varování před novým typem phisingového útoku na Bricklinku

Založil Colonel32, 22.02.2025, 20:03:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Právě mi přišel email, ve kterém jsem varován, že mi byl zablokován účet a abych ho odblokoval, musím kliknout na odkaz a verifikovat se.

V hlavičce emailu bylo uvedeno "Your account is blocked" a přišel z oficiální emailové adresy blservice@bricklink.com, což mne v první chvíli vedlo k tomu, že jsem si skutečně myslel, že můj účet zablokovaný je, zvlášť poté, co mi Bricklink v nedávné minulosti několikrát vyhrožoval, že mi účet skutečně zablokuje, pokud o sobe nevyplním mnohem více informací kvůli DAC7. Ačkoli po detailním prostudování je evidentní, že se jedná o podvrh, mohl by někdo začít panikařit a reagovat na něj impulzivně a proto považuji za vhodné před tímto novým typem útoku varovat.

Colonel32

Chairudo

Taky mi přišel, hned jsem to poslal na helpdesk.

Naštěstí když se člověk trochu podívá tak vidí, že to přišlo od jiného uživatele s nulovými nákupy. Prostě si založil profil a začal rozesílat e-maily.
Problém je, že to můžou kdykoli opakovat s jakýmikoli novými profily, ten podvod je asi nezastavitelný.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

Tak už psali dva lidi že na to naletěli, oba asi američani jelikož přišli o cca 400USD než jim banka blokla kreditku  ???

Tihle podvodníci to zkouší opravdu všude  :-\

Pool

Taky mi ten mail včera přišel, ale první co se v něm píše je: "CAUTION: This message originated from another BrickLink member and not a BrickLink employee or administrator. Please avoid clicking on any links, sending funds, or replying with any personal information." Jako pochopil bych, že nějaký cizinec co neumí moc dobře anglicky na to naletí, ale u Američanů :o

Chairudo

Hodně lidí všechno nečtou, rozhodí je to varování a už nejsou pozorní jak by měli.
říká jim to klikněte sem aby jste to vyřešili a oni to udělají.

Proto každou chvilku čteme v novinách o nějakých okradených.