Legoland Německo

Založil Togaran, 11.05.2013, 23:53:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Togaran

Rád bych se s Vámi stručně podělil o zážitky z výletu do německého Legolandu.
Byli jsme tam s přítelkyní na konci dubna, bohužel počasí nám moc nevyšlo, bylo celý den chladno a zataženo, ale naštěstí nepršelo.

První co nás čekalo po příjezdu, je různobarevná vstupní brána s turnikety a hlídači. Hned za ní jsou obchody se suvenýry a expozice Chima. V centru parku je "Miniland", což je to, co každý od Legolandu čeká - světové stavby postavené z Lega. Musím říct že jsem byl příjemně překvapen použitými technikami a detaily. Fakt si s tím páni konstruktéři vyhráli a viděl jsem spoustu zajímavých nápadů a řešení. Na druhou stranu je tragický stav kostek  :( ale tomu se asi nedá zabránit, když jsou permanentně vystavené venku.
Další věc co člověk od Legolandu čeká, jsou obří sochy - těch jsou dva typy. Jedny jsou vygenerované počítačem po vrstvách a tak taky postavené. A pak to jsou sochy z Technicu, které se staví z obřích Technic kostek, postavených z normálních kostek :D to mě uchvátilo.

Z atrakcí bych doporučil obě horské dráhy, nejsou to žádné šílenosti, ale trošku divočejší projížďka dobrá :) Navíc ta v hradu má ještě pěknou úvodní sekvenci, kdy se projíždí všelijakými středověkými výjevy. Další pěkná atrakce je v Adventures sekci, kde se projíždí egyptským chrámem a střílí se laserovou pistolí krystaly :) Na vodní atrakce nám byla moc zima bohužel, snad příště. Na co jsem však šel třikrát, byli Chima draci - sedíte v drakovi, každý sám, ovládáte naklonění křídel a celé rameno s draky se točí dokola. Při malé znalosti fyziky se podaří křídla natočit správně a draka roztočit, jak Anakin v epizodě I ("Vývrtka, bezva manévr").  ;D

Pro nás je zajímavá budova Lego Factory, kde můžete shlédnout proces výroby kostičky a pak jí taky dostat (žlutý brick 2x4x3 s potiskem Legolandu). Dále je tam obchod s kusovými kostkami na váhu (100 g za 10 Euro).

Celý výlet jsme si i přes nepřízeň počasí užili a pořídili si suvenýr do domácnosti  ;D viz poslední fotky ve fotogalerii. Pro měřítko jsme přidal i Kostky figa.

Fotky: http://togaran.rajce.idnes.cz/Legoland_Deutschland_-_04_2013
Moje stavby: Brickshelf, Flickr