Poutníkova jeskyně (vlastní)

Založil builder, 04.12.2016, 18:53:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

builder

Zdravím všechny
Po dlouhé době uvažování a přemýšlení jsem si pozdě uvědomil že nejsem zde na Kostkách moc populární, a přijde mi že i trochu ignorován (ne tím způsobem že by mé výtvory byly tak hrozné že za ně nestála řeč) nevěděl jsem proč ale nakonec jsem se dovtípil že to nejspíš bude tím že své MOCy prezentuji formou videa které je na mém kanále na YT, a to se nejspíše moc lidem nelíbilo. Proto bych se všem kteří s tím nesouhlasily nebo proti tomu něco mají (z moderátorského hlediska) chtěl omluvit a je mi to opravdu líto, když jsem s tím začínal tak mě to opravdu nenapadlo a nebylo to mým záměrem. Všechny odkazy jsem smazal a dal jsem místo nich klasické fotky. Děkuji moc, doufám že mi odpustíte a další ignorace nebude nutná :)

Teď k MOCu
Nejradši stavím SW ale občas dám prostor představivosti a postavím něco jiného abych se nemusel upínat na jakoukoliv mytologii, vybral jsem si Lego castle ale je to spíše takové pohádkové. Postavil jsem tedy jeskyni a kousek okolní přírody, jeskyně jako taková byla velmi těžká postavit, ale nakonec jsem ji postavil i s komůrkou uvnitř kde jsou krápníky. Okolní krajina má spíše znázorňovat les ale se stromy a vegetací jsem to nepřeháněl kvůli viditelnosti a nepřišlo mi to vhodné (zkoušel jsem to). Co se mi na tom strašně líbí je to že to není postavené na žádné base-plate, má to takový atypický tvar a není to čtverec.
To je asi všechno co mě zatím napadá.
Těším se na vaše komentáře i kritiku :D
PS: Viděl jsem nějaké postery na výstavu v Holešovicích či co a napadlo mě že tam budete určitě něco vystavovat, bylo by tedy možné abych se připojil, bud do nějakého společného projektu nebo jenom sám, nevím jak je možné se přihlásit k vystavování.
Dík moc

builder

linhi

Podle mě luxusní moc!! Velice koukatelné,jdu hledat zda by se dalo něco vytknout - ale asi nic :-D

matka

Ahoj,

k prezentaci dílek obecně: pokud máš statický model, jako dnes, pak fotky bohatě postačí. Pokud model umí "něco navíc", pak je video na místě.

S výstavou v Holešovicích nemají Kostky, pokud vím, nic společného. Nicméně organizátor na svých stránkách nabízí stavitelům spolupráci, můžeš je zkusit kontaktovat. Jsou ale (tuším) z Polska.

Konečně ke tvé stavbě. Máš pravdu, že nepravidelný tvar jí hodně dodá. Jeskyně jako taková je také pěkně vypracovaná. Na některé rostliny (z ozubených koleček?) musí mít už člověk ale velkou fantazii...Terén pěkně barevně vyladěný.
Co se ti dle mého nepovedlo jsou krápníky. Nápad dobrý, ale ztvárnění velice těžkopádné. Zkus se zamyslet nad použitím jiných dílů, napadá mě třeba roh jednorožce, ale bude jich víc.
Hodně štěstí při dalších stavbách.

Paní na Žlutém hradě

Petronel

Ahoj buildere,
velmi dobrá práce. Líbí se mi to. Klidně bych to rád viděl i na nějaké výstavě.  ;)
Oceňuji hlavně nepravidelný tvar, originální všelijakou zeleň včetně stromu.
Co se mi nelíbí jsou krápníky, kterých si všimla i Dita. Pokud použiješ např. jen ty cone (špičky) a do toho zapíchneš nějaký ten roh, bude to vypadat o 100% lépe. Sám jsem takovou jeskyni před spousty lety stavěl v jednom dílku. Použil jsem tam dokonce jako krápník i větší zahnutý roh, který když se dá dozadu a správně nastaví aby nebylo vidět zakřivení, tak také vypadá jako krápník.  ;)

Petronel

A navrhuji moderátorům přesunutí tohoto dílka spíš do sekce Castle, Pirates. Tam se hodí více.
Název by měl být: "(Vlastní) Poutníkova jeskyně"

HD

Stavba je to pěkná, jen zmiňovanou krasovou výzdobu bych pořešil trochu odlišně - takto vypadá nezvykle uměle.

Nesmíš si zdejšího chcíplého psa brát tak osobně a jestli máš žízeň po kritice, tak ji zkusit hasit i jinde.
Třeba na podobně zmírajících MOCpages, nebo Flickru (a tam to žije dostatečně).
A pravdou je, že se mnohem lépe komentuje, nemusí-li samozvaný kritik přecházet na novou stránku. Navíc na fotce mnohem lépe vyniknou detaily. Videa, jak píše Matka, jsou vhodné především pro pohyblivé modely, a i tam se nebojím tvrdit, že základem je fotka. Pro úspěch určitě. :)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

werny

Hezké...pestrobarevné,různé zajímavé vychytávky...houby...prostě hezky propracované:)

Foton

Mě se to líbí. I Ty houby. Je to takové pěkně pestré.
Jen nevím, co mají představovat ty žluté ručičky na stromě.
Jo a co nejrychleji bych vyměnil ty barevné dílky na stěně jeskyně za šedé.
A název bych změnil z "Poutníkova jeskyně" na "Poustevníkova jeskyně". Poutník putuje někam, těžko si bude zařizovat jeskyni.

K videům: osobně je moc nemusím. Čistě proto, že než se přes titulky dostane na jádro (chcíplého?) pudla tak je 15 sec pryč (+ reklama). Za tu dobu už má prohlédnutých tak 7 obrázků.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Bard

Asi bych se podepsal pod všechny předchozí komentáře. Líbí se mi, jak jsi vzhledem k velikosti a zaměření MOCu využil potenciál LEGA.
Na to, jak si potrpím na obdélníkové půdorysy, musím říct, že nepravidelnost je tady tentokrát opravdu ku prospěchu.

builder

Citace od: matka kdy 04.12.2016, 19:42:35

Co se ti dle mého nepovedlo jsou krápníky. Nápad dobrý, ale ztvárnění velice těžkopádné. Zkus se zamyslet nad použitím jiných dílů, napadá mě třeba roh jednorožce, ale bude jich víc.
Ano, když jsem se na to znovu podíval tak musím přiznat že máte všichni pravdu, rohy jednorožců jsou dobrý nápad, popravdě mě to vůbec nenapadlo ale to bude taky tím že je nemám ve své sbírce (ani jeden) nicméně by s nimi potom byl problém s uchycením na stropě jeskyně. Ještě něco vymyslím a dám vědět :) dík moc
Citace od: Petronel kdy 04.12.2016, 19:50:57
Co se mi nelíbí jsou krápníky, kterých si všimla i Dita. Pokud použiješ např. jen ty cone (špičky) a do toho zapíchneš nějaký ten roh, bude to vypadat o 100% lépe. Sám jsem takovou jeskyni před spousty lety stavěl v jednom dílku. Použil jsem tam dokonce jako krápník i větší zahnutý roh, který když se dá dozadu a správně nastaví aby nebylo vidět zakřivení, tak také vypadá jako krápník.  ;)
Ano ano, krápníky napravím. Rohy nejsou špatný nápad ale zase se tu potýkáme s problémem stabilního a zároveň estetického uchycení. Děkuju moc :D
Citace od: Foton kdy 05.12.2016, 10:03:39
Jen nevím, co mají představovat ty žluté ručičky na stromě.
Jo a co nejrychleji bych vyměnil ty barevné dílky na stěně jeskyně za šedé.
A název bych změnil z "Poutníkova jeskyně" na "Poustevníkova jeskyně". Poutník putuje někam, těžko si bude zařizovat jeskyni.
Žluté ručky na stromě jsem zamýšlel jako nějakou květinu, přišlo mi to pěkné, někteří lidé to ocení s tím že jsem si pohrál s různým využitím kostek ale hlavně to vypadá mnohem lépe než kdybych tam dal klasický troj trs trávy s třemi kvítky. Kdybych používal všude stejný druh květin bylo by to co se týče vegetace hodně jednotvárné. S názvem máš pravdu, ale jelikož jsem to tak prezentoval všude (fotky atd.) tak jej nebudu měnit. Díky moc :)

Děkuju všem kteří se nebáli přispět radami, kritikou či pochvalou :)

builder

Hardegon

Líbí se mi to. Přemýšlel jsi o přihlášení do CCC?

builder

Dík, rád bych se přihlásila ale nevím co to je :D

builder

Hardegon

Citace od: builder kdy 05.12.2016, 17:19:30
Dík, rád bych se přihlásila ale nevím co to je :D

builder
Mezinárodní soutěž hradařských MOC Colossal Cstle Contest. V zásadě si stačí jen vybrat kategorii, kam se to hodí a odkázat galerii fotek.

http://www.classic-castle.com/events/ccc/prizes.cgi?contest=cccxiv

Aki

Taky doporučuju se přihlásit, vypadá to pěkně. Klidně by se tam mohlo i něco dít. Nějaký souboj, vtípek apod.

arnold

Pěkná stavba  :) Jeskyně je povedená a moc se mi líbí ta barevná pestrost  ;)