kolejiště na půdě (POZOR použito modifikací LEGO dílů)

Založil mirek, 14.01.2008, 10:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

mirek

Motoráky ...
Uklízím vlaky v plexi z letošních výstav a pořídil i foto.

mirek

Oprava uložení převodů ...

mirek

Podvozky připravené k vestavbě do lokomotiv.
Různě zpřevodované s různým rozvorem.

mirek

Probíhající vestavba podvozku do motorového vozu M810                                                             ( orchestrion, šukafon, skleník, plevel, splašený kufr, akvárium )

milanv

Mirku, za tohle díky. Krásně poučný pohled do toho, jak to funguje. Obzvlášť když historické fotografie, kde jsi ukazoval principy své motorizace vláčků už z fóra dávno zmizely. Také je na tom vidět, jak se snažíš upravovat originální kostky co možná nejméně. Fakt pěkné.

Na tu fotku s motorem nastojato jsem koukal hodně dlouho a počítal, jak se ti vejde pod kapotu :)
Pán na Žlutém hradě

mirek

milanv děkuji.
Ano, mnoho fotek zmizelo a tak asi od sté stránky se to zlepšilo.
Provádím opravy porouchaných motorků, které za těch 10-15 let ježdění
na kolejišti už zkomírají.

video

mirek

Prezentace MOCů.

Jaky

Citace od: mirek kdy 16.02.2025, 16:16:28Ve světě je plno jiných kostek ...
Také jsem si nyní koupil ne Lego mašinku a to konkrétně od BlueBrixx model V200 - kat.číslo 107447 - 8 studová. Překvapila mi kvalita kostek - nepoškrábané, průhledné jsou opravdu průhledné, drží. Vytknul bych pouze barevné provedení kostek Flat Silver, které bylo nejednotné - kostky na sobě měly jemné šmouhy nebo různý odstín. V krabici byly kostičky v pytlících bez číslování, takže stavba byla krapet náročnější. Bez samolepek se 8 potisky. Mašinku bylo možno zmotorizovat - jezdí i v zatáčkách dobře. Cena i s dopravou 54,90 EURb za 924 kostek. Takže celkově velká spokojenost.

mirek

Konečné řešení modulárního vlaku. Učesané dráty, propojené tišˇtáky pro osvětlení, které bude následovat.

mirek

Děkuji, moc si toho od LEGO vážím.

fanda

Citace od: mirek kdy 29.11.2025, 16:16:11Konečné řešení modulárního vlaku. Učesané dráty, propojené tišˇtáky pro osvětlení, které bude následovat.
Proč Mirku dáváš obecně na lehká vozidla (mám takový pocit) tak silné motory?

mirek

Fando, je to prosté. Na kolejišti mám kopec. LEGO 9V motor je nebrzděný ... z kopce se řítí. Tento použitý motor je bržděný. Jede stejně rychle jak do kopce, tak z kopce.

fanda

Citace od: mirek kdy 29.11.2025, 19:10:33Fando, je to prosté. Na kolejišti mám kopec. LEGO 9V motor je nebrzděný ... z kopce se řítí. Tento použitý motor je bržděný. Jede stejně rychle jak do kopce, tak z kopce.
Ja myslel proc nepouzijes slabsi (mensi) M motor misto L motoru?

mirek

Fanda Asi takhle ... raději Mercedes než Trabant.

mirek

Testovací jízda motorového vozu čd M 810

milanv

To je pěkné, jak motor vůbec není vidět v oknech. Jen tam prosím dej pár minifigů (i kdyby se vešli jen "od torsa nahoru"), takhle ti tam jezdí vlak duchů - a co když se začnu bát :D
Pán na Žlutém hradě

PaJaS

Krásně ten motoráček upaluje :) Asi budu muset z toho svého vymontovat Trabanta :laugh:

mirek

Citace od: milanv kdy 30.11.2025, 13:39:26To je pěkné, jak motor vůbec není vidět v oknech. Jen tam prosím dej pár minifigů (i kdyby se vešli jen "od torsa nahoru"), takhle ti tam jezdí vlak duchů - a co když se začnu bát :D

milanv  ... i to je v plánu ... až natáhám kabílky k osvětlení. Minifigové by překáželi, zejména ti sedící.

mirek

Náskok před firmou LEGO mám 21 let. Ve vlacích jsou břídilové. Jenom amerika (viz. ten policejní),
nebo evropské jednotky.

mirek

LEGO set 76321 doma a postaven. Pro jízdu v metru na kolejišti "Trains by Mirek" budou potřeba mnohé úpravy, včetně motorizace.

mirek

KTERÝ ???

mirek

První varianta ...

mirek

Druhá varianta řešení včetně vstupních dveří.

mirek

Držte prosím palce. Nápad by tu byl, jen řešení je postupné.

mirek

Zatím se práce daří ...

PaJaS

Asi takhle. Z výše prezentovaných se mi ta poslední varianta zamlouvá nejvíce a pokud jde o ten "zbytek" to už je na mne moc HIGH LEVEL  :laugh:

mirek