Překonání hranice 1.000 stavebnic a 2.000 [s]postaviček[/s] ve sbírce

Založil Mičánek, 22.02.2008, 14:45:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mičánek

Po velkém snažení a nákladech jsem se konečně dostal přes hranici 1.000 stavebnic Lego ve sbírce. Stavebnice jsou všech velikostí a žánrů. Do sbírky počítám zásadně jen stavebnice s originálním plánkem (když je ke stavebnici přiložen) nebo originální balení s přiděleným firemním kódem a jen jeden kus.  Dalších cca 350 stavebnic které mám 2x a vícekrát nejsou do sbírky započítány.. Čísla stavebnic a doplňků odpovídají číslům přidělená BricLikem. 
Druhá tabulka je sbírka postaviček kde je 2116 kusů. Zároveň mám ještě nezařazených dalších 150 postaviček. Celkem 2366 kusů. Pro určení postaviček používám databázi http://www.bricklink.com/catalogTree.asp?itemType=M která je pravděpodobně nejkompletnější a obsahuje postavičky už i z roku 2008. Také je zde každá postavička podrobně popsána z jakých dílů se skládá a jakou mají barvu. To je důležité, když například potřebuji určit kterou z 5 druhů šedé mají ty určité nohy. Tato databáze postaviček je provázána i s databází stavebnic a dílků a tak můžete zjistit v kolika stavebnicích je určitá postavička nebo kolik postaviček má stejný dílek. Ke každé položce se dá zjistit kdo ji prodává a za kolik¨se dá koupit od nejlevnější nabídky až po nejdražší.
Přílohu souboru s příponou .xls  tu nelze zobrazit. Příloha  ,,tabulka jako .html" byla zase příliš veliká.  Jestli chcete vidět úplný seznam mojí sbírky stavebnic i postaviček, tak jsou na mojí www stránce http://mojelego.wz.cz/. Kdyby náhodou nešla tato nová databáze otevřít, tak mi napište a já vám ji zašlu.         

Jamesek

To az ja budu mit jednou tisic stavebnic, tak to nepoznam .. ;-) v tomhle mame my bordelari smulu ;-)

Maci

To je impozantní výkon, já se specializuji jen na HP a trochu málo SW a je to ne koníček ale "kůň " jak hrom. Když jsem byla v Legolandu v Gunzburgu tak jsem tam obdivovala vitriny s kompletními ročníky všech figurek. Třeba takový Watto - to je můj sen.. ;)

smiky

Projel jsem tu databázi postaviček a musím říci klobouk dolů.Já mám odhadem jen 100 postaviček ze všech různých témat.
PS:Muselo ti trvat věky než jsi zpracoval tu databázi.

otaznik

Citace od: Mičánek kdy 22.02.2008, 14:45:11
Po velkém snažení a nákladech jsem se konečně dostal přes hranici 1.000 stavebnic Lego ve sbírce.

Kolik to dělá dílů?

BTW: nevím ale, jestli např. náklaďák a nástupiště ze setu 4561 jsou dva sety, jak máš uvedeno ve svém seznamu.

Mičánek

Citace od: otaznik kdy 22.02.2008, 19:24:32
Citace od: Mičánek kdy 22.02.2008, 14:45:11
Po velkém snažení a nákladech jsem se konečně dostal přes hranici 1.000 stavebnic Lego ve sbírce.
Kolik to dělá dílů?
BTW: nevím ale, jestli např. náklaďák a nástupiště ze setu 4561 jsou dva sety, jak máš uvedeno ve svém seznamu.

Kolik je to dílků nevím, ještě jsem se to nenaučil (nenašel čas) vkládat. Abych řekl pravdu také by mě to zajímalo. Kdyby jsme vzali průměr 300 dílků na stavebnici.......Ten set 4561 je myslím jediný ze kterého mám jen ty dva sáčky a nepočítám je jako dvě stavebnice.

Mičánek

Citace od: Maci kdy 22.02.2008, 17:14:46
To je impozantní výkon, já se specializuji jen na HP a trochu málo SW a je to ne koníček ale "kůň " jak hrom. Když jsem byla v Legolandu v Gunzburgu tak jsem tam obdivovala vitriny s kompletními ročníky všech figurek. Třeba takový Watto - to je můj sen.. ;)

Také jsem si tu vitrínku vyfotil, okénko po okénku a přál si mít vše, co tam mají, Nyní mám typově asi 95% postaviček Lego systém co bylo vyrobeno.

otaznik

Citace od: Mičánek kdy 23.02.2008, 00:00:45

Kolik je to dílků nevím, ještě jsem se to nenaučil (nenašel čas) vkládat. Abych řekl pravdu také by mě to zajímalo. Kdyby jsme vzali průměr 300 dílků na stavebnici...

Ten průměr je určitě nižší. Já nemám doma tolik malých (počtem dílů) setů jako ty (Bionicle, Racers) a mám průměr jen něco málo přes 200 dílů na set.