(vlastní) Ukázka trucku 6x6

Založil Fairytale, 25.08.2014, 14:36:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Fairytale

Dobrý den, rozhodl jsem se Vám ukázat, zatím jenom podvozek trialového speciálu, určeného pro LTTT závod v Kunžaku. Docela dlouhou dobu mi trvalo, dostat podvozek do celkem "slušného stavu". Nejsem s ním úplně spokojen. Myslím si, že velkou nevýhodou bude velikost vozu s rozvorem 43 studů. Další nevýhoda spočívá ve velkém množství použitých kardanů, ve kterých nemám takovou důvěru. Vozidlo obsahuje pouze jeden zamykatelný differenciál mezi přední nápravou a dvěma zadními nápravami. Kdyby někoho zajímala hmotnost, tak v této chvíli truck váží 1168g. Pokud se ptáte, jaké vozidlo bylo předlohou, tak to ani já nevím. Budu muset ještě vymyslet, jakou kabinu postavit, ale určitě bude hodně jednoduchá, aby zůstalo těžiště co nejníže. Pro pohon jsou použitý dva XL motory a na zatáčení jeden Medium motor. Nakonec jsem natočil krátké video, pouze jako ukázku, na které se můžete podívat zde

peter

Úplně chápu proč jsi to video zveřejnil, hodně slušný ;D. S nástavbou nejspíš stejnou dráhu už asi neprojedeš, ale i tak věřím, že průchodnost bude stále velmi vysoká. Ostatně svoji kvalitu v konstrukci LTTT vozů jsi již dávno prokázal a tvé umístění na bedně v posledním šampionátu je toho více než dobrým důkazem.

Co se týká vzhledu nástavby, tak za sebe si mohu jen přát, aby se na startovním roštu objevil vůz, který tam zatím chybí a přesto je v reálných závodech neopomenutelným článkem a sice Praga V3S. Námětů na berevné provedení najdeš z českého mistrovství nepřeberně, takže jeden tip už máš ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Legman

:o nemám slov.Auto dobre šplhá.  :D A koľko si použil differencialov?? A ja by som dal druhy typ na nastavbu Ural by mohol byť tiež dobrý.

Fairytale

Citace od: Legman kdy 25.08.2014, 15:31:14
A koľko si použil differencialov??
Differenciál jsem použil pouze jeden, ač v plánu byly tři. Chtěl jsem docílit různých otáček jak na přední nápravě tak na zadní dvojici kol, pravá a levá strana. Bohužel se mi nepovedlo toto realizovat, protože bylo na to málo místa a docházelo k velkým ztrátám.   
  Co se týče kabiny, tak nejradši bych udělal stejnou, jako v minulé sezoně LTTT na unimogu, ale nevím co by z toho vzniklo. :D   

A jinak děkuji, že se líbí.

HD

Sesbíravše čelist z podlahy (za to může video) se zmohu jen na dotaz, kterak máš řešeno odpružení?
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Fairytale

Citace od: Horcik Designs kdy 25.08.2014, 17:44:38
Sesbíravše čelist z podlahy (za to může video) se zmohu jen na dotaz, kterak máš řešeno odpružení?

Přední náprava je kyvná a na zadek ti odpoví fotky :D

Plutoone

Fairytale

Citace od: Plutoone kdy 29.08.2014, 13:32:53
Krásná práce.  :o
Děkuji, jsem rád, že se líbí. Snad bude konkurenceschopné. Zatím jsem neměl čas popojet se stavbou dál. Dneska snad trochu máknu.  ;D

Fairytale

Přidávám fotku hotového trucku. Fotka je z dnešních závodů. S vozem jsem byl velmi spokojen, až na jeden vypadlí kardan v první sekci. Ostatní chyby byly na straně řidiče. :D  Díky všem, co jste tam byli a hlavně Petrovi za skvěle připravený závod.