Kolik stojí průměrně jedna kostka?

Založil MartinCZ, 25.06.2015, 20:48:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MartinCZ

Chtěl bys se zeptat zkušených kostkařů, kohokoliv kdo dokáže dobře odpovědět, nevíte průměrnou cenu jedné kostičky z lega, jakékoliv?
Slyšel jsem něco kolem 2,3kč, je to pravda?
Prosím co nejpřesněji.  :)

Díky všem za odpovědi!!!

STARHAWK

Vcelku tazka otazka lebo ani nie je presne stanovena.
Aka kocka - rozdiel v tvare (narocnosti na vyrobu), objeme plastu, dokonca aj farba zohrava ulohu v cene.

Plate 1x1 bude urcite lacnejsi ako brick 2x6.

Taktiez je je jedna vec vyrobna cena a predajna cena do ktorej sa okrem cuistej suroviny a energii na vyrobu musi zaratavat vsetko co TLG robi (vyvoj produktu od zaciatku po koniec). Tiz je rozdiel v  surovych vyrobnych nakladoch za Ajfon a cena za ktory ho Jablko predava :D

Dalej si cenu trochu urcuje sekundarny trh - najme bricklnk. Ked je to kocka, ktora sa nachadza 1ks v 200eur sete tak jej trzna cena na BL je rozhodne diametralne ina ako jej vyrobna cena -> ale pre potreby stavitelov nam v tom TLG trochu vyslo vustrety cez LB program.

Takze asi tak na rozbeh diskusie :)

Luky1987

Nákupní cena od Lega je cca 1.7Kč bez DPH pro prodejce, prodejní cena na BL je 3.6Kč bez DPH.
Pořizovací cena se může lišit +-10% podle marže.
To jsou celkem běžně známé údaje, stačí si od prodejní ceny krabice odečíst běžnou marži maloobchodů.
Těch 3.6Kč je samozřejmě včetně minifigů, bez nich to bude kolem těch 2.5Kč.
Stačí mít kompletní aktuální ceník, spočítat průměr a je z toho průměrná cena kostky.
Pak jen vytáhnout z BL stejnou statistiku dle průměrné ceny na BL.

A je to  ;D

DarkDrago

Já ti na tvou otázku neodpovím, protože jakákoliv odpověď ať bude sebepřesnější ti nepomůže.

Předpokládám, že asi budeš chtít něco stavět.
Ano můžeš to udělat tak, že si zjistíš cenu materiálu, vytyčíš si finance a podle toho se bude odvíjet jak velký projekt postavíš. Ale to není dobrá varianta pro začátečníky (podle mého) a hodí se spíše pro zakázkové stavitele, kteří vědí, že za měsíc dostanou další peníze, aby mohli pokračovat...
Druhá varianta je řekl bych daleko lepší, a to stavit od určitého bodu a ten pak obestavovat dalšími věcmi, stejně jako se ve středověku stavili hrady.
Dračí páni s mocí ohně...

Hacislav

Je jasné, že jako zkušený borec, který naše zraky oblažil mnohými MOC, máš ten nejlepší postup jak na to vycizelovaný.  :) :D ;D >:D >:D >:D

Citace od: DarkDrago kdy 25.06.2015, 22:58:34
Já ti na tvou otázku neodpovím, protože jakákoliv odpověď ať bude sebepřesnější ti nepomůže.

Napadlo tě třeba, jen na okamžik, že by otázku na průměrnou cenu kostek mohl někdo položit ze statistických důvodů, nebo kvůli své seminární práci do školy?
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

DarkDrago

Citace od: Hacislav kdy 25.06.2015, 23:48:52
Napadlo tě třeba, jen na okamžik, že by otázku na průměrnou cenu kostek mohl někdo položit ze statistických důvodů, nebo kvůli své seminární práci do školy?

Neříkám, že všechno dělám na čas, ale když se podívám do kalendáře, což nevím jestli ses podíval i ty, tak zítra* je konec školy a to už by těžko naháněl nějakou tu lepší známku ;)
No a když se podívám na jeho předchozí příspěvky (rok neřeším), tak chtěl něco stavět...

Já jsem chtěl jen poradit, ne se tady dožůvat o tom k čemu to asi má, taděj bych ho nechal se k tomu vyjádřit a pak bych psal něco dalšího

*dneska, nějak jsem se nepodíval na hodiny ;D
Dračí páni s mocí ohně...