Ovládání TECHNIC modelů

Založil peter, Dnes v 11:16:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Toto téma bylo založeno z důvodu zpřehlednění a zároveň uvedení několika základních a možná i složitějších možností, jak v současnosti ovládat své LEGO modely.

V dnešní době již neplatí, že stačí mít Battery Box (dále jen BB), drát a nějaký ten motor (světla). Po opuštění starého jednoduchého 9V systému a nástupu Power Functions se vše změnilo. Zároveň se ale otevřela nová velká vrata, kdy k ovládání modelů již nebylo zapotřebí kabelů, ale vše se již ovládá především bezdrátově. Bohužel samo LEGO se nikdy nevydalo tou nejlepší cestou, ale stále se brodí v takovém pravěku. Čistě LEGO řešení často navíc nevyhovují, ať už díky své zastaralosti, kdy je např. potřeba mít velké a těžké BB na klasické baterie, nebo že originální řešení neumožňují podávat slušné výkony apod. Otěže proto převzali schopní AFOLs, kteří přišli s novými a vesměs lepšími řešeními.

Bohužel pro spoustu lidí a dalších AFOLů jsou často tato řešení dost komplikovaná a pokud se v nich neustále nepohybují, tak velmi snadno ztratí přehled, jak a co nejlépe udělat, aby vše fungovalo. Já jsem toho zdárným příkladem, že dříve pro mne nebylo problém mít modely na dálková ovládání, ale dnes prostě nevím jak.

Z organizací nejrůznějších soutěží, jsem proto dospěl k názoru, že je potřeba toto trochu ujasnit a hlavně vyjasnit, aby bylo opět snadné své modely rozpohybovat pro většinu zájemců. Požádal jsem proto několik zdejších členů, aby opravdu krok po kroku popsali, co je potřeba udělat, aby svůj model na dálkové ovládání rozhýbali. Níže proto najdete postupy od snadných až po více komplikované, ale vždy s detailním postupem co je potřeba udělat.

Téma bude prozatím uzamčeno a příspěvky zde budou ze začátku umístněny až po mé moderaci, aby se minimálně počátek tohoto tématu zachoval v tom duchu, s kterým jsem ho založil. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.