Nexo Knights 2018

Založil papluh, 10.11.2017, 04:04:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Villa Legina

Citace od: Jezevec kdy 16.02.2018, 20:35:44
Nepřestává mě fascinovat, jak mají někteří lidé potřebu navážet se do konkrétní série lega...A svůj čas využívám na lepší věci, než na kydání hnoje do témat...

Najčatejšia hláška za posledné dni tu na fóre: kydanie hnoja.  Je to trapné. Človek si slobodne napíše kritiku na NIEČO (čo sa týka lega) a už to dotyční vímajú ako urážku SVOJEJ osoby. Prečo by som si nevychutnala satisfakciu? Od začiatku tvrdím aký to bol fail ten NK megablocks a ukázalo sa aká je to pravda. Čo som si tu za posledné roky vypočula ohľadne "geniálneho" NK, aké obhajoby tohto modrého odpadu, osobne sa tu pred cca 2 rokmi navážali do mňa ľudia kôli tomu, cenzurovalo sa, mazalo sa.  Veď tu istí nemenovaní členovia porovnávali potencionál SW s Nexo Knights! Tvrdili, že v budúcnosti bude Nexo Knights legenda! A podobné nezmysly. Chválili tento omyl do nebies. A nedali si povedať, že nemajú pravdu.
Keby som písala o konvalinkách, chápem, že by to bolo mimo témy Lego, ale toto je o Legu a prečo by som si nepovedala názor, korý navyše už ani nemusím obhajovať, je to tak ako je. A teraz k tomu, že prečo mi NK tak leží v žalúdku. Spochybňuje moju dôveru v Lego. Je totiž z toho zrejmé, že nerobia len to, čo pýta trh, ale sú prípady, že robia niečo, čo je samo o sebe príšerné ale oni to chcú ľuďom vnútiť, vmanipulovať, akoby skúšali, dokedy nechá človek zo seba robiť blbca.   

Villa Legina

Citace od: ThomasMorta kdy 16.02.2018, 16:41:30

Hele...A co se týče toho, že rodiče raději koupí City nebo Star Wars a prarodiče raději Creator, protože to je 3in1, tak to mám bohužel od zkušeností prodejců:-)
...Rytíři Jedi patří do nejprodávanější značky napříč různými druhy hraček. A těch prvků rytířů, mytologie a vůbec všeho okole je ve Star Wars tolik, že osobně se kloním spíš k zařazení do science fantasy, než mezi sci-fi.
Pán prstenů a Hobbit byly taky sakra úspěšné brandy v legu.

Ale veď už len ten omyl, že séria bola odporučená do vekovej kategórie tuším 8-16 rokov. Veď chalani sa prestávajú hrať s legom v 10 ich rokoch v dnešnej dobe! 11 ročný Ti povie, že Lego je pre malé deti! Tak čo tu hovoríš, že čo takým kupujú rodičia, prarodičia! Ano máš to od predajcov, ale tí vidia rodičov a prarodičov ktorí vyberajú pre deti do 6-7 rokov. potom sú už deti schopné sami si napísať Wish list. A prarodič je poväčšinou jednak lakomý a navyše má hlboko do vrecka, tak predajca v obave aby vôbec niečo z Lega predal, namotá ho na model 3 v 1. Veď to je jasné ako facka. Lego pre deti na SK a v CZ nielen prarodičia ale i rodičia kupujú iným štýlom než v bohatších krajinách.  Okrem toho, sú isté rozdiely aj v správaní a finančných možnostiach detských konzumentov v Západnej EU, Amerike oproti takému SK a CZ. Takže predajcovia môžu hovoriť čo chcú pre TLC je český či slovenský trh nerelevantný nielen do objemu ale i čo do reprezentatívnosti. 

Rytieri Jedi sú niečo iné - už len preto lebo je to fenomén SW, ktorý nebude tak ľahko ničím prekonaný. O tom sa nemusíme baviť.

Čo sa týka mytológie, tak ono to sú všetko filmy, (spomenúc napr. i Game Of Trones, kde sa vyskytujú parádni rytieri), tak tie rodičia tak malým deťom logicky pozerať nedajú všakáno.

Ešte späť k Jedi. Rytieri Jedi majú ideovo (až na tú udatnosť a spol.) pramálo spoločné s rytiermi pozemskými. Jedi sú strážcovia mieru globálneho vesmíru. Pozemský rytier naopak, je v dnešnej dobe závadný element na edukáciu detí. Stráži hranice, bráni pevnosť, bráni svoje územie, bojuje v mene božom, je často nielen v svetských službách ale i v službách duchovenstva etc. Je dnes ideologicky nepoužiteľný.
Som si istá, že aj z tohto dôvodu Nexo Knights nemali často fixné hrady, boli to haraburdy na kolesách. Nie je záujem aby dieťa počas hrania sa učilo, že svoje teritórium treba brániť a strážiť. Pozemskí rytieri t.j. iným slovom bojovníci-sú neželaná military téma-na rozdiel od jednoznačnej vesmírnej fikcie) Jednoducho povedané klasickí pozemskí rytieri sú ideoví nepriatelia dnešného globalizmu.

mesje

Citace od: ThomasMorta kdy 16.02.2018, 17:09:25
Star Wars je podle tebe taky odpad a nesmysl?

SW ma zaklad v slavnych filmoch a silnu fanusikovsku zakladnu + nejsu tam az take logicke nezmysly, ako stredoveky hrad na pasoch...

To je mýtus. Jednak bylo dost prostoru v Elves, které se docela rozjíždějí tradičnějším fantasy směrem (to je mimochodem i protiargument na to, že rytíři nikoho nezajímají), jednak výroční modulár mohl vyjít i bez toho, jednak - vše naznačuje, že teď budou znovu zkoušet piráty a ti nepoběží souběžně s castle.

Elves je nieco uplne ine, pre baby. A pirati mozu fungovat popri castle, uz to tak niekedy bolo a su to nezavisle, i ked podobne temy.

No, tak to podle tohohle měřítka je propadák i technic, super heroes, friends a vůbec všechno, co se zejména ke konci roku, kdy potřebují uvolnit sklady a naplnit je novými řadami dostává do velkých slev a výprodejů.

Je rozdiel ked daju plosnu koncorocnu zlavu a ked mimoriadne zlavy - Nexo preslo pocas roka aj osobitnymi zlavami + nexo aj v 50% zlave prezilo niekolko dni, co sa o technic neda povedat, to zmizlo hned.

Ninjago vs. The Ninjago Movie si nekonkurovalo - v době první vlny filmu nebyla žádná tradiční řada ninjaga. Bohužel, tím, že teď vypustili další vlnu Te Ninjago Movie, tak paralalně nová událost v seriálu, Garmadonovy synové, vypadá ve srovnání s designerskou elitou na filmových setech mnohem hůř. A to zabolí.
CMF Ninjaga jsou naopak mezi Afoly dost populární, protože chtějí ty různé serepečičky, které figové přinesly. Třeba šála je geniální. Co se týče exkluzivních setů - všimni si, kolik afolů chce Ninjago City ke svým modulárům, dokonce je neoficiálně s moduláry kompatibilní. Letos k němu chtějí přidělat přístav, kam se vejde ta džunka, co vydaly minulý rok. Naopak, tady vytěžili z potenciálu Ninjaga pro AFOLy maximum.

Praveze popri ninjago movie vysli aj bezne ninjago sety, nijako to nezastavilo pravidelnu kazdorocnu davku novych ninjaho blbosti...
Kupovat CMF za 4 eura kvoli dieliku je uz hardcore...

Ovšem, proč v jeden rok vychrlili dva filmy, zvláště když letos žádný nevyjde, to asi nechápe nikdo a myslím, že tím doopravdy akorát poškodili samy sebe.

Hej to bolo divne... batman movie by aj sam osebe vyšumel na konci roka, a oni to este zabili dalsim Movie na inu temu. A navyse este vydali exkluziv k batman movie – v case, ked uz decka zabudli ze nejaky batman movie bol + rozbiehali hype k ninjaho movie...

sohibil

Sorry, že vyťahujem staré vlákno, o rade, o ktorú sa ani veľmi nezaujímam, ale nejde mi do hlavy, ako sa Jestro, záporák prvej triedy, zrazu ocitol na strane Nexo Knightov. Viz set 72006.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

Bard

Syn mi to stručně vysvětlil tak, že Jestro byl v podstatě dobrý, ale ocitl se pod vlivem Knihy Zla. A Nexo rytíři ho zpod toho vlivu vysvobodili.

richchie

na jednej strane suhlasim s tym ze hejtovat a nadavat na nexoknihts nie je slusne , na druhej strane nexoknight beriem ako dovod preco lego neponuka klasicke castle sety cize niekde v kutiku duse sa aj ja hnevam ze nexoknights uzrelo svetlo sveta.  Nic to ale nemeni na tom ze  prispevky typu nexoshit a podobne tu nemaju co robit. proste to musíme brat ako fakt ze sa LEGO rozhodlo namiesto castle produkovat taketo nieco. to ze to konci beriem ako pozitivnu spravu, uvidíme ci sa dalsie roky dockame opat nejakých castle setov. drzme si palce :-)

Strider

Citace od: Villa Legina kdy 16.02.2018, 21:25:20
Pozemskí rytieri t.j. iným slovom bojovníci-sú neželaná military téma-na rozdiel od jednoznačnej vesmírnej fikcie) Jednoducho povedané klasickí pozemskí rytieri sú ideoví nepriatelia dnešného globalizmu.
Trefné zhodnocení. Dodám jen, že rytíři a hrady jsou často symbolem boje křesťanství proti islámu - křižácké výpravy, vytlačení Maurů ze Španělska, maltézští rytíři, boj proti Turkům. Lego odstranilo rytíře ve jménu stejné ideologie jako Lidl vyretušoval kříže na řeckých kostelech. Rád bych se mýlil, ale nevěřím, že se Castles vrátí. Pirátů se autocenzura netýká, protože jde o "nábožensky nezávadné" téma - tipuju, že ti budou jakousi náhradou Castles i Turbocastles.

papluh

jasne jasne, a Mark Stafford ako Nexo dizajnér je NWO jašter, dokonca aj tie deti čo si v testoch rôznych Castle možností vrátane tradičných verzií vybrali to Nexo boli asi Sorošovi miniandroidi s nahraným islamistickým SW...
... alebo sa len deti nezaoberajú vašimi chorými konšpiračnými výplodmi

CitaceSo many people in this thread still saying Nexo-Knights is not Caslte. Fine, you can believe that if you like. But it was developed as Castle, it was tested alongside and against much more traditional Castle sets and it was the one that kids around the world helped shape and chose as their favourite direction for a castle theme.

If, despite these very strong test scores, Nexo Knight does not perform well in the market place then how likely do you think it is LEGO will take a bet on one of the themes that tested worse? Like the old Classic style castles?
https://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/150172-castle-lines-never-die-or-what-made-me-change-my-mind-and-believe-in-new-exciting-castle-lines/&page=5&tab=comments#comment-2809460

Villa Legina

Citace od: papluh kdy 20.03.2018, 22:46:17
jasne jasne, a Mark Stafford ako Nexo dizajnér je NWO jašter, dokonca aj tie deti čo si v testoch rôznych Castle možností vrátane tradičných verzií vybrali to Nexo boli asi Sorošovi miniandroidi s nahraným islamistickým SW...
... alebo sa len deti nezaoberajú vašimi chorými konšpiračnými výplodmi

Vieš vždycky prekvapiť.

Tentoraz najprimitívnejšou manipulačnou technikou: obyčajným ohováraním.

Na svoju zosmiešňujúcu provokáciu, očakávaš nahnevanú obrannú reakciu, protiútok, aby si mohol človeka znemožniť a prípadne nad rozhnevaným ešte moralizovať, že je agresívny.

Tvoje zákerné konanie dokladá veľmi starostlivo vybraná - aktuálne reflektujúca určité súčasné stereotypy - kombinácia slov "dizajnér je NWO jašter",  "Sorošovi miniandroidi" atď. pretože si myslíš a očakávaš, že svojim "nadhľadom" máš zaručené sympatie obecenstva, nakoľko je to (odhliadnuc od podstaty veci) veľmi vtipné a pôsobí to akože korektným nadhľadom, čo ľudia vedia vnímať nie inak ako pozitívne. Vôbec Ťa netrápi, že je to z Tvojej strany obyčajné podsúvanie a manipulácia... 

Aby si podsúval ľuďom niečo, čo nepovedali, čo si nemyslia, na to Ti môžem iba povedať, že si to neželám a keby som mohla, nedovolila by som Ti to. Fyzicky Ti v šírení ohováračiek ale zabrániť nemôžem, preto vedz, že jediné čo sa ťa môžem opýtať je: existuje ešte niečo, čo by si chcel k veci povedať - racionálne? V opačnom prípade diskusia s Tebou nebude možná.

papluh

čítať o racionálnej diskusii od niekoho kto tu vraví, že Nexo hrad je na pásoch preto aby sa deti učili, že sa nemajú brániť ale tiahnuť kade ľahšie ...

tak som to napísal presne na úrovni tejto diskusie

mimochodom si tu napísala 10 riadkov o urážaní sa ale ani slovíčko k tomu, že priamo dizajnér odpovedal ako to skončilo s hradmi, ale evidentne na to nevieš čo odpovedať

Villa Legina

Citace od: papluh kdy 21.03.2018, 09:51:28
čítať o racionálnej diskusii od niekoho kto tu vraví, že Nexo hrad je na pásoch preto aby sa deti učili, že sa nemajú brániť ale tiahnuť kade ľahšie ...

tak som to napísal presne na úrovni tejto diskusie

mimochodom si tu napísala 10 riadkov o urážaní sa ale ani slovíčko k tomu, že priamo dizajnér odpovedal ako to skončilo s hradmi, ale evidentne na to nevieš čo odpovedať

Nevieš prestať, prekrúcaš slová.

Je úplne obhájiteľný názor, že hrad na pásoch je blbosť.

To, že dizajnér odpovedal, (že táto najväčšia blbosť) mala u vybraných detí najväčší úspech, môže byť pravda, avšak my nemáme kompletnú informáciu ako vyzerali alternatívy, ktoré deťom boli ponúkané. Nevieme nič bližšie o výskume. Preto je z Tvojej strany nekorektné robiť nejaké závery, takisto je diskutabilné, prečo potom Lego urobilo NK pod hlavičkou Castle? Ľudia sú tolerantní a znesú veľa, ale čo je veľa to je veľa. NK je urážka castle! Keď mali také výstupy z výskumu, mohli sa rozhodnúť neurobiť už žiadne castle!

Lenže to je tak, keď sa niekto pokúsi ľuďom (vrátane deťí) vnucovať neprirodzenosť, alebo absurditu úplne padnutú na hlavu. Ako s komunizmom. Tiež to bola riadna blbosť a vydržalo to oveľa dlhšie ako Nexo. A pravidelne sa robili "výskumy", že áno, volebná účasť 99 percent a KSČ mala po každý raz 100 percent hlasov. S komunizmom a komunistami na papieri bolo predsa tiež vždycky všetko v poriadku. A koľkí tú "vedu" dokonca študovali! Len tá ideológia v praxi akosi nefungovala, že.   

Jasné, že keď z klasickej tematiky castle odstránim všetko to, čo by mohlo byť vnímané problematicky, tak toho veľa neostane, s takým "castle" sa deti hrať nebudú, preto tam museli nasúkať blbosti, čo možno nejaké deti KRÁTKODOBO ohúrilo, ale keď to nemá esenciu (čo muselo byť zrejmé profíkovi od začiatku, nielen mne ako laikovi), po čase nadšenie nutne spľasne, a to nedoloží žiaden výskum, na to treba mať zdravý rozum a úsudok! A česť!

Okrem toho, toto všetko potvrdzuje moje dávnejšie tvrdenie a presvedčenie, že téma Castle v priazni detí vymiera! Vymiera, pretože ten vzťah ku Castle, ku rytierom, v nich nikto nepestuje. ba možno i potláča. Nikto nestojí ani o európsku tradíciu, históriu. Ak áno, človeka podozrievajú z kadečoho, nálepky nemusím menovať - nechcem byť vtipná spôsobom ako Ty.

Je to možno zároveň i prirodzený trend, rytieri akosi nesedia už do súčasného sveta. Veď si pozrime súčasnú rozprávkovú tvorbu pre deti v našom priestore! Obsahuje to nejaké ságy, povesti, hrdinstvá, niečo čo robí človeka hrdým, ukazuje mu identitu atď? Nie.

Aký úžasný úspech má NINJAGO predovšetkým v ázijských krajinách! Prečo asi? Lebo tým stále žijú, legendami, históriou, my to berieme ako niečo exotické, pre nich je to stále ešte blízke a intímne, sú s tým kultúrne stále spojení. Mimo ich regiónu bude NINJAGO takisto úspešné a aj je - pretože to má to obsah, o ten obsah sa v Ázii starajú - nazýva sa to udržovanie a pestovanie tradícií - a preto to požíva všade rešpekt a drží si autenticitu!

richchie

vila, to si krasne napisala, plne suhlasim s tebou

mesje

Citace od: papluh kdy 20.03.2018, 22:46:17
dokonca aj tie deti čo si v testoch rôznych Castle možností vrátane tradičných verzií vybrali to Nexo ....

ono je otazne, ako to testovali. ak im napr dali do vyberu nexo vs. posledne modre castle, tak si decka vyberu nexo, lebo modre hrady boli fakt mimo a nudne.
napriek testom nexo nema taky uspech -kde potom soudrozi udelali chybu? ono tam bolo asi viac faktorov:
1) popri nexu vydavaju aj ninjago, a tieto temy sa dost prelinaju - obe isli smerom divotvornych strojov a okridlenych priser s lasermi, takze isty sposob kanibalizacie. V podstate sa stalo, ze decko, co chce klasicku temu castle alebo pirates, nema na vyber absolutne ziadny set. Zato decka, co sa im pacia psycho stroje a farebne fantazie, ma zrazu na vyber 40-50 setov (aby toho nebolo dost, tak este vyslo ninjago movie + batman movie, kde sa to tiez hemzi divnymi strojmi). Tazko potom cakat, ze si decko kupi 5 nexo setov a dalsich podobnych 5 ninjago setov.
2) mizerny dizajn nexo skatul - vyzeraju fakt odpudivo.
3) aj ked decka na prvy pohlad zaujme nejake farebne cudo, nema to asi trvalejsiu hodnotu. Proste su to prvoplanove stavby, uzko viazane na nejaky pribeh, a neostava ziadny priestor na multifunkcnost, predstavivost - inak povedane, s nexo legom sa da hrat len nexo pribeh. A ked opadol prvotny osial, tak asi zaujem klesal.
4) nexo je vyslovene len pre deti, a teda AFOLy nemohli nijako zlepsit predaj; dokonca to bolo len pre istu kategoriu deti - tie, ktorym sa paci serioznejsie castle, boli tiez mimo hru.

Podla mna mohli radsej ist cestou kingdoms - klasicke stavby, doplnene priserami, ktore mohli zveladovat do aleluja - ale nie do mechanickych podob, ale ako klasicke "zive" prisery. Tam sa mohli vyblaznit kolko racili. Taketo sety by pokryli zaujem aj deciek (a to vsetkych kategorii), aj AFOLov, a ninjago by ich az tak neohrozovalo.
Lebo ked si clovek pozrie dnes lego katalog, tak je to plne len fantastickych bytosti, mechov, strojov, laserov, ziadna klasika, ziadne hrady, ziadne lode... trochu to lego uletelo niekam inam. Dokonca uz aj cinske klony maju klasickejsiu ponuku.

david.zeman

V rámci Lego Inside Tour byla asi hodinová přednáška o testování setů na dětech a měli tam asi deset různých variant jednoho setu Nexo knights.  Testované děti si vybírají, který set a která krabice se jim nejvíc líbí. Celkem to na mě zapůsobilo svou metodickou důkladností, testování provádí dětští psychologové, přišlo mi to až vědecké.

Ovšem že by se při testování porovnávaly klasické hrady a nexo, to jsem tam neslyšel (samozřejmě to tak může být - ale nezmínili to tam).

Nexo bylo jako téma trochu ujeté, každopádně originální, nicméně děti co byly u nás na návštěvě nexo nechtěly ani jako dárek.
Mně nexo tak špatné nepřijde, mám obecně rád sety co trochu vybočují.

Chtělo by to ale nějaký super hrad pro afoly (sakra už!) - i ten Disney Castle šel správným směrem.

Villa Legina

Citace od: david.zeman kdy 23.03.2018, 12:14:50
Chtělo by to ale nějaký super hrad pro afoly (sakra už!)...

Je to zacyklené. Opakujem. Čo by ostalo z takého AFOL hradu, ak by LEGO v rámci svojich ideologických pravidiel odstánilo všetky military prvky, + minifigovské funkcie a obsadenie v súlade s líniou gender agendy (nepohnevať hlavne feministky)? Realizácia nemožná. Čo by z takého hradu ostalo? Iba múry a strechy.

Jediné čo ma napadá tak možno snáď nejaký hrad duchov, opustená ruina. Skanzen.

Školský edukačný výlet v hradnom múzeu. To by prejsť mohlo. Dajte im čo ste s funkcionármi Lega v kontakte takýto tip, možno by námet v takejto forme cenzúrou prešiel.

david.zeman

Strašidelný hrad z Monster Fighters je perfektní - ale pořád je mi to málo.

mesje

je mozne, ze najrealnejsie sa mozme dockat hradu v nejakej zenskej teme - elves. Kedze friends uz prekonali city v pestrosti tem a spracovania, tak to mozno zazijeme aj v castle teme.

Villa Legina

Kľudne i City-Castle. Niečo ako v štýle 1592. Len obávam sa, že hrad by bol nejaký juniorizovaný paraván.