(vlastní) Kolový dumper

Založil legráček, 21.08.2016, 10:51:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

legráček

Rád bych vám prezentoval svůj model kolového dumpera. Nejedná se o model konkrétního stroje ale vzorem mi byly dumpery Wacker Neuson dw60 a dw90.
Funkce: 4-válcový fake engine poháněný všemi čtyřmi koly, vyklápění korby (velký LA), otáčení korby (nový turntable), kloubové zatáčení (zatáčení volantem či majákem)

Snad se bude aspoň trochu líbit. Případné připomínky uvítám.

Tomik

Celkem povedený model. Zprvu jsem si myslel, že jde o menší model po vzoru originálu (jedná se o malé stroje). Velmi záhy jsem ale rozpoznal použitá kola a došlo mi, že to bude pořádný macek.

Ten krátký červený liftarm na kabině nad kolem má nějakou funkci? Tipuju, že by to mohl být přepínač převodovky. Jinak mi přijde trochu zvláštní ta konstrukce korby. Vím, že není lehké postavit takto komplikovaný tvar, a tvoje verze vypadá dost složitě a rádoby "poslepovaně". Myslím, že by se to dalo postavit "čistěji".
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

legráček

Ony existují i trochu větší dumpery a tohle je právě on. Na velikost jsem zapomněl: 51x22x32 (d,š,v, studů).
Ano, krátký červený liftram slouží k přepínání mezi otáčením a vyklápěním korby.
Tahle korba je asi třetí verzí a nejlépe se podobala originálu. je fakt, že jsem zakrýval díry čím se dalo, a tak vypadá tak jaksi "poslepovaně". Nejprve mě napadlo ji udělat z "angle element" (omlouvám se, ale nevím jak se tomu říká po našem), jenže by to bylo trochu děravé a dosti nákladné na tyto díly. A tolik jich zas nemám (a už vůbec ne ve žluté)
Možná bude jednodušší verze korby u dw100 http://www.wackerneuson.de/index.php?id=7094&L=0&wackerneuson_productsfe%5Bproductid%5D=5488&cHash=c519000df55bd5c5bcf10212ce89791e&MP=312-257, ale ta se mi tak moc nelíbila.

Jinak děkuji za hodnocení. Aspoň vím na co se dál zaměřit. Kdybyste měli nějaké nápady na lepší konstrukci korby, rád se přiučím.  :)