Pneumatické kolejiště

Založil samy405, 10.04.2019, 21:32:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

samy405

Dovolil jsem si postavit menší kolejiště. Je ovládané pouze lego prvky a to pneumaticky. Jediné co není originál lego jsou hadičky - to prostě lego nevyrábí v takové délce co jsem potřeboval ...
Technické údaje :
kolem 80m hadičky
přes 40m kolejí
rozměr stolu je 6,3 x 2,6m

zde je video z kolejiště :
https://www.youtube.com/watch?v=f5BozBksC2w

Počet zničených kostek,kolejí nebo čehokoliv během stavby či používání na výstavě : 0 !!!

pryb

Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

hobby

Významná novinka jak také ovládat vlaky, ještě jsem to neviděl. A oceňuji vůli autora, to vše dotáhnout k plné funkčnosti  8)

Chairudo

A těch 80 metrů kabelů taky musí být sranda protáhnout a pospojovat  :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

samy405

Citace od: Chairudo kdy 10.04.2019, 22:41:30
A těch 80 metrů kabelů taky musí být sranda protáhnout a pospojovat  :D

To nejsou kabely ale hadička :)

Trvalo docela dlouho než jsem našel co by opravdu fungovalo ... a sedělo rozměrově :)

peki

Bylo to takové netradiční řešení. Oceňuji to nasazení, podle mne je to ještě těší než tahat dráty. Určitě to pobavilo.

Prosím tě z čeho jsi dělal ty pěkně oranžové okraje  :) na stole ?

K videu Zuzka bude mít radost konečně je v televizi  ;) 

samy405

Citace od: peki kdy 11.04.2019, 11:46:40
Bylo to takové netradiční řešení. Oceňuji to nasazení, podle mne je to ještě těší než tahat dráty. Určitě to pobavilo.

Prosím tě z čeho jsi dělal ty pěkně oranžové okraje  :) na stole ?

K videu Zuzka bude mít radost konečně je v televizi  ;)

Jsem rád, že to udělalo radost a pobavilo. Některé natchlo :)
Oranžové zábrany jsou z vyhrané aukce oranžové blatníky z porschete :) ještě to chci doladit, byla to první vlaštovka jestli se bude zamlouvat :)
Kolejiště bude zase jiné - docela to měním ale už to postavím tak nějak na trvalejší podobu a budu muset si pohrát s okolím ať to trošku vypadá i na oko :)

Ať se každý najde kde se mu co líbí a Zuzka i v televizi :)

yoshimaka

Už nějakou dobu společně se Samy405 provozujeme modulové kolejiště, za těch několik let jsme provedli několik spoluprací s jinými kostkaři, úprav modulů a kolejí. V minulém roce jsme snad konečně dosáhli levelu, kdy jsme schopní stavět pokaždé trochu jiné kolejiště jen pomocí přemístění a nastavení už existujících modulů (párkrát se nám už modularita vyplatila, když jsme na místě zjistili, že podmínky jsou trochu jiné než v požadovaných propozicích). Letošní rok jsem se rozhodl trochu rozvířit už pomalu zatuchající vody vlakového obsazení. Letos tedy vyjede na koleje úprava divácky oblíbeného "Drakovlaku" - větší tlama, více zubů a více ohně :-) Křídla jsou spíš pro efekt, reálně s nimi vlak drhne v kolejišti.

Novinkou je Batmanův vlak. Tento nápad jsem pojal v době, kdy TLC vydalo Batmanův raketoplán. Nejsem tak skalní fanda DC ani Batmana, ale přišlo mi to jako dobrý fórek. Protože mám pouze jedinou figu Batmana (s brněním), výsledkem byl "obrněný" zásahový vlak s batkoptérou. Logiku tam nikde nehledejte, bavte se.

Dalším vlakem (čekám ještě na pár dílů z TLC) bude specialitka připomínající jednu z nejslavnějších dějin našeho národa. Než to postavím a nafotím, můžete zatím hádat, co by to tak mohlo být :-)
Lust och fägring stor