9472 - Attack On Weathertop

Založil QuiGon, 21.07.2012, 18:42:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

QuiGon

Set: 9472 Attack On Weathertop
Počet dílků: 430
Počet minifigů: 5
Cena: 1189 kč (Mořelega)

Charakteristika:
Tento set zobrazuje scénu z I. dílu trilogie, Společenstva prstenu. Hobiti prchají spolu s Aragornem (Chodcem) před prstenovými přízraky. Jako místo odpočinku, zvolí Aragorn Větrov, což kdysi bývala strážní věž Amon Sul. Zde Aragorn "vyzbrojí" hobity a jde se porozhlédnout po okolí. Hobiti rozdělají oheň, což přiláká "devítku". Než dorazí Aragorn na pomoc bezmocným hobitům, Černokněžný král Angmaru píchne Froda otrávenou čepelí. Aragorn poté přízraky stylově zažene!
Tuto scénu považuji za jednu z nejlepších z I. dílu. Vzpomínám si, že při prvním shlédnutí mi tuhla krev v žilách. Naprosto skvělá hudba a kamera.

Obsah balení:
Středně velká krabice obsahuje spolu s návodem 4 velké a očíslované sáčky. V každém velkém sáčku jsou pak sáčky menší. 2 zlaté prsteny navíc potěší. Návod není podložen kartonem. Obsahuje však opět všechny portréty minifigů ze série LOTR.
V setu jsou tyto minifigy: 2x Ringwraith, Merry, Aragorn, Frodo

Stavba:
Z 1. sáčku se sestaví 2 prstenové přízraky a jakýsi kus skály s keřem. Každý přízrak má svého černého koně. Pláště přízraků jsou děrované. Také jsou mírně zahnuté tak, aby vlály.
Z 2. sáčku se sestaví Aragorn a asi nejzajímavější část stavby - první polovina Větrovu. Tato část stavby byla opravdu zábavná. Z 3. sáčku se sestaví 2. polovina Větrovu. A nakonec ze 4. sáčku se sestaví Frodo a Smíšek + vrchní, "troskovitá" část.
Jelikož si dílky před stavbou třídím, stavba mi obvykle zabere víc času. Ale musím říci, že jsem se opravdu bavil. Když se Větrov rozevře, uvnitř najdeme jakousi zbrojírnu. Na vrchní ploše jsou padací dvířka, jejichž smysl jsem vzhledem k filmu příliš nepochopil. To samé se zbrojírnou. Ale chápu, že TLC chtělo udělat hrací set, což se určitě povedlo.
Překvapilo mě také to, že se v setu objevil brickseparator. Je to poprvé, co jsem se s tím setkal.

Proč koupit:
Je to velmi povedený set. Myslím, že se bude líbit, jak AFOLům, tak dětem. Dá se s ním totiž solidně vyhrát, díky rozpojovací konstrukci a interiéru. Z mého pohledu LOTR fandy, byl tento set nutností. Obsahuje totiž Smíška, který se v žádném jiném setu neobjevuje. A jelikož chci celé společenstvo, nebylo jiné volby. Také potěší 2 prstenové přízraky na nových koních. Dokázal bych si představit lépe udělaný Větrov, protože se tento velmi málo podobá tomu skutečnému. Helmův žleb je proti tomuto věrná kopie. Potěší zpracování jednoho prstenu. Určitě patří tento set mezi to lepší, co lze z LOTR série pořídit. Koupi rozhodně doporučuji.

Hodnocení 83 %

1. část stavby

2. část stavby

3. část stavby

4. část stavby

Rozevřený Větrov

frantoka

Pekná a výstižná recenzia.  ;)

Izmael10

Nechápem prečo sa v tomto sete vyskytuje meč žihadlo, keď vo filme ešte nebol.  ::)

QuiGon

To samé Aragornův náhrdelník od Arwen s životem Eldar. Ve filmu jej dostal až v roklince.

germik

Asi proto, že minifig má být použitelný i pro pozdější děje ;) ;D (ale je to jen výmluva)

Už docela dlouho bádám - nepřipomíná vám interiér trochu hrobku v Mohylových vrších ve které byli hobiti uvězněni? (nebylo to ve filmu) :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Izmael10

Ideš robiť recenzie aj na ďalšie LOTR sety?

QuiGon

Příští týden mi dojdou další dva sety, takže pokud tu recenze na tyto sety nebudou, udělám je.
Konkrétně Mines of Moria a Helm's Deep.

P4tr1cius

Na tomto sete sú jednoznačne najzaujímavejší dvaja "čierny rytieri".

Ojík

Říkal jsem si, že ses nějak rozjel, když sis pořídil Attack on Weathertop, a ty už máš dokonce i dva největší sety.

Jak jsem psal u recenze Gandalf Arrives, nejsem příznivcem LOTR, ale tento set se mi už od začátku líbil svou ucelenou architekturou. Ono je to mnohdy těžké, a zvlášť u licencovaných řad, najít set, který se mi líbí jako celek, ne jen kvůli figurkám. Ale tento to splňuje. Figurky jsou samozřejmě také skvělé a tím se dostávám k jedné z věcí, která se mi nelíbí.

Jde o Aragornův plášť. To, jak je potisk jen vepředu na nohou a nikoliv na stranách a vzadu dost bije do očí. Nechápu, proč to nedodělali, když už to dnes není nic vzácného; zadní potisk torz je dens samozřejmostí (tedy, ne zas až takovou, když se podívám na osmou sérii CMF), běžně se tisknou paže, hips zezadu a nohy nejen zezadu a na vnější straně, ale dokonce už i na vnitřní. To je ale celkem běžný problém. Zajímalo by mě, jestli TLC někdy zavede látkový kabát, který by se navlékal na figurku podobně jako plášť. Podivně vypadající potisk, navíc odfláknutý, a k tomu plášť, to mi nepřijde jako adekvátní kompromis. 

Citace od: QuiGon kdy 21.07.2012, 18:42:01
Na vrchní ploše jsou padací dvířka, jejichž smysl jsem vzhledem k filmu příliš nepochopil.

To má být hrací prvek znázorňující a umožňující Frodovo zmizení po navlečení Prstenu. Je hezké, jak se do setů podle filmů snaží dát i atrakce z těch snímků. I když se to většinou dá udělat jen pomocí padacích dveří.
All work and no play make Jack a dull boy.