(Vlastní) Malý 4x4 Jeep

Založil TomasHubik, 23.12.2013, 13:30:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomasHubik

Zdravím,

předně bych Vám rád popřál šťastně a veselé Vánoce, které budou už zítra!
Konečně jsem se asi po 4 měsících, kvůli pracovní vytíženosti, dostal zase na chvíli k legu. Chtěl jsem si postavit na pomalé ježení, ala trial truck! Jak si někteří pamatují, stavěl jsem nedávno 4x4 Malý trial truck (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=42293.0). Jeho hlavním problémem byla absence jakéhokoliv odpružení.
Postavil jsem tedy nový 4x4 podvozek s odpružením (gumičky) a dokonce ještě kratší, než byl předchozí. Místo trial trucku jsem však nakonec postavili tenhle malý jeep(vzhledově nemá předlohu v jeepu)

Musím přiznat, že jsem velmi mile překvapeni jízdními vlastnostmi. Poloměr otáčení je krapet větší díky absenci diferenciálů, ale díky dobrému rozložení Váhy to není tak strašné jak jsem čekal, vlastně je to moc dobré (na hlíně, nebo štěrku téměř jako s diferenciálem). O pohon se stará jeden XL motor v poměru téměř 1:1 (nějak se mi to nechce počítat). Síly má opravdu hodně a i při absolutním vytížení nic nekřupe a nepřeskakuje. Zatím jsem se nesetkal, že by něco nevyjel, nebo se někde vyškrábal. O zatáčení se stará SERVO motor.

Vzhledově jsem jeep úplně moc neřešil, šlo mi jen o to, nasadit něco na podvozek. Celá karoserie je rozdělena na 3 díly a dá se velmi lehce sundat.
Docela by mě zajímal váš názor, co vy na to? :)  Pokusím se dnes udělat krátké video a hodím to do LDD:

Plutoone

Neni to uplne spatne. Karoserie by si zaslouzila trochu vice lasky, aby byla bud podobna necemu, nebo mela nejaky futuristicky vyraz. Z kol bych rozhodne vyndal ty cerveny nesmysly. Jinak mas muj obdiv. Povedlo se ti postavit to co mne nikdy. Male, lehke tereni vozitko. O vikendu jsem se snazil o mini land crusera 40 a je z toho obluda s 5XL motory ::) omlouvam se za diakritiku. Pisi z mobilu.

HD

Nevypadá vůbec špatně ;) Jen bych uvítal prezentaci jízdních vlastností, fotky jsou pěkné, ale video je lepší :D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

mirek

Perfektní, naopak, ty červené nesmysly (huštění pneumatik za jízdy) se mi právě moc líbí. Je to skvělé oživení.
Nikde jsem to neviděl...nech si to patentovat.  ;D

tomaslambo

Na vojenských a jiných speciálních autech je dohušťování za jízdy celkem standardní věc, ale mít ho i na běžném terénním autě by byla paráda. Mi se tvůj model celkem líbí a to i karosérie (taková účelně strohá jako na opravdových Rock crawler speciálech). Moc se těším na video

otaznik

Teréňák vypadá velmi zajímavě, jsem zvědavý na video. Trošku se mi nelíbí, že jsou osy zatáčení tak daleko od středu kol.
BTW: obrázky dávej menší (ve smyslu datové velikosti), neustále tu bojujeme s místem na serveru. Vzal jsem tvůj poslední a drobně ho upravil, teď má jen cca 40% původní velikosti.

TomasHubik

Tak jsem konečně udělal alespoň krátké video. Dnes u nás napadlo trošku sněhu a jakmile bude dostatek na tvorbu dráhy, připravím nové a snad lepší video.

VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=xMm4LPBTPmw