60019 - Stunt Plane

Založil otaznik, 20.07.2013, 11:28:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik


Číslo, jméno setu:60019, Stunt Plane
Rok vydání:2013
Počet dílů:137 + sticker sheet
Doporučená cena:329 Kč

Hned jak byly k dispozici obrázky City setů pro druhé pololetí 2013, tak bylo jasné, že si pořídím minimálně jeden set, kde jsou ochranná sluchátka. První volba padla na set 60019, Stunt Plane (Kaskadérské letadlo, jak je uvedeno v CZ katalogu pro druhé pololetí 2013).

Podle poslední módy je krabice (rozměry cca 26 x 14 x 5 cm) pěkně naplněná, dva sáčky s díly, dva sešity s instrukcemi a jeden sticker sheet dohromady zaplňují většinu prostoru, který nabízí. Sáčky jsou očíslovány, první obsahuje vozítko a "sloupek" s nářadím, ve druhém jsou díly na letadlo.

Stavba není nijak komplikovaná, trošku mě překvapil Plate, Modified 4 x 4 with 2 x 2 Cutout, ten díl jsem ještě v ruce, i když byl poprvé použit v roce 2009, neměl. V několika setech, jak jsem zjistil, ho mám, ale ty jsou ještě ve stavu MISB.  ;)
I v takto malém setu a na tak klasické barvě jako je žlutá, jsou vidět různé odstíny. V setu jsou dva žluté plate 2 x 2 corner, v mém případě má každý dost jiný odstín žluté. Je to patrné zejména při umělém světle. Další barva, kde je několik odstínů, je Light Bluish Gray (bricky 2 x 2  a plate 1 x 1 with clip vertical) a také nohy dělníka na vozíku a jejich "pokračování" na torsu mají odlišné barvy. Musím přiznat, že mě to dost rozladilo a říkal jsem si, jestli mám ještě vůbec do nových setů investovat. Když to porovnám se starými sety, kterými se většinou zabývám...  >:(
Další nepochopení jsem měl pro zpracování instrukcí. Nechápu, proč se to dělí do více sešitů, takhle malý set by si v pohodě vystačil s jedněmi několikastránkovými instrukcemi. Navíc ve většině stavebních kroků se přidává pouze jeden díl, neuvěřitelné plýtvání papírem. Člověk více otáčí stránky, než staví.

Postavený set ale nevypadá vůbec špatně, tenhle kryt se na kabiny podobných letadel více než hodí. Líbí se mi i osvětlení (trans yellow plate 1 x 1) na podvozku letadla i jeho aerodynamické prodloužení pomocí kulatých červených slopes. Samolepky jsem aplikoval všechny, doufám, že vydrží.

Líbí se mi i minifigové, to je věc, která se v poslední době TLC opravdu daří.
BTW: ta sluchátka se mi nakonec tolik nelíbí, zejména při předním pohledu na minifiga.  ;)


Moje hodnocení: 50%

Ondra

Díky za recenzi, od tohoto setu jsem očekával bohužel hodně a zklamal mně.Asi jsem očekával letadla z poloviny a konce 90. let ale to se alespoň v city už nevrátí.

Aki

Díky za recenzi. Mám pro tyhle malé letadélka slabost a u tohohle jsem se rozhodoval zda ho koupit hned, nebo čekat na nějaké možné výprodeje. Na fotkách to vypadá lépe, než na krabici, takže je rozhodnuto.  :-*

lukasenko

#3
Pěkná recenze, ale hodnocení 50% se mi zdá hodně nízké. V textu navíc není uvedeno, proč se autor rozhodl označit tento set tak průměrně (stížnosti na instrukce a barvy dílků se přece netýkají setu jako takového...). Já bych zatím dal 70%. Pro mne (spolu s 60025 Grand Prix Truck) je to tedy z nabídky roku 2013 jasná koupě. Jen bych ještě připomenul zřejmou podobnost s také skvělým promo setem 7688 Sports Plane  - http://www.brickset.com/detail/?Set=7688-1.

otaznik

Citace od: lukasenko kdy 21.07.2013, 18:20:29
Pěkná recenze, ale hodnocení 50% se mi zdá hodně nízké. V textu navíc není uvedeno, proč se autor rozhodl označit tento set tak průměrně (stížnosti na instrukce a barvy dílků se přece netýkají setu jako takového...).
Pro mě jsou i tohle důvody k danému hodnocení. Posuzuji set jako celek.
50% je průměr, a z mého pohledu je set opravdu průměrný.

Drobuliatko

Tie cervene konce kridel mi tam nesedia celkom. Inak pekny setik. 70%.

bartas

Pěkně napsaná recenze a set je lehce nadprůměrný......spíše současné City sety jsou hluboce podprůměrné a ento set je jakýmsi zavzpomínáním na jednoduché sety, malá auta...jeden z mála setů, které v roce 2013 ze série stojí za to koupit.
Ostatní je humus.