[WIP] Ultimate 42009 XXL

Založil stricekfido, 01.03.2018, 20:56:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

stricekfido

Po delší době jsem se rozhodl pochlubit se s dalším projektem, konečně jsem dal do kupy dostatečný počet motorů a kostek abych mohl vytvořit větší verzi 42009. Především proto, že  to byl můj první set se kterým jsem se vrátil z "darkage".

Jako základ posloužila prověřená Ultimate verze od Jurgena. Byla však doplněna o jednu přední nápravu a o jednu prostřední, hnací nápravu. Tato velikost je již dostatečná, přídáním více náprav už by se z jeřábu stala spíše housenka.  Pro pohon slouží jen jeden XL motor a v budoucnu bude potřeba ještě jeden přidat.



Celkem tedy zatáčí dvě zadní a tři přední nápravy.
Stabilizátory jsou neupravené, pouze hnané L- motory.

Strojovna je taky z Ultimate 42009. Rameno je upravená verze jejíž návod jsem nalezl na internetu ale nemohu najít autora. Na rameni je asi nejvíce práce, čekám na dodávku panelů na prodložení, podle velikosti předpokládám že přídám ještě 1 až 2 řady uvidíme jak vše vyjde k poměru podvozku. Zatím jsem na cca 1 metru celkové délky, rád bych se dostal na 1,5 metru při zachování alespoň nějaké pevnosti, což je asi největší problém



Další práce bude na celkovém vyvážení a upravě detailů. V této fázi je vše funkční ale ještě ně čeká spousta práce.



Budu rád za všechny rady a náměty na zlepšení




stricekfido

Dnes jsem se pokusil prodloužit rameno a přidal ještě další protizávaží. S vysledkem jsem spokojen, teď už jen vše barevně sladit, učesat a doladit spouty detailů. Funkččně je tedy vše 100%





A na závěr jedno krátké video

https://youtu.be/k2M1973nsEE

HD

Jej, to je macek. :D
Držím palce, aby stavba probíhala hladce. :)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

sohibil

O to rameno mám trochu obavy - nech ti tie diely čo najskôr doručia ale inak paráda.

Mimochodom tou húsenicou si mi pripomenul tiež jeden ulradlhý žeriav. Tu ho dvíha ten obrovský liebherr, čo som o ňom nedávno založil vlákno. Nevieš náhodou o aký žeriav sa jedná? Mám na mysli samozrejme ten kolesový.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.