(Vlastní) MOD 42037 - RC bugina

Založil Tomik, 12.08.2015, 18:50:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Už asi rok mám koupené PF servo a ještě jsem ho neměl šanci vyzkoušet. Potom jsem získal set 42037 a bylo mi jasné, že to je ten pravý pokusný králík. Mým cílem bylo udělat motorizaci pouze s přidáním PF komponentů a zachováním maxima z původního vzhledu. Po dvou dnech přemýšlení a stavění jsem dosáhl tohoto výsledku:

Nejproblematičtější částí procesu bylo jako obvykle uložení battery boxu. Ten si nakonec našel své místo na zádi, kterou jsem musel značně upravit.

Předek zůstal téměř nezměněn. Pod fake motor jsem schoval M-motor sloužící pro pohon (přes 24z bevel přímo na diferenciál) a do kabiny se schovalo servo. Všechny funkce původního modelu zůstaly zachovány, pouze ubyla sedačka a světlomety a model se stal ještě ošklivější než originál... ;D

Jízdní vlastnosti hodnotím jako průměrné. Na rovné hladké podlaze to celkem slušně jezdí. Jakmile přejedete na koberec, je vidět, že tam chybí výkon a bugina přechází do šnečího režimu. Když to shrnu, tak s přidáním pouze 1x M-motor, 1x servo, 1x battery box, 1x IR přijímač a 1x IR vysílač můžete tento set zmotorizovat na dálkové ovládání. Pokud budete mít zájem můžu sem dát LDD soubor se zmotorizovanou verzí.

Více fotek zde.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

HD

líbí se mi, že jsi se, nejspíše díky tréninku u alternativních modelů, držel jakž-takž původního vzhledu, takže můžeme beze strachu mluvit o myslím, s přihlédnutím k počtu přidaných dílků, velice povedené motorizaci.
Nevešel by se místo M motoru L-kový? (pokud je tedy k dispozici)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Tomik

Citace od: HorcikDesigns kdy 17.09.2015, 21:36:32
líbí se mi, že jsi se, nejspíše díky tréninku u alternativních modelů, držel jakž-takž původního vzhledu, takže můžeme beze strachu mluvit o myslím, s přihlédnutím k počtu přidaných dílků, velice povedené motorizaci.
Nevešel by se místo M motoru L-kový? (pokud je tedy k dispozici)
Díky za pochvalu. O L-motoru jsem přemýšlel, protože při jízdě je vidět, že M-motor nemá dost síly. Vzhledem k jeho velikosti by to však vyžadovalo ještě větší zásah do konstrukce modelu, ale hlavní problém v tuto chvíli vidím tom, že žádný L-motor nemám... ::)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

HD

Jo, jen mě to napadlo, že by to mohlo jezdit lépe ;) Ale nedostatek motorů znám.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns