Hon na Široka

Založil Kalethrion, 11.08.2015, 13:25:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kalethrion

,,Ano, Široko. Jistě jste o něm slyšeli. Řeknete-li tady ve Stínadlech Široko, každý se zachvěje. Je to hrozné jméno.
Šíří kolem sebe strach. Uctívači ginga na něj uspořádali už několik výprav. Vždy jim unikl. Nejodvážnější útočníky těžce ztrestal a ještě se jim vysmál."

https://www.flickr.com/photos/90595306@N04/sets/72157657077734032

Foton

Moc povedená viněta
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

kulich007

Moc pěkné. Také jsem o něčem takovém kdysi uvažoval. Totální srdcovka.  :)

martinlx

Super! Pro detailní fotky by to chtělo trochu lepšího ježka  ;)

Fifo

Geniálne. Krásne spomienky sa mi vynárajú v mysli. To bola romantika každého leta, pozrieť si celý seriál.
Mal som svojho času postavenú malú vignettu ako sa Červenáčkovi zafarbila čiapka v pračke ale toto je oveľa lepšie.
Ježek je len namaľovaný?

Mr. Cube

To jsou mi náhody. Zrovna, když si v hlavě pohrávám s myšlenkou vytvořit Stínadla z mé oblíbené stavebnice, objeví se tady tohle. Je to skvělé. :)

peter

Zajímavý nápad, jen škoda, že Prahu mi to vůbec nepřipomíná :-\
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

mozkit

Citace od: peter kdy 11.08.2015, 14:43:36
Zajímavý nápad, jen škoda, že Prahu mi to vůbec nepřipomíná :-\

Líbí se mi to, ale přesně nějak v tom nevidim ty Stínadla/Prahu, spíš mi to připomíná nějakej hrad, nebo tak.

Kalethrion

Díky všem za ohlasy. Nejdřív jsem chtěl udělat jen vinětu se Širokem, ale pak jsem začal přemýšlet, jaké prvky vlastně vytvářejí atmosféru legendárních Stínadel a zvětšil to. Inspiroval jsem se především seriálem a ilustracemi Pavla Čecha či Gustava Kruma.

Křivolaké uličky, členité schody, sklepení, špinavé dvorky, prejzovou krytinu, výraznou vertikálnost, určitou naivitu a zkratku - tyhle prvky jsem tam chtěl mít.

To Peter a mozkit - prostě jsem se netrefil do vašeho stínadlového nastavení ;)
Jen pro zajímavost přikládám fotku inspiračních zdrojů - snad až tak mimo nejsem.

peter

Citace od: Kalethrion kdy 18.08.2015, 19:06:10
To Peter a mozkit - prostě jsem se netrefil do vašeho stínadlového nastavení ;)
Jen pro zajímavost přikládám fotku inspiračních zdrojů - snad až tak mimo nejsem.

Asi nejde o naše nastavení, jde o architekturu staveb. Ve tvém modelu nevidím ty oné temné a křivolaké uličky inspirované Prahou a jejím starým městem. Spíše mi to připomíná nějaký jižní směr Španělsko, trochu Itálie apod.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

KaPr

Krásne! Asi pred rokom som to čítal a som rád že sa našiel niekto kto to postavil z Lego kociek!

Jamesek

Aby to nevypadalo jako ze středomoří: co to zkusit vyfotit za tmy, jako jsou ty obrázky předloh? Takhle to vypadá, jako by ho honili v červenci kolem oběda. Slabé světlo zčerná kouty, vigneta zešedne, ztemní, možná to tu atmosféru přiblíží více ...

Ale čistě kostkami mi to taky přijde jako Španělsko než Praha - barvami, tvary těch oblouků a věžiček.

Niripe

Možná by stačilo tu fotku udělat pouze černobílou. Mám pocit, že ten seriál byl jen černobílý.