(Vlastní) Vlastná Bonanza

Založil Micho, 05.07.2005, 20:48:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Jeden z mojich najobľúbejších terajších setov 4886 - Villa Bonanza mi nedal pokoj a skúsil som tento víkend inšpirovaný katalógmi rodinných domov niečo vytvoriť. Prvý set sme získali na posledné Vianoce a teraz sme doplnili ďalšie dva. Viedli ma k tomu veľmi dobré stavebné prvky, ktoré obsahujú.

Inak by ste sa asi popukali od smiechu, keď v poslednom čase volím stavebnú techniku - začať od strechy. Začnem vytvárať strechu od vrchu a skúšam realizovať nejakú vopred pripravenú myšlienku. Spodnú časť domu sa mi už totiž nezdá problémom k tomu dorobiť. Real stavbáry by asi s touto techniku v živote nepochodili.

Tu sú celkové pohľady. Vzadu je originál Villa Bonanza (mám ju zakázané od Lukyho rozobrať  ;)) a vedľa nej je ďalšia trochu upravená variácia podľa návodu z Villy Bonanzy. Vrchný pohľad ukazuje aj celkovú plochu domčekov.

Micho

Chcel som vytvoriť domček, ktorý má vsunutý balkón v streche a bočnú garáž prepojenú strechou s hlavným domom. Vstup do domu som chcel zasunúť pod oblúky. Chcel som aj dať aspoň jedno okno ešte na strechu ako má Villa Bonanza, ale som na to pri tvorbe pozabudol a klasické šikmé strešné okná zatiaľ nemám.

Micho

Na záhrade ma napadlo dotvoriť altánok a vôbec celú záhradu. Ešte ma napadá, že do vstupu som zakomponoval poštovú murovanú schránku so symbolom sovy.

Micho

Ešte lepší pohľad na originál Villu Bonazu (s mafiánom Johnym) a jej susedný domček, ktorý ako som spomínal Luky postavil podľa alternatívneho návodu vo Ville Bonanze s tým, že to trochu upravil. Pridal na domčeku také nejaké rímsy na vešanie prádla a jednotlivé poschodia sú oddeliteľné. Pridal psiu búdku s hafanom na reťazi a vpravo dostaval garáž.

Ešte ma napadá k mojej Ville - strecha sa dá celá oddeliť a zatiaľ je vnútro bez výbavy. Mal som problém s dverami na garáž - nemám vhodné pravé a ľavé dvere, alebo niečo, čo by sa hodilo (napr. rolovačky), takže sú trochu odlišné - pravé krídlo je mrežované a ľavé bez mreží.

Bryan

wow ten úsek města je úžasný moc pěkný!!!!

Radical

weri weri nice, az dotocim filmy ktere chcu tak se dam mozna na town,.. ::)
Old lego , good lego.

Panther

Také můžu jen chválit. Skoro bych chtěl mít takovou vilku i v reálu.  ;D

Micho

Ale asi z normálneho stavebného materiálu. Či z Lego kociek?  ;D

PS: inak všetkým dík za vyjadrenie ...

rdk

Citace od: Micho kdy 07.07.2005, 08:36:54
Ale asi z normálneho stavebného materiálu. Či z Lego kociek?  ;D

Z lego kociek by to bylo neuvěřitelně drahé  ;D ;D ;D

Normální cihla (nějakých 15x30x5 cm) stojí 5 korun, za to se dá koupit, když se zadaří, 5 lego kostek 2x4. Srovnání velikosti si už udělejte sami  8) ;D

Colonel32

ale na druhou stranu, stavet dum z lega, tak uz nepotrebujes maltu, a jine ty kraviny okolo, proste si to jen secvakas dohromady

Radical

Colonel> Nojo, ale bude ti tam asi kosa.. ;D
Old lego , good lego.

Colonel32

tak si tam odleas krb, a das do nej hooodne plamenu: http://www.peeron.com/inv/parts/6126

Radical

Tak to by jsi jich tam musel dat vela moc  :o ;D
Old lego , good lego.

chadzi

moc pekny, jen skoda ze tu bonanzu musim tahat z US S@H, 1700 nebo kolik to bude stat u nas je fakt dost...

micho - jeste tam prihodit par klasik 80ies town setu a mas komplet mesto, btw podle tech fotek na foru v tom uz mas solidne nainvestovano - jak to ladis s manzelkou aby to skousla? :DD

muzzo

Citace od: Radical kdy 07.07.2005, 10:20:43
Tak to by jsi jich tam musel dat vela moc  :o ;D

Ja bych rekl, ze takova dvojita stena z Lega muze dost dobre izolovat.

Micho

Citace od: chadzi kdy 07.07.2005, 13:22:12
... - jak to ladis s manzelkou aby to skousla? :DD

Dám Ti manželkin mail a spýtaš sa jej priamo. Inak aj ja by som bol zvedavý, čo by Ti odpovedala, keby nebola mňou ovplývnená ...  ;D ;D

Zatiaľ to berie, sem tam jej vidím na očiach taký malinkatý nesúhlas (aspoň ja si ho takto predstavujem). Dokonca sa sem tam zastaví pri Legu a aj ona si to pozerá. Zatiaľ nestavala a ani si ju neviem predstaviť, ale vidím na nej, že má radosť, keď ju niektorí z chlapcov prekvapí niečím novým. A proste, že sa toho chytili, že tvoria ...

chadzi

tak to mas podobny jak ja, jenze ta moje si s tim obcas i stavi (pokud ji dcerka necha...)

Micho

Synátor Lukyno ma inšpiroval k dotiahnutiu ďalšieho relaltívne jednoduchého domčeka. V piatok som objavil medzi jeho stavbičkami náznak pôdorysu domu, ktorý mi riešením okamžite padol do oka. Luky sa inšpiroval niekde na nete, ale nevedel mi už dať zdroj. Bolo to tam vraj podobné, ale v inej farebnej kombinácii. Tak sme to dnes večer spoločne dokončili a vzniklo z toho niečo také jednoduché ....

KLF

Super ! ;) Taka vikendova chatka. Ma to aj interier ?
Terminated.

Micho

Zatiaľ nie, ale o to sa nebojím. Luky ju rýchlo zariadi.  ;)

myth

Perfektné. :)

Ešte by som vydláždil príchodovú cestu od bráničky po vchodové dvere. Keď napší, tak by bola škoda chodiť do takého pekného domu cez rozmočený trávnik ;) .
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

hobby

Velmi hezké domky, ty předchozí už jsem viděl. Jedno je zajímavé a skutečně legrační - začínat od střechy, jak píše Micho. U domů jsem také vždy začínal střechou. Kdo staví hlavně domečky, dříve nebo později k tomu  dospěje. Ono je to vlastně logické, protože půdorys a stěny mohu přizpůsobit, kdežto střechu jen těžko.
Kdysi dávno (asi 20 let) pořádalo Lego soutěž studentů architektektury o nejlepší architektonický výtvor. U nás to vyšlo v časopise (myslím, že to byl 100+1) a vím jen, že to byly velmi zajímavé kreace. Tehdy jsem záviděl, že namám podobnou možnost.

Maci

CitaceInak by ste sa asi popukali od smiechu, keď v poslednom čase volím stavebnú techniku - začať od strechy. Začnem vytvárať strechu od vrchu a skúšam realizovať nejakú vopred pripravenú myšlienku. Spodnú časť domu sa mi už totiž nezdá problémom k tomu dorobiť. Real stavbáry by asi s touto techniku v živote nepochodili.
Jsou to moc pěkné stavby. Rozhodně se vyplatí stavět od shora, já to tak taky dělám, protože mi mockrát ta střecha nevycházela podle mých představ. Taky to dneska už dělám mazaně, mám ty hotové střechy v šuplíku a když postavím jiný domek o stejném půdorysu tak tu střechu na něj už nemusím znovu stavět.
Citaceklasické šikmé strešné okná zatiaľ nemám
Taky mi strašně moc chybí střešní okna, nemůžu je nikde sehnat.

Cavelon

Veľmi pekný domček. ;)
Iba zopár poznámok:
- nebolo by lepšie pod okná dať tiles 1x4 namiesto plates 1x4?
- použil si okenné rámy s úchytkami na okenice a otočil si ich naopak dovnútra?
- strešné okná sa dajú zohnať na BL - nedávno som si tam kúpil pár na skúšku, ale ešte som nemal čas ich otestovať.

rdk

Veluxí domečky mají 4 střešní okna. ;) 8)

Micho

Citace od: Cavelon kdy 10.10.2005, 10:37:28
- nebolo by lepšie pod okná dať tiles 1x4 namiesto plates 1x4?
Pod oknami sú plate 2x4. Pôvodne som to chcel upraviť na plate 1x4 plus vedľa toho tile 1x4, ale Luky mi nedovolil.

- použil si okenné rámy s úchytkami na okenice a otočil si ich naopak dovnútra?
Presne tak. Okná s úchytami, rámy červené.

- strešné okná sa dajú zohnať na BL - nedávno som si tam kúpil pár na skúšku, ale ešte som nemal čas ich otestovať.
Strešné okná sú pre 45 stupňové strešné diely. V čiernom mám momentálne nedostatok týchto dielov, tak sme zvolili 25 stupňové.

rdk

Pokud máte známého v anglii, tak amazon.co.uk teď nabízí bonanzu za 18.74 GBP (necelých 900 Kč) a pokud si jich vezmete víc, je poštovné po UK zdarma. K nám to neposílají... >:(

Micho

Také 3-4 by som ešte aj zobral ... Vynikajúci set. Len ako to dostať ku nám ...  ;)

Micho

To Maci a hobby: Som rád, že nie som sám, čo stavia domy od strechy a že mi to potvrdil aj renomovaný architekt. A Maci to je dobrý nápad mať strechu poruke v šuflíku.  8)

Proste musím vytvoriť nejakú solídnu estetickú strechu a zvyšok doplním. Inak ten posledný domček s čiernou strechou bol postavený klasicky a strechu som dopasovával a mal som s tým problém, aby to nejak esteticky sadlo. K červeným kockám mi pasovala kontrastne jedine čierna strecha (ešte tmavo sivá by šla, ale nemám zatiaľ dosť strešných kociek v tejto farbe).

A veľmi som chcel aby pôdorys aspoň trochu išiel do L, čo je problém pokiaľ použijete 25 stupňové strešné kocky. Neviem spojiť pri 25 stupňových strechách dve bočné strechy do tvaru L. Hlavne neviem nahradiť tú kocku - 3046 - Slope Brick 45 2 x 2 Double Concave, ktorá je pri 45 stupňových. Pokiaľ videl niekto niekde riešenie vnútorného lomu s 25 stupňovými kockami, alebo nejaký trik na to, tak to by ma veľmi potešilo. 

Jindroush

Proč tomu vlastně zarputile říkáš 25 stupňů, když je to všude vedeno jako 33?  ;)

(A ne, 33 double concave neexistuje).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)