Ceny, slevy

Založil Jindroush, 30.09.2004, 20:09:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Hi,

jak se psalo v diskusi o Star Wars o slevách, tak se podívejte, co se dá v jisté nejmenované nejbohatší velmoci koupit za 120 dolarů (i se sales tax), což je dnes cca 3200 Kč.

Je to 25 krabic. Ty krabičky na těch kyblících obsahují 500 náhodných dílů, něco jako bylo v těch krabicích v Tesco.

V Toys'r'us se totiž dají slevy sčítat, takže jsou tam slevy 25%, přes to jsou ještě nějaký zelený slevy 50% a pak je tam ještě akce kup 3, plať 2. Srovnejte s tzv. "velkým prázdninovým výprodejem Globus".  >:(
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Já mít těch 3.200 Kč a rozhodovat se, zda to koupit nebo ne, tak bych to nekoupil. Z celé té hromady nemám dvě stavebnice. Dílky nepotřebuji, těch mám hromadu a kupovat tribuny 3x by mě také nelákalo. Jo, kdyby místo těch kyblíků a dílků byly nějaké zajímavé stavebnice ze SW nebo kdyby těch 28 stavebnic byla každá jiná, tak to by se dalo o koupi uvažovat.

Rob

Nojo, jenže vy nejste builder ale sběratel.
Na to, aby člověk postavil něco fakt velkýho a přitom to nehýřilo všema barvama je tahle hromada stavebnic potřeba - nemluvě o těch počtech kusů od každéyho setu.
Taky jsem koupil dva 8466 i když jsem si říkal, že to není normální. Jenže osmikolku člověk z jednoho setu nepostaví. Hádám, že majitel té hromádky staví větší kousky než microscale - třeba něco jako ten dóm co Jindroush postnul.
Navíc, ve Státech funguje BrickLink naprosto bez problémů, takže není problém se zbavit přebytečných věcí.
Kdyby byla podobná nabídka tady, jdu do toho taky.
Jo, mimochodem, 120 dolarů je 20 hodin minimální mzdy (ta je zákonem stanovena na $6.00, pouze číšníci a servírky mají $4.15), nebo tři večeře v restauraci, nebo deset CD s hudbou. Celkem jasná volba.
Rob

Jindroush

Tak, tak. Jsem nechtěl oponovat, aby to nevypadalo, že se chci za každou cenu hádat  ;D

Asi bych si taky nekoupil zrovna tyhle stavebnice. Ale uznejte sami, že s mejma 800 kostkama 2x4 se nedá skoro nic postavit.

Co uděláme s českým bricklinkem? Jenže je otázka, zda vůbec někdo máme tolik dílů na prodej  ;D ;D ;D

Rob

Citace od: Jindroush kdy 01.10.2004, 01:39:15
Co uděláme s českým bricklinkem?

Prave jsem o tom uvazoval. Chce to jen schopneho PHP/MySQL programatora, nic vic.
Rob

gruzinec

CitacePrave jsem o tom uvazoval. Chce to jen schopneho PHP/MySQL programatora, nic vic.

No jeden schopný by tu byl, ale je tuze líný.

Jindroush

Tak abych českým marketům úplně nekřivdil, dneska měli u nás v Globusu celkem slevy. Koupil jsem 1353 za 200 Kč, byl tam 8455 za 2000, pak nějaký dvoje Racers/Competition, pak loď z Orient Expedition asi za 350 Kč a nějaký Duplo/Explore.

Jen mi tak vrtá hlavou, jestli to není tím, že zejtra otvíraj obrovský TESCO asi o 500-700 metrů dál?  >:D

gca

kdepak že to otevírají nové Tesco? v Tescu taky mají LEGO  ;D

Jindroush

Citace od: gca kdy 01.10.2004, 20:08:09
kdepak že to otevírají nové Tesco? v Tescu taky mají LEGO  ;D

Opava. Globus tam nechal umístit ceduli "Pokračujte rovnou za nosem" (Globus je rovně, TESCO doprava  ;D)

Že tam maj LEGO je dobře, budou tam i hračky Pompo, takže by taky mohli něco mít. Ale obávám se, že za plný ceny toho moc nekoupím...  :P

stambi

Citace od: Jindroush kdy 01.10.2004, 15:45:30
Tak abych českým marketům úplně nekřivdil, dneska měli u nás v Globusu celkem slevy. Byl tam 8455 za 2000
to není možný, tomu prostě nevěřím, všude ho maj téměř za dvojnásobek, sám si ho nechávám přivézt z ameriky, není to jen renonc?
štambi

Jindroush

Není, na vlastní voka jsem viděl, že maj škrtnutý 3800 Kč a přelepený 2000 Kč. Ještě jsem si dělal z tý báby srandu, že když mi to dá za litr, že to hned vemu  >:D Ve Sparky's v Praze to měli už před časem taky slevněný, ale nepamatuju si za kolik.

Ta Císařova loď má taky MSRP kolem 750 Kč a v tom Globusu byla za 350 Kč.

Lomax

Citace od: Jindroush kdy 01.10.2004, 22:35:23
Že tam maj LEGO je dobře, budou tam i hračky Pompo, takže by taky mohli něco mít. Ale obávám se, že za plný ceny toho moc nekoupím...  :P

No právě že z tom Pompu mají 5% slevu na všechno (kromě toho, co je v akci). Jen musíš mít kupón (ten v archu ale v Tescu/Silesii volně leží). Není to mnoho, ale lepší než nic. :-)

V neděli jsem tam kupoval a ptal se na slevy, říkali (vlastně říkaly) že neee... Dneska jsem ten leták držel znova v ruce, přečetl si ho pořádně a šel to tam z nich vytlouct -- úspěšně. :-)
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Magesan

http://guide.lugnet.com/set/8455
8455 jsem videl ve ctvrtek v Carrefouru na Smichove za 2400.
Krabice byla rozlepena, sacky v ni zalepene, nemel jsem moc cas to zkouset (v patek jsem delal statnice), ale prislo mi, ze by tam mohlo byt vsechno.
Kazdopadne na krabici byl seznam kosticek, takze by to urcite slo porovnat.
Navic, reklamacni rad Careffouru patri k tem lepsim..

Police collector

Díval jsem se na legošopu a tam mají  veřejné zaměstnance za 34dolarů což je něco okolo 1000 a na eduxe stojí 1800 !
Terminated.

Jindroush

Dyk to už šlo snad 100x. Ano, LEGO má pro USA nižší ceny, než pro Evropu.

9247 stojí na německým S@H 45 euro (včetně 16% MSW)
Po přepočtu na koruny a 19% DPH to vyjde cca 1400 Kč.
Eduxe prodává 9293 za 1625 Kč

Magesan

S tim, ze ceny v USA jsou smesne nizke, jsem si jiz smiril. Ale co mi pije krev a vytaci me to do ruda jsou tu znudeny hlasky Amiku v Notes na lugnetu.
Napriklad u pneumatickyho setu s 800 dilky, za ktery by prumerne ceske ditko prodalo mladsiho sourozence a libovolnou koncetinu, napisou "Not bad for $20" (~"Za 500Kc ujde") nebo treba  "Bought mine for $14.99, wouldn't pay $35" (~"Koupil jsem za 300Kc, vic jak 700 bych nedal").
No nechce se vam taky brecet? Pripadne je, imperialisty, pretahnout necim po hlave, aby si toho vic vazili?

KLF

Pripadne protahnout po hlave Evropske zastoupeni LEGO...
Terminated.

tazzy

Citace od: Jindroush kdy 01.10.2004, 22:35:23
Citace od: gca kdy 01.10.2004, 20:08:09
kdepak že to otevírají nové Tesco? v Tescu taky mají LEGO ;D

Že tam maj LEGO je dobře, budou tam i hračky Pompo, takže by taky mohli něco mít. Ale obávám se, že za plný ceny toho moc nekoupím... :P

Tesco je mnohem lepsi nez Pompo tam to maj vsechno priserne predrazene napr. 7045 meli v Pompu myslim za 950,- a v Tescu za 500,-

Jindroush

Katalogová cena 7045 je 1179 Kč. Takže bych nemluvil o předraženosti, jen prostě neposkytli takovou slevu jako Tesco.

Mates

Citace od: Jindroush kdy 20.07.2005, 11:51:52
Katalogová cena 7045 je 1179 Kč. Takľe bych nemluvil o předraľenosti, jen prostě neposkytli takovou slevu jako Tesco.
Nemáš náhodou po ruce MC u setu 3402, 3406? Díky :-* ;)

Jindroush

To ještě nezveřejňovali...

Mates

...myslel jsem si to..., nikde jsem je nenašel...  :-\

Anakin

mali tam aj exo-force?

duchy

@Jindroush

ahoj,, mam jeden hodne asi trapnej dotaz. Kolik cca vazi asi ta cervena krabicka s legem... v USA prodavaj basic kostky 800ks v krabici, ale nevim kolik to je kilo (jestli vubec to ma aspon kilo).

Jde mi o to, ze podle tech obrazku co jsou na jejich webu si nedovedu velikost predstavit. Prusvih je, ze jsem objedna z DE asi 30kg kilowaru, a mam asi spravnou obavu , ze se nevyplati. Nejsem zberatel, chci to pro kluka (a pro sebe).. 1ks/vsehochut vysla z de tak na 360 s dopavou a prevodem.

hruzna cena. Ale tento web jsem objevil bohuzel az dnes, a taky kdyz sem dal lego tak tuhle stranku ji seznam nevyhledal mezi prvnima. Skoda :-)

BTW nechce pak nekdo aspon pul kilowaru? :D je tam nebo aspon bude asi nejakej traktor za 44 000, co jsem videl ze nejaka firma prodava..to me rozesmalo

diky za odpoved

Colonel32

360 kc / kg / kw je velmi slusna cena - ale samozrejme zavisi na stavu obsahu, coz se da zjistit jen metodou trial and error

duchy

no ale stejne, prijde mi ze kilo z USA co sem videl prijde na stejno. Pockam jestli nekdo napise kolik ma ta krabice. A hlavne co prijde. Tech kilo sem fakt prehnal,, uvidim kolik toho bude.

kdyby aspon ty fotky davali vedle mobilu nebo metru, abych vedel jak ta hromada je velka :-)

1kg = approx kolik kusu? :-) ma nekdo predstavu, kdyz jde o vsehochut

Llevelyn

1 kilo je hoodně kostiček.  ;D ;D ;D Hodně závisí na obsahu, ale zhruba 1,5 kila je půlka klasické igelitky :) :)

Přebytky sem.. :P u nás je lega pořád málo  ;D ;D ;D ;D ;D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Jindroush

30 kg je slušnej základ, pokud to samozřejmě nebylo vyzobaný.

Jinak se dá říct, že v běžném nevyzobaném kw, kde je jako základ System, se dá říct, že 1kg ~ 1000 dílů.

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 09.09.2006, 21:20:37
Jinak se dá říct, že v běžném nevyzobaném kw, kde je jako základ System, se dá říct, že 1kg ~ 1000 dílů.

Spíše odpovídá, že 1 kg je v průměru 500-700 dílů.

duchy

no sakra :D 10 plnejch igelitek... To si snad postavim malej domecek :D

1:1.. pokud prijde neco zajimavyho tak muzu hodit foto.

brzo se ozvu, .... nektery kusy ale vypadaly jako muzeum...rok 1981 :D_ jeee

diky za odpovedi, necekal jsem ze tu nekdo bude tak rychle reagovat