Větrná elektrárna poháněna motorem a regulovatelná

Založil rasik8, 19.08.2006, 12:28:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

rasik8

Moje Brickshelf galerie http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Legac
Trains,trains,trains,...,ale jen 9v  http://mafiapage.wz.cz - stránky o MAFII - hře na PC

expertik

Mne to skor pripada ako megaventilator na odfukavanie vlakovych suprav  ;D ;D ;D

Honzik

Expertíku ty seš expert !!! Takhle jsem se už dlouho nezasmál jak nad tím tvým příspěvkem. ;D ;D ;D ;D ;D

Dum Dum

Elektrárna by měla spíše vyrábět elektřinu,ne? ??? ??? ???
Následuj svou sílu....

rasik8

Moje Brickshelf galerie http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Legac
Trains,trains,trains,...,ale jen 9v  http://mafiapage.wz.cz - stránky o MAFII - hře na PC

Dum Dum

Citace od: Legac kdy 19.08.2006, 19:27:45
Vyrábí elektřinu pro vlaky

A jak jí vyrábí, když jí napájíš elektřinou, aby se točila?  ??? ???
Následuj svou sílu....

expertik

Dufam, ale ze som neurazil tvorcu "elektrarne" ?  ::) Ak ano nech prijme moje hlboke ospravedlnenie  8) ;)
Vzhladom na fakt, ze lego nevyraba minialternator, ktory by tu elektrinu z inej nesvetelnej energie energie vyrabal, odporucam Legacovi Lego solárny panel (very expensive think...)   :o

Dum Dum

Následuj svou sílu....

fuli

Citace od: expertik kdy 19.08.2006, 22:41:24
Dufam, ale ze som neurazil tvorcu "elektrarne" ?  ::) Ak ano nech prijme moje hlboke ospravedlnenie  8) ;)
Vzhladom na fakt, ze lego nevyraba minialternator, ktory by tu elektrinu z inej nesvetelnej energie energie vyrabal, odporucam Legacovi Lego solárny panel (very expensive think...)   :o
Solární panel mají na www.eduxe.cz ale cena 1532Kč mě odradila
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

stepan

Většina elektromotorů funguje i obráceně (když se s nima točí vyrábí el.) 8)

tazzy

Citace od: fuli kdy 20.08.2006, 01:14:12
Solární panel mají na www.eduxe.cz ale cena 1532Kč mě odradila

:o :o :o Existuje LEGO Solární panel?? ;D ;D Nemáte to někdo? Funguje to?

Pepan

Citace od: stepan kdy 20.08.2006, 07:46:43
Většina elektromotorů funguje i obráceně (když se s nima točí vyrábí el.) 8)

A u LEGO motorů tomu není jinak, dají se použít jako dynamo - zařízení pro výrobu stejnosměrného proudu, pokud jím budete dost rychle otáčet a připojíte k němu třeba žárovku, bude svítit  ;D

Dufam, ale ze som neurazil tvorcu "elektrarne" ? ::) Ak ano nech prijme moje hlboke ospravedlnenie 8) ;)
Vzhladom na fakt, ze lego nevyraba minialternator, ktory by tu elektrinu z inej nesvetelnej energie energie vyrabal, odporucam Legacovi Lego solárny panel (very expensive think...) :o

Minialternátor by ti asi na moc nebyl, protože ten by ti vyráběl střídavej proud  :P  ;D

Cavelon

Takže Legac, zmeň zapojenie a keď budeš fúkať do vrtule a vlak sa rozbehne, tak Ti to uznáme, že je to elektráreň. ;D

Raistlin M

Citace od: Cavelon kdy 20.08.2006, 10:57:59
Takže Legac, zmeň zapojenie a keď budeš fúkať do vrtule a vlak sa rozbehne, tak Ti to uznáme, že je to elektráreň. ;D

Jdeš na to zbytečně složitě , sousede.  ;)

Legaci, dej si na mašinku plachtu a foukej za mašinkou.  ;D

Pepan

V obou případech by se nám Legac nejspíš ufoukal k smrti  ;D  ;D  ;D

Cavelon

Citace od: Raistlin M kdy 20.08.2006, 10:59:38

Ale potom to už nebude to, čo je uvedené v nadpise, t.j. "větrná elektrárna". ;)

Raistlin M

Citace od: Cavelon kdy 20.08.2006, 12:09:35

Ale potom to už nebude to, čo je uvedené v nadpise, t.j. "větrná elektrárna". ;)

Ona to nebude ani takhle. ;D ;)

Pepan

Citace od: Raistlin M kdy 20.08.2006, 12:11:38
Legaci, dej si na maąinku plachtu a foukej za maąinkou.  ;D

Ale potom to uľ nebude to, čo je uvedené v nadpise, t.j. "větrná elektrárna". ;)

Ona to nebude ani takhle. ;D ;)

Ono postavit z Lega opravdu funkční větrnou elektrárnu není zrovna jednoduché  ;) Navíc pokud se opravdu nechceš ufoukat, musel by sis ji nejspíš postavit na balkón a dráty si natáhnou do obýváku  ;D  ;D  ;D 

peter

Jenže právě v nadpise je uvedeno "Větrná elektrárna poháněna motorem" ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Cavelon

Citace od: peter kdy 20.08.2006, 12:26:32
"Větrná elektrárna poháněna motorem" ;D

Takže tu vlastne nezmyselne diskutujeme o NEZMYSLE. ;D ;D