(Vlastní) Princeznina družina

Založil Pool, 10.11.2017, 13:41:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pool

Princeznina družina

Před nějakým časem jsem dokončil své doposud největší dílo, které přímo vychází z mého předchozího vtípku pro dospělé - http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=50991. Od nafocení mám nějaké detaily už přepracované, ale před finálním focením rád uvítám nápady či kritiku, ať ještě případně vylepším. Jinak tedy vím o tom, že chaloupka není historicky přesná a úplně nezapadá do daného období.  Berte to tedy spíš jako pohádkové dílo, než ztvárnění historické reality ;).



Link na galerii https://www.flickr.com/gp/143591213@N02/Cr9J26

Edit: Nějaké detaily jsem přepracoval, nafotil a umístil tu odkaz na finální verzi.

Daniel

Určitě bych se zamyslel nad plotem a domem a jejich začlenění do terénu. Oboje je v současné chvíli ve vzduchu (chtělo by to trošku si s tím pohrát - uložit na tile, nebo tak něco)

matka

Je pěkné, že máme na fóru mistry vláčkaře, mistry technikáře či hradaře, a teď máme navíc i mistra rybníkáře.
Celkově je to hezká stavba, líbí se mi veškeré ptactvo, zejména datel a kachničky, a krásný detail je vajíčko v kurníku  :)
Paní na Žlutém hradě

Ryxe

Vcelku pěkný MOC :D Máš líbivě zpracovaný terén, jen mě tam trochu bije do očí ta jedovatá světle zelená. Ty jehličnany (předpokládám, že to jsou jehličnany) jsou taky zajímavě udělané. Chaloupka je taky hezká, jen moc červená, já bych volil nějakou jinou barvu zdiva, případně střechy, aby tam byl nějaký kontrast. Takhle to bohužel trošku splývá. Máš tam moc pěkných detailů, které již byly zmíněny, Za sebe bych možná použil víc figů, aby dílo ožilo (Nějaké děvče, co trhá kytky, panímáma, krmící slepice, cachtající se děti v rybníku atd...) Ta krajina k tomu úplně vybízí ;).

Petronel

No paráda! Jako celek to vypadá hodně dobře!
Vylepšíl bych jen nějaké detaily. Napadají mě tři věci, které i mně na začátku působení na kostkách dělaly problém a přehlížel jsem je. Zkušenější stavitel to vidí a i pro ostatní je pak výsledný obrázek ještě lepší!
1. Jak píše Daniel, ty tile pod plot a chaloupku to chce. A pokud k tomu sem-tam dáš ještě nějaké plate, round plate, stonky, bude to vypadat naprosto přirozeně.
2. máš tam bezvadně zatravněné a zarostlé plochy, i kytičky vypadají výborně. Cesta v tan je však taková prázdná, jen sem-tam "puntíkatá", ideální by bylo tam přimíchat ještě nějaké kamení v různých barvách (1x1 tile, plate a round plate), nebo alespoň tam nacvakat ledabyle ještě hromadu tan plates, i ty trochu pomůžou, když bude takový nepravidelný a různorodý terén.
3. to je možná věc vkusu, ale ta skála je také taková upravená a "vyžehlená", když ji rozbiješ doplněním ještě nějaké barvy nebo alespoň různými výčnělky, tvary a dalším druhem zeleniny, tak to také bude vypadat přirozeněji. Nahoře může také stát nějaký poutník...  ;)

Jinak to máš opravdu pěkné! Datel je výborný nápad, vejce v kurníku jak píše Matka také! A líbí se mi, že sis vyhrál i s jeskyní. To je přesně můj styl! Využít okrajů MOCu ke znázornění interiérů. Možná by to bývalo šlo použít i na chaloupku.  ;)

Kuba

Tento Moc je kontrast... a to doslova. Jak barevne, tak v tom co se mi libi a co ne :)

Krajina za 9 z 10. Bodik ubiram za tu pestrou zelenou. Ale nelibi se mi moc ten dum. Zkus priste udelat neco vice doboveho, takhle to vypada jak pernikova chaloupka.  ;)

Hana129

Terén je moc hezky zpracovaný, ale taky mi nesedí ta chaloupka, možná by pomohla změna střechy.

Pool

Díky všem za ohlasy, rady a nápady na vylepšení. A i když je všechny do díla nezvládnu zapracovat, tak se budou určitě hodit při stavění budoucích MOC. Na stavění podobných krajinek mě ještě užije :).

arnold

Začnu s tím,co se mi líbí nejvíc a to jsou stromy...jak ty velké tak ty menší jehličnany,za ty dávám 10/10  ;) Krajina je taky super zpracovaná,je vidět jak sis dost vyhrál s terénem.
Jidiný co mi nesedí,je barevné provedení střechy,kdybys to udělal třeba v Reddish Brown tak by to vypadalo podle mě o dost lépe  ;) A asi bych udělal i trochu víc členitější skálu.