problém s motory

Založil Pepan, 27.09.2005, 17:18:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepan

Asi před dvěma lety jsem si koupil RIS 2.0 a za několik dní jsem to musel jít reklamovat kvůli vadným motorům. Dostal jsem novou stavebnici a byl pokoj.
Jenže ta závada se objevila znova ovšem vždy jen na několik vteřin a pak zase tři měsíce nic. Ale teď to otravuje furt. chvíli to jede, chvíli nejede. Popis závady: ten motor běží běží a pak najednou zpomalí začne divně chrastit a po chvíli se zastaví úplně. Nějakou dobu se nechce rozjet. Chvíli to zkouším a pak se znova rozjede a celé se to opakuje. Nenašel jsem žádnou souvislost ani časové intervaly nejsou stejné. Nestalo se vám něco podobného, nevíte někdo co s tím?

corelxt

vyzkousej ty motory napajet z jinyho zdroje, pokud mozno zatizeny (klidne i trochu pretizeny).. pokud pobezej v poho, blbne ti ris, pokud budou chrastit, sou v hajzlu loziska..

expertik

Citace od: corelxt kdy 27.09.2005, 18:00:03
vyzkousej ty motory napajet z jinyho zdroje, pokud mozno zatizeny (klidne i trochu pretizeny).. pokud pobezej v poho, blbne ti ris, pokud budou chrastit, sou v hajzlu loziska..

Loziska? Videl si v tom motore nejake? Lebo moje nemaju....:-)

corelxt

lozsika, co si matne vzpominam, se deli na dve zakladni skupiny:
-kluzny
-valivy

expertik

mozno magneticke, ale o tom v inych diskusiach.....v Lego motocekoch je len oska rotora vsunuta do otvoru, co mne osobne nepripada ako druh loziska, napr klzneho....skor trecieho :-)

danny01

Ahoj
lozisko kluzny = ma dve casti a třou se plocha po plose -> oska v naboji - dochazi ke třeni
lozisko valive = ma vice casti - vnitřni a vnejsi krouzek, mezi kterejma se odvaluji kulicky, valceky, ihlicky, soudecky a podobne, diky cemu nedochazi ke treni (teoreticky).
tot vysvetleni  ;)
Danny
Danny

expertik

Citace od: danny01 kdy 06.06.2006, 15:36:02
Ahoj
loziska klzne = ma dve casti a trie sa plocha po ploche, takze oska v naboji - dochadza ku treniu
loziska valive = ma viacej casti - vnutorny a vonkajsi kruzok medzi ktorimy sa odvaluju gulicky, valceky, ihlicky, sudocky a podobne, vdaka comu nedochadza ku treniu (teoreticky).
tot vysvetlenie  ;)
Danny

LoL si si vsimol, ze som tam dal smajla aby ta ironia bola citelna? Fyzika mi cudzia nieje a ani mechanika, takze snad uz je jasne, ze som narazal na to, ze tie motorceky su neskutocne primitivne a to, co tam ma byt za klzne lozisko je skutocne to najprimitivnejsie mozne riesenie.....
mala rada: skus zatazit osku motorceka kolmo na jej vlastnu os a hned zistis, ze to klzanie je skor TRENIM :-))
Krasne popoludnie.

danny01

rozdiel medzi klzanim a trenim je len v tom, ze ide o ine pomenovnie toho isteho. Priznavam ze som nepochopil ze si robis srandu, preto som sa to snazil vysvetlit. Nejde ani tak o fyziku, je to skor problematika casti strojov (ako strojar viem co hovorim:)
Danny
Danny

expertik

Sme na fore...musis vediet citat aj medzi riadkami  ;D
Ozaj ked sme uz pri tych motoroch nemas nahodou nejake nefunkcne 9V ? (tie klasicke)
Mam ich zopar nefunkcnych pre poskodene ozubenia...

danny01

jojo, to máš pravdu, sypem si kocky na hlavu  ;D
Nemám, som tu novy, a ešte ani stavebnicu nemám žiadnu poriadnu (doteraz financie). Takže vlastne len virtualizujem ;)
Danny
Danny