Prostě vláčky (POZOR použití NON LEGO dílů)

Založil PaJaS, Dnes v 14:42:42

Předchozí téma - Další téma

ditetemnaporad a 1 Host prohlíží toto téma.

PaJaS

Ahoj všem. Popravdě, nejsem si jistý nakolik to sem patří či nepatří (shledáte-li že nepatří, počítám se smazáním). Nejsem vláčkař, nicméně vlaky z lega, i jiných stavebnic, mne vždy fascinovaly, ale nikdy jsem se defacto pořádně nerozhoupal k tomu cokoliv pořídit. V loňském roce jsme synovi pořídili set nákladního vlaku 60336. Postavili jsme, pohráli si a ... to bylo na dlouhou dobu vše. Syn mezitím začal "ujíždět" na technicu. Letos v létě jsem delší dobu marodil a tehdy se to stalo ;D Postavil jsem koleje, vytáhl vlak s vagony, sedl si k tomu a úplně mne to pohltilo. A pak už to šlo jako po másle ... Samozřejmě mne hned napadlo postavit si vlastní vlak. Takže nakoupit lego kostičky, při té příležitosti zjistit, že některé díly jsou běžně téměř nesehnatelné nebo sehnatelné za šílené ceny a tudíž přišla řada i na nákup non lego dílů. Pak už hurá stavět ... vztekat se ... stavět atd. Toliko na úvod.

Z mé snahy o vlastní (i když to je dosti diskutabilní ::) ) vlak tak vzešel pokus o motoráček s přípojným vozem. Vlaková okna jsou od bluebrixx, stejně jako střecha přípojného vozu (do doby než nakoupím další šedé kostky, protože ten rozdílný odstín mě fakt štve). Elektronika též není lego, kola pro motorový vůz jsem si vypůjčil ze setu vlaku z Lidlu a (prosím nekamenovat, byť jsem si vědom, že na některé z Vás už toho bude i tak moc) došlo i na řezání. Vše je podřízeno motorizaci, pevným nápravám a projetí klasické lego výhybky, protože jiné koleje doma nemáme. Odzkoušeno na soupravě tří vozů.