(vlastní) Zamrzlé jezero

Založil boston155, 18.08.2015, 20:17:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

boston155

Ahoj...potřebuju spíš poradit protože jsem v tom nezachytil to co jsem chtěl. Můžete mi poradit jak to udělat aby to vypadalo víc "ledově"?

Díky

branio

Asi by som pod najvrchnejšiu bielu snehovú vrstvu použil trans-blue, minimálne na okrajoch (na priereze) a pri praskline v strede...

boston155

Když já takový kostky nemám :(

milanv

To je úplně normální, že je nemáš. Zvolil sis vinětu jako styl stavby a tam je to přirozená součást její stavby, věř mi :)
Jak potřebuješ na poměrně malém prostoru něco vyjádřit, tak záleží na každém detailu - proto je úplně normální, že člověk postaví základ, prototyp a na něm si rozmyslí jak dál, pak projede Bricklink a dokoupí díly na dokončení. Teoreticky. V praxi je potřeba toto kolečko absolvovat aspoň dvakrát, podle mojí zkušenosti.

Konkrétně u této viněty bych ale doporučil spíš Trans Clear, protože Trans Light Blue bude vypadat nezamrzle.
Pán na Žlutém hradě

peter

Stavět zimní krajinu není jednoduché a chce to mít nějakou kostkovou zásobu, jak zde uvedli jiní. Vodu bych určitě udělal z TrLtBlue, jelikož když bude z Clear, tak v té bílé zanikne. Také bych změnil stromy z černé na bílou, případně aspoň těm černým udělal nějaké sněhové čepice. Jinak v názvu máš jezero, ale té vody v modelu máš minimum, takže buď změň název, nebo uprav zastoupení pevniny/vody. Další detail mohou přidat zasněžené skalky. Vidím, že na modelu asi skalky máš, ale celé bílé. Postavil bych je normálně z šedých a opět je jen zasněžil.

Dříve jsem se také pokusil postavit výřez ze zasněžené krajiny, tak třeba v něm najdeš nějakou inspiraci ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.