(Vlastní) Cliffcastle

Založil Frco, 18.03.2013, 22:37:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Frco

Hrad Cliffcastle. Posledné desaťročia slúžil iba ako letné sídlo panovníkov. Mierové obdobie trvalo príliš dlho, posádka zlenivela a nechala v jeho bezprostrednom okolí vyrásť množstvo stromov  :D Teraz sa ale časy zmenili. Do hradu prichádza skupina Forestmenov, aby uzavrela partnerskú spoluprácu. Majú záujem o spoločné cvičné manévre proti nepriateľom. Vo vnútri hradu práve prebieha výcvik lukostrelcov pod bdelým okom Forestmen-inštruktora, posádka kontroluje zásoby a kováč rozmýšľa, koľko mečov bude musieť vykovať a nabrúsiť. Pach vojny ale ešte nedoľahol do blízkeho lesíka, kde si v malom jazierku užíva párik zo služobníctva.

Fotky na Flickri:
http://www.flickr.com/photos/67814542@N08/sets/72157633026264293/

germik

Hrad je možná takový trochu moc pravidelný (jako tvarem), jinak dobré - mně se strašně líbí ty stromy, jsou fakt super :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Tomtombuy

Moc pěkný MOC! Stromy jsou nádherné. Jen drobný detail, na koupající bych použil nahá torza.

Colonel32

Citace od: germik kdy 18.03.2013, 22:58:42
Hrad je možná takový trochu moc pravidelný (jako tvarem)

+1

A ještě dodám svoji tradiční připomínku, tedy že stromy jsou hezké, ale že bych opět považoval za velmi pravděpodobné, že blízké okolí by bylo udržováno vykácené, aby se lesem nikdo nemohl nepozorovaně připlížit až na dostřel.

Hardegon

Hrad je povedený, ale stavba mi strašně připomíná styl staveb legolorda. Místy nesmyslný prolisy na fasádě, místy nahrazené rohové bricky round brickem... To jsou takový celekm levný pokusy o ozvláštnění... Úplně nejdivnější jsou ty předsazený okna.

Frco

Ano, pravidelny bohuzial je, ale do uhla som sa este neodvazil stavat.
Co znamenaju "prolisy"? Tie predsazene okna by som tam teraz uz mozno nedaval ani ja, to suhlasim. Uz pocas stavby som bol na vazkach, ci ich nechat, alebo vyburat.

Citace od: Tomtombuy kdy 18.03.2013, 23:02:45
Moc pěkný MOC! Stromy jsou nádherné. Jen drobný detail, na koupající bych použil nahá torza.
Diky  :D S tymi stromami som zabil dost casu, postupne to uz bolo unavne, lebo som ich robil takmer stale tak isto. A nahe torza nemam.

germik

Prolisy jsou myšleny ty 2 study široké "pilastry" - prostě to, že zeď není normálně rovná/hladká, ale takhle zvláštně odschodovaná - v reálu nereálné - náročné, a myslím že i z hlediska ostřelování projektily by to bylo nepraktické - od hladké zdi se třeba odrazí, tohle by spíš roztrhaly ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Frco

Hardegon

Citace od: Frco kdy 18.03.2013, 23:23:53
Co znamenaju "prolisy"? Tie predsazene okna by som tam teraz uz mozno nedaval ani ja, to suhlasim. Uz pocas stavby som bol na vazkach, ci ich nechat, alebo vyburat.

Ty povrchový úpravy, který vypadaj plasticky. Tady hned pod hrázděním vlevo. Nemá to smysl, jen to vyčuhuje ze zdi. Ty pilastry mi ani nevadí.
Ty okna je mnohem lepší zatlačit do zdi, než je předsazovat. Vypadá to reálneji.

Jinak... trochu jsem se bál, že tě má kritika naštve. Hrad dal určitě hodně práce. Jen tomu tyhle věci ubírají.

blindmelon

Ta vegetace je naprosto super, hrad trochu strohý.
Hezký den, Blindmelon

frantoka

Krásny MOC, hrad je pekný ale tén útes s vegetáciou to je krása  :o

Kuba

Pár drobností by se dalo na příště ještě vylepšit. Např. skály mi příjdou moc pravidelné. Jinde bych naopak hrad na nějaký kus kamene umístil, takhle působí, že roste z vody.

Ale jako celek je hrad krásný a les je přímo úžasný.

FilipS

Jó Legolorda v tom trochu vidím taky, moc jeho styl nemusím, tohle mi na rozdíl od většiny jeho děl nijak proti srsti není. Úplně asi nedokážu docenit hrad jako takový, ale moc se mi líbí je nádvoří a život na cimbuří.

Frco

CitaceJinak... trochu jsem se bál, že tě má kritika naštve. Hrad dal určitě hodně práce. Jen tomu tyhle věci ubírají.
Kdeze, kritiku som aj nejaku cakal, keby som ju nechcel, tak to postnem len niekde na Brickshelf a nie sem :)

Citace od: frantoka kdy 19.03.2013, 07:53:03
Krásny MOC, hrad je pekný ale tén útes s vegetáciou to je krása  :o
Dakujem  :D

Citace od: Jukuruku kdy 19.03.2013, 08:24:29
Např. skály mi příjdou moc pravidelné. Jinde bych naopak hrad na nějaký kus kamene umístil, takhle působí, že roste z vody.
Skaly su prilis pravidelne lebo su robene z BURPov, bohuzial nemam vela slopes na skaly. A ano, povodne som chcel umiestnit hrad na skaly, ale jednak by som to asi nezvladol co sa tyka stavebnych technik a mozno by nebolo ani dost skal  :-\

Izmael10

Tie stromy sú geniálne.  :o

marek90e

Souhlasím s většinou, stromy jsou velmi povedené. Ale také mě zaujal kamenný most.

Bard

Mě se dílo líbí. Asi máš smůlu v tom, že někteří místní stavitelé nasazují laťku hodně vysoko.

Z hradu mě nejvíc mě zaujala věž s bránou a mostem.

A pak, jak už bylo několikrát napsáno, velice povedená je "zavegetovaná" oblast. Colonelova připomínka o vykácení je jasná - to je ten střet reality a LEGOreality. Vzhledem k tomu, jak je ta vegetace bohatá, by mi do její blízkosti spíš než hrad seděla zřícenina hradu. Myslím, že by to vypadalo docela romanticky.

linhi

Ano,nebo zřícenina hradu + vegetace a uvnitř hradu usazení lapkové,ty rozhodně nekácejí,jsou rádi že je nikdo nevidí....

Black knight

Teda já kromě již míněné vegetace oceňuju nejvíc ten most... ten mě opravdu dostal! Klobouk dolů!
Life´s just a brick!