Nové PF M-motory

Založil blindmelon, 28.11.2012, 00:34:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

blindmelon

Ty to zase zkouleli  :-\ ::) http://www.technicbricks.com/2012/11/lego-power-functions-incompatibilities.html Nejlepší na tom je, že si ani nedaj tu práci předělat kryt, třeba jen nějak drobně, aby se daly nové motory jednoznačně identifikovat už od pohledu. Nějak mi uniká, co tam v tom technickým vývoji dělají, že na tohle nepřijdou, než to pustí mezi lidi.
Hezký den, Blindmelon

skmaand

A všetci dúfajme , že tam budú aj kvalitnejšie káble . M - motory už mám na 8 centimetrových kábloch a ostatné PF prvky už som tiež opravoval .   

Anatyt

To sú tie PF prvky tak nekvalitné? V čom je problém pri kábloch?

germik

No, kabely jsou takové docela nepoddajné, což může být problém - mohou se zpřehýbat (zlámat)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

skmaand

Kábliky sa prelamujú väčšinou pri konektore , ale už som prepájkovaval aj v motore . Konektor pre istotu musí pri rozoberaní prasknúť .

Plutoone

Já teda nevím, mám 11 M morotů a stavím celkem často. Ještě nikdy jsem z žádným neměl problém.

skmaand

Koľko detí sa s nimi hrá ? :) Moje používa aj desaťročný syn a nemôžem povedať , že ich nejako vyslovene ničí .

martinlx

Citace od: blindmelon kdy 28.11.2012, 00:34:43
Nějak mi uniká, co tam v tom technickým vývoji dělají, že na tohle nepřijdou, než to pustí mezi lidi.

Co by dělali, vylepšují  :), buďme rádi. Napřed byl V1 RC Receiver a M motor - vzájemně funkční bez problémů.
Pak vylepšili Receiver na verzi V2, která, jestli to dobře chápu, má menší ztráty. BTW docela by mě zajímalo jestli díky tomu zvedli výkon, snížili spotřebu, nebo částečně obojí. Bohužel tohle vylepšení je se starým M motorem nekompatibilní (resp. s jedním je ještě OK, takže většině lidí to funguje) a tak nezbývá než udělat i novou verzi M motoru, resp. vyměnit střeva za jiná. Vlastní motory si TLC nevyrábí, ale nakupuje něco co je na trhu, vlastní nebo zakázková výroba by se nevyplatila.

S tím že by bylo dobré je snadno rozlišit samozřejmě jednoznačný souhlas.

Ondra

Maj v tom teda pěkný bordel.Afol si to uhlídá, ale ostatní budou mít nepěkné trable zprovoznit nekompatibilní součásti.Jsem zvědav jestli udělají revizi i motorové sady, protože od ní mnozí získávají m motory.
Dále je tu zbytečná nutnost kupovat nové součásti.

blindmelon

Citace od: martinlx kdy 28.11.2012, 11:11:41
Co by dělali, vylepšují  :), buďme rádi. Napřed byl V1 RC Receiver a M motor - vzájemně funkční bez problémů.
Pak vylepšili Receiver na verzi V2, která, jestli to dobře chápu, má menší ztráty. BTW docela by mě zajímalo jestli díky tomu zvedli výkon, snížili spotřebu, nebo částečně obojí. Bohužel tohle vylepšení je se starým M motorem nekompatibilní (resp. s jedním je ještě OK, takže většině lidí to funguje) a tak nezbývá než udělat i novou verzi M motoru, resp. vyměnit střeva za jiná. Vlastní motory si TLC nevyrábí, ale nakupuje něco co je na trhu, vlastní nebo zakázková výroba by se nevyplatila.

S tím že by bylo dobré je snadno rozlišit samozřejmě jednoznačný souhlas.
Spotřeba snad klesla, aspoň tedy z toho co píší, že si slibovali delší životnost baterií. Navíc, co se zatím neobjevilo a doufám, že ani neobjeví - co nové motory, nebo ještě hůře mix motorů na Rcv V1 a co XL motory na Rcv V2. Ten důvod, proč se tenhle problém vyskytl uvádí jako to, že na všech třech vinutích je kondenzátor s poměrně vysokou kapacitou (1 uF) kvůli snížení hlučnosti. Dále je uvedeno, že Věděli, že to bude problém ve spojení s novým obvodem pro řízení motorů. Otázka je tedy to, proč museli vydávat Crawler 4x4 letos a nemohli počkat na příští rok (protože asi kvůli jeho novým motorům museli použít nový reciever) a přijít s tím najednou, včetně nového/upraveného designu dotčených částí.

Lehce OT: Už jsem takhle párkrát přemítal nad tím, jakou barvu by mělo mít "PF 2.0" a dospěl k tomu, že při stejné základní kombinaci LBG/DBG by byla ve vztahu k modelům nejlepší standartní modrá.
Hezký den, Blindmelon

Plutoone

Citace od: skmaand kdy 28.11.2012, 10:37:31
Koľko detí sa s nimi hrá ? :) Moje používa aj desaťročný syn a nemôžem povedať , že ich nejako vyslovene ničí .

No popravdě dětem lego moc nupůjčuju:D Svoje ještě nemám a cizí k němu nepouštím.

Měch

Aha, to jsem ještě nezkusil. XL a Buggy motory jdou v pohodě (i více najednou), ale když už tam jsou 2 M motory tak se čas od času nechytnou a jen to bzučí.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

davroman

Drobná technická: "noise reduction" není redukce hluku motoru, ale redukce elektrického šumu, neboli el.rušení, které vytváří motor hlavně při rozeběhu a při zátěži. Vzpoměnte na doby nedávné, kdy vám sousedi se zapnutým vysavačem rušili TV - příčina byla právě vadný kondenzátor na motoru (většinou špatný kontakt apod.).
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

blindmelon

Ach ano, pravda. Děkuji za opravu.  :)
Hezký den, Blindmelon

davroman

Citace od: blindmelon kdy 29.11.2012, 00:09:50
Ach ano, pravda. Děkuji za opravu.  :)

rádo se stalo   ;)
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks