LTTT LIAZ speciál

Založil Mareken, 03.04.2018, 15:14:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mareken

Ahoj,

jenom takhle v rychlosti, dnes odlétám zase pryč z ČR, takže s mojím speciálem bude závodit Ondrej.

Pohon 2XL, zatáčení 1M. Bez diferenciálů.

Raritka a fajnšmekrovinka jsou listová pera, dokonce i funkční jak po pruživé stránce, tak po stránce vedení nápravy.

"Měchy" u náprav jsou pouze vymezovací otočné kolečka, aby kola nedrhla o redukci nebo nápravu, dělat něco s 5.5axle se stopem je zlo.

Předloha je zplácanina různých speciálů, které můžeme vidět na reálném trialu, původní kabina Liaz je seříznutá po vzoru unimogu, takže to není žádná krasavice, ale stejně jsem si váhou moc nepomohl a je docela tučná.

Velmi jednoduše lze předělat na IR, kde fungují brzdová a potkávací světla.
Klasická trojposádka, takže kdo z diváků se hlásí aby mohl Ondrejovi radit, dejte mu pm. Já stihnu max jeden závod o prázdninách.

*pokud by někdo byl šílenec a chtěl by se zúčastnit LTTT, rád poskytnu lepší fotky pro reverse engineering. Nápravy jsou ultrajednoduché a lehce spravitelné.*

Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

HD

Nechť křížové klouby silné jsou a váhu jeho unesou. Hodně štěstí!
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

sohibil

Ty máš kolesá len na samotných axlách? Čítal som tu od niekoho, že na samotných axlách také veľké kolesá nedržia dosť pevne...

Tiež si nie som istý či má LIAZka redukcie v kolesách. A tá zadná náprava by fakt chcela o 2 kolesá viac.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

peter

Citace od: sohibil kdy 04.04.2018, 21:58:34A tá zadná náprava by fakt chcela o 2 kolesá viac.

Proč?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peter

Auto dobrý, každopádně:

Citace od: Mareken kdy 30.01.2018, 22:07:07
Dále bych poprosil Petra o zdůraznění,
CitaceVozidla v kategoriích S musí být inspirována skutečným nákladním sériovým vozem a tak jejich obrysové linie kabiny i vzhled musí být v co nejpodobnějším poměru zachovány.
aby se na startu sešly krásné náklaďáky.

Takže začneme u tebe? 8) ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Engine

Si zabil  ;D

Ne, ale podvozek se mi líbí. Vypadá lehce a ten naopak je velmi podobný předloze.

sohibil

Citace od: peter kdy 05.04.2018, 07:13:17
Proč?
Pretože pokiaľ viem, väčšina nákladiakov má na zadných nápravách kolesá montované dvojmo. A neviem o LIAZ-ke ktorá by ich tak nemala. Možno som videl málo LIAZok.

Anatyt

Tak sa vyjadruj normálne - dvojmontáž. A nie - o 2 kolesá viac. ::)

tomaslambo

Dvojmontáž je sice na kamionech běžná, ale ne na truck trialových speciálech  ;)

sohibil

@Tomaslambo: Tým máš na mysli len Lego alebo aj real life?

@Anatyt: Problem? *trollface*

peter

Citace od: sohibil kdy 06.04.2018, 21:51:36
@Tomaslambo: Tým máš na mysli len Lego alebo aj real life?

Samozřejmě, že má na mysli ten skutečný

Mareken

Citace od: peter kdy 05.04.2018, 07:16:04
Auto dobrý, každopádně:

Citace od: Mareken kdy 30.01.2018, 22:07:07
Dále bych poprosil Petra o zdůraznění,
CitaceVozidla v kategoriích S musí být inspirována skutečným nákladním sériovým vozem a tak jejich obrysové linie kabiny i vzhled musí být v co nejpodobnějším poměru zachovány.
aby se na startu sešly krásné náklaďáky.

Takže začneme u tebe? 8) ;D

Pravidla to splňuje. Nasr*t.  ;D

Reálná Liaz s uříznutou kabinou se na startu trialu neobjevuje a rejt do mě za to, že Liazka nemá redukce je taky zlý! To žlutý je rám, ne kabina  :D
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

sohibil

Za urezanú kabínu tu do teba nikto neryje, takže tú časť som celkom nepochopil. Ale inak už dávno som sa na ničom tak nezasmial ako na tvojej reakcii :D

Keep up the good job!