42021 - Snowmobile

Založil tomaslambo, 24.02.2014, 10:08:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tomaslambo

Rok vydání: Březen 2014
Počet dílů: 185
Doporučená cena: 349 Kč (na internetu od 289 Kč – Heureka.cz)

Obsah krabice:
3 sáčků s díly, návod na stavbu hlavního modelu a návod na B-model, sada samolepek.

Proč jsem si pořídil tuto stavebnici:
Set  jsem si původně ani moc koupit nechtěl (jediné co mne na tomto setíku zajalo jsou nové díly), ale když se naskytla možnost si pořídit v Praze nějaký ten menší suvenýr, tak to byla jasná volba. Správný AFOLácký suvenýr ;D

Stavba:
Vzhledem k jednoduchosti setu jsem před stavbou ani nijak netřídil. Chvíli jsem se pokochal novými díly, kterých set nabízí poměrně velké množství, a pak jsem se z nadšením malého dítěte pustil do stavby. Neuběhlo ani půl hodiny pohodového stavění a bylo hotovo.

Návod:
K návodu se v podstatě není potřeba vyjadřovat, jedná se o standart tak jak jej známe. Tentokrát nic nenamítám ani k počtu stránek a ačkoliv je set určený spíše pro začínající TECHNIC stavitele, tak mi nepřišlo že by stránek bylo nějak mnoho. Velice kvituji návod na B variantu modelu, přece jen papírovou formu návodu ničím nenahradíš.

Vzhled:
Celkově působí model pěkně a zvolená kombinace barev černá a jedovaté zelené je hodně zdařilá a evokuje vzhled strojů značky kawasaki. Mám ale opravdu velké výhrady k nálepkám (já jsem je nepoužil), které tvoří prakticky celý vzhled modelu a jen těžko naleznete díl na kterém není na pohledové straně alespoň jedna. Bohužel se bez nálepek utopí krásná jedovatá zelená v záplavě fádní černé barvy což je opravdu velká škoda.

Funkce:
Vzhledem k velikosti modelu se není čemu divit, že je výčet funkcí omezen jen na nutné minimum, tedy zatáčení a odpružení přední nápravy

Díly:
Jelikož se v sety nachází poměrně slušný výčet nových dílů, tak považuji za vhodné se o nich alespoň v krátkosti zmínit a trochu se s nimi seznámit. První a asi nejužitečnější je axlodvojpin. V setu se sice vyskytuje jen ve dvou kusech ale jeho užitečnost je nezanedbatelná a zapisuje se na jednu z nejvyšších příček v mém BL nákupním seznamu. Dalším velice užitečným dílem je tzv. Háčko, nebo chcete-li kost. V setu pouze jednou, ale své uplatnění najde zejména jako výstužný prvek. Následuje krátké rameno nápravy, (4 kusy) které svou užitečnost také nezapře (nápravou jeho užití rozhodně nekončí a již teď mne napadá spousta dalších funkčních kombinací). Dále kompaktní těhlice (2 kusy) a takový nový konektor, který nevím jak přesně nazvat asi opačný pindíropin ;D (rovněž 2 kusy).

Hratelnost:
Hratelnost není na vysoké úrovni, ale na nějakou dobu to zabaví.

Verdikt:
Je těžké ohodnotit takto malý set, když na něm ve své podstatě není ani moc co hodnotit, přesto se o to pokusím. Funkce, které se na modelu nachází fungují tak jak mají. B-varianta modelu se veze v podobném duchu jako hlavní model i když o chloupek méně propracovaný. Hodně modelu uškodilo barevné vyvážení (té zelené mohlo být o drobínek více), ale i přes tuto hrubku mohu říci, že model, zejména pak z větší dálky, působí celkem realistickým dojmem. Velké plus dávám za nové díly. Za mne bych tento set doporučil jako takovou drobnou oddechovku, čistě jen pro radost ze stavění. ;)   

Celkově bych to viděl na takových 75% (Přihlédnu-li k ceně a celkovému charakteru stavebnice)

Omlouvám se, že nejsou fotky, ale po stěhování se mi ještě nepodařilo najít foťák ;D

JardaL

Pro ty, kdo chtějí obraz a zvuk, klasická recenze od Sariela.

http://www.youtube.com/watch?v=htyU1SIUeII
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.