společný projekt (Minecraft World) 2025

Založil Chairudo, 06.05.2025, 11:41:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

yoshimaka

Citace od: Chairudo kdy 14.07.2025, 16:00:16Holt to vyřešíme.

Problém je, že i plate 16x16 a menší spadají do kategorie 1 a žádná 16x16 nesplňuje požadované množství 250 a je technicky na vyřazení.... asi si zavoláme.

16x16 DBG je za 1,35  takže IMHO splňuje
Lust och fägring stor

Chairudo

Citace od: yoshimaka kdy 14.07.2025, 16:03:46
Citace od: Chairudo kdy 14.07.2025, 16:00:16Holt to vyřešíme.

Problém je, že i plate 16x16 a menší spadají do kategorie 1 a žádná 16x16 nesplňuje požadované množství 250 a je technicky na vyřazení.... asi si zavoláme.

16x16 DBG je za 1,35  takže IMHO splňuje

Ano ale zase nesplňuje minimálním objednaným množstvím 250ks ::)
Ale dobereme je bokem a všechny větší plate a defakto větší dražší díly zůstávají.

Musel jsem to o 15 lotů ořezat a minimalizovat škody, tak jsem porovnával ty s nejmenším objednaným množství a rozdíly LB a BL ceny a toto mi vyšlo na vyřazení.

Většina z nich se dá pořídit i u nás za velmi podobnou, někdy i nižší cenu než v Lugbulku.

Brick 1 x 1Dark Purple30056084028Bricklink
Brick Special 1 x 1 Studs on 4 SidesLime47336174006Bricklink
Brick Special 1 x 1 with Stud on 1 SideDark Purple870876310169Bricklink
Brick Special 1 x 1 with Stud on 1 SideMedium Lavender870876125776Bricklink
Brick Special 1 x 1 with Studs on 2 Adjacent SidesTan266046175968Bricklink
Plate 1 x 1Black3024302426Bricklink
Plate 1 x 1Dark Blue30244184108Bricklink
Plate 1 x 2Dark Blue30234528981Bricklink
Plate 2 x 6Bright Light Blue37956132422Bricklink
Plate Round 1 x 1 with Solid StudDark Purple61414566522Bricklink
Plate Round 1 x 1 with Solid StudWhite6141614101Bricklink
Plate Round 2 x 2 with Axle Hole Type 1 (+ Opening)Tan4032a4140562Bricklink
Tile 1 x 1 with GrooveDark Purple3070b6167457Bricklink
Tile Round 1 x 1White981386284572Bricklink
Slope 45° 2 x 2Trans-Dark Blue30396514101Bricklink
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peki

Chairudo

Posílám trochu inspirace, na některých výstavách snad poslouží jako doplněk ke společnému projektu  :)

Minecraft MOBS v životní velikosti
https://www.youtube.com/shorts/31N3LlO16R0

ivanku_kamarade

Chtěl bych se přidat a vzal bych si Bamboo island na 48x96

Chairudo

Citace od: ivanku_kamarade kdy 02.11.2025, 17:52:49Chtěl bych se přidat a vzal bych si Bamboo island na 48x96

Ahoj, promiň ale seznam účastníků už rozšiřovat nebudeme, i tak to bude pomalu dvacetimrtrový projekt a bude to ještě výzva dát to dohromady  :)

poMOCník

Chairudo

Citace od: poMOCník kdy 30.11.2025, 20:15:22@Chairudo Voda tedy nakonec trans-dark-blue?

Ve většině případů asi ano, přinejmenším statickou, ale odstín vody se mění i podle biomu viz mapka, tak bude taky záležet na biomu.
Určitě je prostor pro experimentování co bude vypadat lépe.
Během pár dní začnu pracovat na prvním segmentu a dám pak víc informací abychom si ujasnili parametry.

Chairudo

Na třídění na mě padl dotaz jak bude povrch, víceméně už je to popsané, ale radši píšu shrnutí zde:

0) Podklad = Baseplate 48, na to:
1) Základní výška půdního bloku = 5 vrstev, např: (Brick, plate, tile) - příklady v obrázku níže
2) Základní výška vodního bloku = 4 vrstvy např: (Brick, tile) = o 1 vrstvu nižší než půdní blok.

3) Boční stěna: Podle vyšeho biomu, overworld hlína, kámen, písek, voda, teracotta... variace čehokoli podle potřeby.

4) Cesty ve vesnicích, ideálně o půl studu nižší, toho se dá dosáhnout jednoduše, dát o 1 vrstvu méně a nedocvaknutím některé vrstvy.

4) Členitost terénu:
- nedělejte jen nudné placky, nebojte se to zvednout, udělat vstupy do podzemí, použít dost zeleně, klasickou trávu, květiny...

Předpokládám, že každý kdo se projektu účastní tu hru aspoň chvíli hrál nebo koukal na YT videa a našel si inspiraci podle svého biomu.  ;) abychom měli co nejpěknější stavby.
https://www.youtube.com/watch?v=E19Jaijd7Dg

Jakékoli další věci pište a doladíme.

Chairudo

Krabice:
1) Mám k dispozici opravdu robustní krabice 55x40x40 kde se vejde 1 baseplate + 16-17cm na doplňky, nebo i 2 moduly proti sobě na výšku viz foto, podle toho jak si vymyslíte usazení terénu a věcí kolem.
- můžu zapůjčit omezené množství cca 20ks, kdo bude chtít využít pište.

xHCiB-bH.jpg

Chairudo

Krabice:

2) Kdo bude chtít stavět modul 2x3 baseplate (115x77cm) v jednom kuse, používám paletové boxy z 5vl,
- model leží na překližkové desce a celý se jen vytáhne z krabice, položí na stůl a je nainstalováno.
Např můj jurský park jsou 4 paletové boxy seříznuté na cca výšku 30cm
https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/albums/72177720318811809/

Rozměr boxu 120x80x90, cena krabice a víko cca 350-400,- + překližková deska cca 60-400,- 400,- nová, 60,- když se podaří sehnat repasovaná proložka třeba z hornbachu.

Na jaře únor-březen budu objednávat nové krabice, kdo bude mít zájem pište ať vím kolik objednat.

wviPsX7D.jpg

milanv

Projektu se sice neúčastním, ale mohu nabídnout, že se poptám v tiskárně. Napadlo mě, že bych mohl nechat vyřezat šablonu na nápis na krabice (pak stylově přestříkat sprejem):

A nechcete na pomocníka na výstavách odendavací samolepky s logem kostky.org>:D

Vypadá to jako legrace, ale na druhou stranu, jestli tohle množství naplníte kvalitní stavbou, tak klobouk dolů, to bude projekt jak hrom.
Pán na Žlutém hradě

yoshimaka

Citace od: Chairudo kdy 03.12.2025, 22:22:08Krabice:

2) Kdo bude chtít stavět modul 2x3 baseplate (115x77cm) v jednom kuse, používám paletové boxy z 5vl,
- model leží na překližkové desce a celý se jen vytáhne z krabice, položí na stůl a je nainstalováno.
Např můj jurský park jsou 4 paletové boxy seříznuté na cca výšku 30cm
https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/albums/72177720318811809/

Rozměr boxu 120x80x90, cena krabice a víko cca 350-400,- + překližková deska cca 60-400,- 400,- nová, 60,- když se podaří sehnat repasovaná proložka třeba z hornbachu.

Na jaře únor-březen budu objednávat nové krabice, kdo bude mít zájem pište ať vím kolik objednat.

wviPsX7D.jpg

Uf - znamená to, že pod Lego budou ještě překližkové desky? Nebo někdo donese na deskách, někdo ne?
Lust och fägring stor

Chairudo

Citace od: yoshimaka kdy 04.12.2025, 08:38:14Uf - znamená to, že pod Lego budou ještě překližkové desky? Nebo někdo donese na deskách, někdo ne?

Nebudou, to se dá na stole jednoduše sešoupnout  ;)

yoshimaka

Náčelníku, kostky máme, tip na krabice i jejich výzdobu také, bylo by tedy možno přímo rozparcelovat, ať víme, jaký soused bude s čím navazovat a tím pádem se domlouvat? Ať nemáme moc velké přechody mezi jednotlivými parcelami.
Lust och fägring stor

Chairudo

Citace od: yoshimaka kdy 08.12.2025, 09:22:38Náčelníku, kostky máme, tip na krabice i jejich výzdobu také, bylo by tedy možno přímo rozparcelovat, ať víme, jaký soused bude s čím navazovat a tím pádem se domlouvat? Ať nemáme moc velké přechody mezi jednotlivými parcelami.

Uvidíme kolik toho půjde spojit.
Zatím jsem zaktualizoval v prvním příspěvku podle informací co od vás mám, jak by mohly moduly navazovat.
Pořadí zvrchu dolů = zleva doprava.

Mohl by začít Icewalker - 96X96 zasněžený modul - domluvit se na přechodu s Ongon - 48x96 bažina s čarodějnici, pak bych mohl být , ještě netuším co budu mít na levém kraji. Každopádně začnu zprava s malým ostrůvkem jungle a mushroom, na mě by tedy mohl navázat Vasyk  - 96x96 Mushroom island, na něj Domca95 - 96x96 pandí domek, džungle, pak by mohl být poMOCník - 144x96 Hora savanna a spousta života v jeskyních a plains willage + yoshimaka - 96x96 plains Vesnice - vesnici by jste mohli spojit?, dále Kuba - 96x96 Plains a Hrad, pak třeba roko86 - 48x96 Flower Forest, naváže waf    - 96x96 - popředí nížina s vesnicí, políčky, pastvinami a řekou, v pozadí kopeček se skálou, jeskyní a hradem a uzavře Skyrider - 96x96 skála s podzemní jeskyní

Ostatní co mají End City, Nether nebo čistě podzemí, budou prostě samostatné moduly.

Takto by to mohlo fungovat, ale můžeme i proházet jakkoli jinak pokud se vám soused nebude terénem hodit. 

Důležité bude, jak začnete stavět dávat sem fotky z počátku a průběhu stavby a domlouvat se se sousedy na spojích.

Jeden z jednodušších způsobů přechodu mezi moduly by mohla být řeka, v případě Chairudo-Vasyk, Domča, Pomocník takové menší moře.

Vasyk

Citace od: Chairudo kdy 08.12.2025, 15:11:46Každopádně začnu zprava s malým ostrůvkem jungle a mushroom, na mě by tedy mohl navázat Vasyk  - 96x96 Mushroom island

Budeš dělat také Mushroom ? Já jen aby to tedy bylo barevně ucelené. Podle mapy bych udělal Mushroom island v pravém dolním rohu s jeskyní, nějaký vrak a u všech sousedů napojení mořem, nebo ?

Budou se nějak ucelovat stromy ? Nebo každý dle sebe ?

Chairudo

Citace od: Vasyk kdy 08.12.2025, 16:37:46
Citace od: Chairudo kdy 08.12.2025, 15:11:46Každopádně začnu zprava s malým ostrůvkem jungle a mushroom, na mě by tedy mohl navázat Vasyk  - 96x96 Mushroom
island

Budeš dělat také Mushroom ? Já jen aby to tedy bylo barevně ucelené. Podle mapy bych udělal Mushroom island v pravém dolním rohu s jeskyní, nějaký vrak a u všech sousedů napojení mořem, nebo ?

Ano maličký mushroom ostrov dělat budu. Mapou se neřiď, to je orientační plánek čistě mé stavby a v měřítku můj ostrůvek bude vypadat nějak viz první obrázek.

Mushroom ostrovy bývají (vždy ostrovy) na moři různých velikostí a tvarů. Nevím jaký máš plán, ale doporičil bych ti něco jako druhý obrázek a samozřejmě cokoli na tom.
A kdyby jsi nechal moře aspoň z boků, bylo by jednoduché napojení pro sousedy a taky mě tak teď napadlo že by zepředu třeba mohl být vstup do jeskyní  :D

Terén plánuji stejně jako na prvním obrázku, tedy reddish brown podklad s medium lavender tiles 2x2, obrázek je barevně předimenzovaný, reálně to není tak křiklavé.

Stromy bych ideálně sjednotil, to chce jak lidi začnou stavět, ať dávají návrhy a ideálně z toho vybereme to nejlepší.
- ale v tom ameriku asi neobjevíme, ty příklady co jsem dával na první a možná i druhé straně vlákna mají krásné stromy, takže cokoli z toho použité bude super.

Chairudo

Ono celkově se na těch 96 studů hloubky moc nevejde, nejradši bych to udělal 3 nebo 4 baseplate hluboké, ale to by bylo ještě větší šílenství  ;D 

Na plochu 2x3 baselate se tak akorát vejde příklad:
 1. ten vysoký ostrov, 2. většina vesničky, 3. většina džungle + inspiace pro pomocníka, myslím že jsi chtěl stavět přesně toto  ;)

https://i.tlauncher.org/images/1694441124-fcbvx2rpxr3b1.jpg

Vasyk

Citace od: Chairudo kdy 08.12.2025, 20:01:50
Citace od: Vasyk kdy 08.12.2025, 16:37:46
Citace od: Chairudo kdy 08.12.2025, 15:11:46Každopádně začnu zprava s malým ostrůvkem jungle a mushroom, na mě by tedy mohl navázat Vasyk  - 96x96 Mushroom
island

Ano maličký mushroom ostrov dělat budu. Mapou se neřiď, to je orientační plánek čistě mé stavby a v měřítku můj ostrůvek bude vypadat nějak viz první obrázek.

Mushroom ostrovy bývají (vždy ostrovy) na moři různých velikostí a tvarů. Nevím jaký máš plán, ale doporičil bych ti něco jako druhý obrázek a samozřejmě cokoli na tom.
A kdyby jsi nechal moře aspoň z boků, bylo by jednoduché napojení pro sousedy a taky mě tak teď napadlo že by zepředu třeba mohl být vstup do jeskyní  :D

Terén plánuji stejně jako na prvním obrázku, tedy reddish brown podklad s medium lavender tiles 2x2, obrázek je barevně předimenzovaný, reálně to není tak křiklavé.

Stromy bych ideálně sjednotil, to chce jak lidi začnou stavět, ať dávají návrhy a ideálně z toho vybereme to nejlepší.
- ale v tom ameriku asi neobjevíme, ty příklady co jsem dával na první a možná i druhé straně vlákna mají krásné stromy, takže cokoli z toho použité bude super.

Barevně to mám stejně jako na prvním obrázku. Budu tedy dělat ostrov, vrak a dokola bude voda, takže napojení by mělo být snadné.