Lego 8479 - prosba o radu

Založil ViloB, 15.02.2013, 13:16:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

ViloB

Potreboval by som poradit a pomoct s tymto setom:
http://www.brickset.com/detail/?set=8479-1
Kto ho ma a chce mi pomoct tak nech prosim napise na vilo@wolf.sk
Vopred vdaka

Prepacte za "spam"
Zmazem to tu hned ako to bude vyriesene.

William

Ahoj, zkus prosím popsat problém sem, třeba se odpověď bude hodit i dalším v budoucnu. Díky.

ViloB

Zvazujem kupu tohto setu bez toho papiera kde su ciarove kody. No a nemam chut do tohto setu viac investovat a chcem vediet ci mi bude stacit zohnat kvalitny sken toho papiera, vytlacit ho a vsetko bude o.k.
Plus ci by mi niekto nemohol poslat sken tohto papiera  >:D

alcarmo

Barcode funguje na principu střídání různě silných černých a bílých proužků... Když bude scan dostatečně dobrý a pokud bude vytištěn 1:1 na podobně lesklý papír, tak by to fungovat mělo...

Otázka je, jak velké ty kódy jsou - zda bude stačit přesnost běžně dostupné laserové nebo inkoustové tiskárny.

Dominik.87

Ahoj

http://bricks.argz.com/ins/8479-1/221
tady máš ty kódy, lesklý papír nepotřebuješ stačí obyčejný tisk z černobíle tiskárny klidně jehličkové
měl by se asi zachovat poměr velikosti, ale pokud to pracuje jako klasická čtečka či skener čárovích kódů tak přesné měřítko být nemusí

ViloB

Vďaka za link.
Mám info od jedného človeka čo sa o to pokúšal s kópiou.
Vraj to nejde.
Keď si to dám celé dokopy a vyskúšam, tak dám vedieť či to ide a ako.
Bude to ale nejakých pár týždňov trvať  :)

Systematik

Citace od: ViloB kdy 20.02.2013, 09:25:33
dik za link
mam info od jedneho cloveka co sa o to pokusal s kopiou
ze to nejde
ked si to dam cele dokopy a vyskusam tak dam vediet ci to ide a ako
Bude to ale nejakych par tyzdnou trvat  :)
Doporučuju tisknout na inkoustovce, u čárových kódů hodně záleží na rozměrech a laser to nevytiskne úplně přesně, na rozdíl od inkoustu (aspoň tak mi to bylo řečeno).

supermachina

Ja som to skusal a nejde to. jedna vec je, ze kod MUSI byt presne takych istych rozmerov ako original. Ked je iny rozmer len o milimeter, tak pri naskenovani uz neberie presne jednotky a nuly. Druhy problem je, ze kopia musi byt velmi presne vytlacena: hranica medzi plnou ciarou a medzerou musi byt ostra!!! Skusal som to vela krat ale bez uspechu. myslel som si, ze mam pokazenu riadiacu jednotkua nenacitava mi kody. Tak som sa nahneval a kupil som original...a fungovalo to na prvy krat. ;D

alcarmo

Myslel jsem si to :) Ten set je přeci jen z roku 1997... Pokud se nepodaří sehnat originál, tak by možná stálo za pokus nechat el. verzi vyvolat ve fotolabu. Nebo lépe si od někoho ten originál půjčit a vzít jim ho tam ať ho naskenují a vytisknou. Mají lepší skenery i tiskárny ;)

Woyta

Vytisteno na laseru, prelepeno izolepou abych to brzo nesedrel a vesele funguju.
Pouzivam tohle PDF:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=293795
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich