LEGO motor - 08.11.1985

Založil r3d0x, 24.01.2014, 15:56:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

r3d0x

Ahojte! :)

Práve dnes som objavil na povale zaprášenú škatuľu, a po otvorený som bol milo prekvapený čo som v nej našiel! Okrem potkaních výkalov som tam objavil jeden historický kúsok LEGO motoru - dovolím si napísať že ide o zrejme prvý LEGO motor (ak sa mýlim opravte ma ;) )
Po vložený 3x 14A LR14 C 1,5V batérií motor bez problémov fungoval!
Má dve funkcie: Dopredu a dozadu ale i napriek tomu má celkom slušný výkon  ;D

Prikladám pár foto...

Francoa

Tak to velice gratuluji!  :) Myslim si, že nějakej sběratel by po tom hned skočil  :) ... Já mám ze starších motorů jen 9615 http://www.brickset.com/detail/?Set=9615-1 ... Taky stále funguje, a to jsem mu dával zabrat už jako malé dítě, akorát kabel po tom co jsem ho po devítí letech vytáhl ztrouchnivěl a rozpadl se na gumový kousky...

kulich007

Robi

Tak to gratuluji ;) já mam novější (datum výroby motorku 06.09.90) ale bohužel už to má za sebou - je velká vůle v ose motorku což je skoro neopravitelné.

Já ho mam ze 7722, kde jsem musel vyměnit za funkční kousek a s tímto teď experimentuji - chci ho předělat na 9V :) tak ať ti vydrží déle než ten můj :)

EDIT: Pokud se nepletu tak opravdu 4,5V byl první Lego motor(x469) v roce 1968 a 12V (x550) o rok později.

peter

Citace od: r3d0x kdy 24.01.2014, 15:56:55dovolím si napísať že ide o zrejme prvý LEGO motor (ak sa mýlim opravte ma ;) )

Přímo tenhle úplně první není, ale k prvním patří ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

r3d0x

Má aj nejakú hodnotu pre zberateľa keď je funkčný? Koľko ich bolo vyrobených a ako boli na tom s cenou ?

otaznik

Citace od: r3d0x kdy 24.01.2014, 22:25:11
Má aj nejakú hodnotu pre zberateľa keď je funkčný? Koľko ich bolo vyrobených a ako boli na tom s cenou ?
Do 100 Kč. Viz Bricklink.