznačne medzi mojich favoritov. 
Aby bola tvoja séria kompletná, tak ti vypomôžem setom 554 zo svojej zbierky:  ;)
Nene, moje série je kompletní, tenhle set už je mimo můj zájem.

otaznik

Dnes bych chtěl ukázat i část své sbírky, která se netýká Town nebo Trains. Jedná se o set z pomezí témat Technic a Racers, 8461, Williams F1 Team Racer z roku 2002. Tento set vlatním už 5 a půl roku, ale jeho čas prezentace přišel až dnes.
Získal jsem ho ve stavu MISB a postavil jsem ho první víkend, co jsem ho měl doma. Musím říci, že tento model F1 vypadá impozantně - délka 65 cm!

otaznik

Zatím můj poslední přírůstek - set, který jsem sháněl několik let všude, kde se dalo a to již dávno před tím, než přišel v tomto tématu tento příspěvek:
Citace od: tomasus kdy 19.01.2008, 13:23:26
Tak teď už je jen otázka času kdy koupíš toto  ;D

;)

1952, Milk Truck z roku 1989. Promoset pro společnost Danmarks Internationale Mejeri. Není sice z mého pohledu úplně stoprocentní - procvaknuté instrukce, jedna chybějící samolepka, ale i tak je to velká vzácnost a jsem moc rád, že jsem se ho konečně dočkal.  ;)

otaznik

V současné době se svojí sbírce věnuji opravdu jen okrajově, řeším jiné věci, každopádně je jen otázkou času, kdy se zde objeví nové fotky. Takže mi zůstaňte věrní!  ;)

Ivansliz

Koukám, že máš ve své sbírce opravdové klenoty. Ole´kirk house apod... :o

Předpokládám, že krabice nesmí u žádného tvého setu chybět. Já jako malý bohužel krabice moc neschovával a ani jsem neměl možnost je moc ubránit, ale poslední 3 roky se snažím všechny krabice si zachovat,0% vyhazování. Jen za ty 3 poslední roky se sklep pěkně zaplnil. ;D >:D

Rodina naléhá, abych ty krabice začal alespoň zplacaťovat, aby se jich do sklepa vlezlo hodně a nezabírali tolik místa jako teď. Také rozděláváš své krabice na placku nebo k tomu máš spíše negativní postoj jako já?

I když samozřejmě v případě, že už se fakt moje krabice nebudou mít kam vlézt, tak lepší aspoň něco "Zplacatit" než nechat vyhodit. ;D
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz