Legoland v Dánsku

Založil Ethan, 07.05.2014, 14:56:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ethan

Prošel jsem si forum a o Legolandu našel několik témat. Ale prakticky bez výjimky šlo o krátké návštěvy a navíc v tom německém. My s přítelkyní plánujeme týdenní cestu do Dánska a to pochopitelně téměř výhradně kvůli Legolandu. Chtěl bych se proto zeptat, zda má někdo zkušenosti s tímto Legolandem (a jaké), případně jestli někdo zcestovalejší třeba ví, na co si dát v Dánsku pozor, co případně neminout a podobně. Přítelkyni - a konec konců i mě - například dost zajímá, jestli je v Legolandu ve výprodejovém obchodě taky taková pěkná hrabárna jako v tom německém :) Za jakékoliv detaily budu vděčný, na webu jsem našel toliko oficiální stránky a tam toho moc není a sem tam nějakou tu recenzi, která se ale většinou omezuje na atrakce, což je přesně to, co nás tam vlastně vůbec nezajímá a občerstvení (je vidět, že tam zkrátka obvykle jezdí rodiny s dětmi a jejich zájmy jsou tedy jinde). Nám jde hlavně o miniland a obchody.

bubutymmy

Já tam byl před pár lety, a to v době, kdy se ve mně AFOL teprve začínal probouzet, takže jsem to vnímal spíš jako běžnej turista. Pytlík nahrabanejch věcí jsem si přivezl, ale nedovedu říct, jak to bylo výhodný. Moc si nepamatuju, co to bylo za systém. Ale spíš nic moc vzácnýho, možná méně obvyklý barvy nebo něco takovýho. A myslím skládání minifigů tam taky měli. Totiž ani nevim, jestli to byl extra výprodejovej shop - mám za to, že bych ho neminul, ale tehdy jsem tomu moc nerozuměl. ???

Zábavní park je fakt spíš pro děti, horský dráhy pomalý a tak. OK je lodička skrz safari/památky, to je zase všecko stavěný z Lega.

Jen pro jistotu, asi sis už našel, že Lego areál je od Legolandu zvlášť... My to tehdy nestihli, ani nevim, co tam vlastně ukazujou.

Pozor si dej v Dánsku samozřejmě na drahotu, jinak si nepamatuju žádný zvláštní komplikace. My bydleli u kámošů a jedli spíš proviant ze sámošek.

Miketuk

Byl jsem v dánském Legolandu asi před 2 roky. Co si pamatuji, tak s Legem tam byl jeden velký obchod. Slevy tam měly, ale nepřišly mi nijak zázračné. Co se hrabání dílků týče, tak tam byla možnost nabrat si do pytlíčku na váhu i poskládat vlastní figy. Mám pocit, že cena za 100g byla kolem 30-40 DKK. Výběr byl určitě menší než v německém Legolandu. Nějakou možnost nabrat si starší díly jako to je v německu ve stanu jsem tam nenašel.

Ethan

Díky za info, to jste mě trošku nepotěšili, ale nevadí. Plánujeme tam svatební cestu, takže plány nezměníme, ale je jasné, že pro hrabárnu se vyplatí asi jet spíš do Německa. Pokud jde o obchody, které tam jsou, tak to vidím přímo na jejich webu, ale například to o (ne)přítomnosti hrabárny nikde není. V Německu je ve slevovém stanu, tady to podle fotky vypadá na budovu, ale doufal jsem, že uvnitř to bude podobné.

Je toho v Billundu, Vejle či poblíž víc zajímavého? Exkurze do firmy Lego v Billundu bychom uvítali, ale zatím jsem v tom směru nepátral. Seasonal pass do Legolandu pořídíme, ale asi nebudeme celou dobu jen tam.

bubutymmy

My tam přijeli jen na Legoland, pak jsme teda spali vedle v báječným penzionu na statku, myslím, že to měl nějakej islandskej pár v důchodu. Fajnově vybavený, asi půl kilometru od vesnice a zastávky autobusu, i s kůzlatama. http://www.havrevangbillund.dk/

Myslím, že byl shodou okolností nejlevnější v okolí. Jinak mi to přišlo prostě jako krajina, od českých luhů a hájů se moc neliší. My byli hlavně v Aarhusu, tam je to fajn, velký, docela studentský město, památky, moře...

papluh

Netuším ako budeš mať 'operačný rádius'. Pred 2 rokmi sme prešli vlasným autom krížom Dánskom na ceste do Švédska a späť.
S vecí najbližšie Billundu sú Jelling stones - kamene a mohyly, hneď vedla je múzeum zadarmo.

- Ak budeš mať auto tak smerom na severnom cípe je Oceanárium Severného mora - veľká nádrž s hľadiskom a pokrytím zorného poľa ala kino kde plával aj obrovský mesíčník. O niečo vyššie sú putovné piesočné duny [ur=http://en.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5bjerg_Milel]Råbjerg Mile[/url] a Rubjerg Knude s polozasypaným majákom A samozrejme cíp Dánska v oblasti Skagen, dá sa ísť po pláži až na samotný koniec takmer do prielivu Skagerrak. Pri troche štastia sa dajú stretnúť tulene na pláži a ak nie, sú tam bunkre. Bunkrovým open air múzeom vrátane výstupu na maják sa dá vlastne prejť aj pre mestečkom s akváriom .

- O niečo ďalej je prostredný ostrov. Odense s príjemenými parkami a domom s múzeom H.C.Andersena (kopec informácií). Na južnej strane je zámok Egeskov stále v rukách śľachtickej rodiny - záhrady, interiéry, múzeum veteránov automobilových aj motocyklových, historické vozidlá Falck záchr. sluźby, labyrint ...

- A samozrejme Kodaň a okolie. V meste klasika centrum, (naozaj) malá morská víla, park Tivoli. O trochu severne Helsingor so zámkom Kronborg z Hamleta a Švédskom na dohľad. Jazda mostom do Švédska je tiež zážitok

No a Legoland na koniec. Pre mňa to bol svojský zážitok, keďže som tam bol ako cca 10 ročný a potom o 20 rokov neskôr. Niektoré diorámy sa mi jasne vybavovali s pamati, aj keď ich stav napovedal, že nejakú dobu už tam sú. Lunaparkové jazdy nejak nemalo význam moc riešiť. Aj keď rýchly vodný útok na pirátsku loď s  detmi mal niečo do seba  >:D
V tom čase som maximálne tušil význam zliav na sety a nič ma ako Technic positiv nepresvedčilo ku kúpe. Dieliky boli mimo mňa...