9476-1 The Orc Forge

Založil Mr. Cube, 07.02.2013, 19:36:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mr. Cube

Když LEGO přišlo s Pánem prstenů, jakožto fanoušek Tolkienova světa i Jacksonovy filmové adaptace jsem se rozhodoval, jestli si pořídím všechny sety, nebo se zaměřím spíše na budování armády uruk-hai nebo skřetů, kterou jsem chtěl mít. Nakonec jsem se rozhodl pro to druhé, a tím pádem jsem si začal pořizovat sety, ve kterých se uruk-hai vyskytují. Kvůli štítům a helmám s bílou rukou Sarumana byl set 9476-1 The Orc Forge jasnou volbou.

9476-1 The Orc Forge
Rok vydání: 2012
Počet dílků: 366
Cena: 799,- Kč (www.leganie.cz)
Dostupnost: Nevím, jak je to s označením ,,Hard to find", které jsem viděl na některých boxech na internetu, ale připadá mi, že v ČR byl tento set dostupný poměrně snadno (a na mém boxu toto označení nebylo).




Stavba
Set představuje kovárnu a Sarumanovy ,,líhně" skřetů uruk-hai v industrializovaném Železném pasu. Skládá se z částí, které jdou k sobě přicvaknout a dostaneme celou stavbu. Proces stavby je poměrně jednoduchý a jde rychle od ruky, za chvíli máte postaveno. Set obsahuje svítící brick, který má reprezentovat horkou výheň potřebnou k tavení materiálu na výzbroj a výstroj uruk-hai. Součástí je také pohyblivý mechanismus, kterým lze spouštět vědro pro materiál i rampu, po které lze materiál spustit. Ve spodní části výsledné stavby se nachází ,,líheň" skřetů uruk-hai, kterou lze otevřít a vytáhnout skřeta ven, nebo nechat zavřenou. Kromě hlavní stavby zde máme i oddělenou kovářskou část i kovadlinu. Herních možností je tedy spousta a zároveň je to i pěkný a zajímavý set na vystavení a prezentaci sbírky.




Figurky
Set obsahuje dvě figurky mordorských skřetů (Mordor Orc) a dva skřety uruk-hai, z toho jednou speciální postavu (Lurtz) a jednou řadového uruka (Uruk-hai). Figurky jsou vyvedeny pěkně a vcelku odpovídají filmové předloze. Uruk-hai mají oboustranné hlavičky, mordorští skřeti jednostranné.




Vybavení
Co se týče zbraní a nářadí, nalezneme zde trojici brnění a čepelí pro uruky a především dvě helmy a dva štíty s označením bílé ruky, které se (zatím) v žádném jiném setu z LOTR série nenacházejí. Pro mistra kováře je k dispozici kladivo a pro skřeta-porodníka lopata.



Celkově je to povedený set, možná mohlo být o jednu figurku více, ale to se dá říct skoro o každém setu, takže u mě dobrý. Obrázek si můžete udělat sami z vůkol roztroušených obrázků.

Izmael10

Pekná a výstižná recenzia, ktorá ma presvedčila, že si tento set nakoniec kúpim.  ;D

otaznik

Moc pěkná recenze, bohužel to kazí fotky.

Mr. Cube

#3
Tak kazí...když si projdeš ostatní moje fotky, co jsem tady za celou historii dal, tak to jsou moje zatím nejlepší fotky ;D Ale tu hlavní fotku setu, která je tmavá a ve stínu, přefotím v denním světle, ta se mně samotnému nelíbí. Ale beru to jako výzvu fotit lépe. Díky za pochvalu i za podněty ke zlepšení.

danyboy

Super recenze, přemýšlím, že si ten set taky pořídím.   :)

P4tr1cius

Tento set je naozaj veľmi pekný. Tí, čo s kúpou váhajú sa nemusia obávať, určite nebudú z neho sklamaný. K tomuto setu si dovolím ešte dodať, že z neho skutočne sála temná atmosféra.

Jean Vallette

Set je to opravdu temnější než temno.  :) Já osobně bych uvítal i nějakého kladného figa, třeba rohirského zvěda. Ale to nijak nesnižuje kvalitu setu. Díky za moc pěknou recenzi!  ;)

Raistlin M

Citace od: Jean Vallette kdy 23.02.2013, 17:57:25
Set je to opravdu temnější než temno.  :) Já osobně bych uvítal i nějakého kladného figa, třeba rohirského zvěda. Ale to nijak nesnižuje kvalitu setu. Díky za moc pěknou recenzi!  ;)
Kde by se tam vzal?  ;)

Futurion

Možná myslel v tom kotli jako sváča  ;D

Jean Vallette

Citace od: Futurion kdy 23.02.2013, 18:55:50
Možná myslel v tom kotli jako sváča  ;D

jasně, nebo jako vězeň v řetězech  :)