BL z USA

Založil mesje, 13.07.2012, 14:23:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mesje

Chcel by som sa spýtať na dodávku z amerického BL... Je jasné, že poštovné je vysoké, ale zaujímalo by ma, či tam tiež hrozí clo a DPH pri dovoze sem a či na to máte nejaké finty, ako napr. označiť balík ako "dar".
Ďalšia vec čo ma napadla, či máte skúsenosť s doručovaním na tzv. virtuálne adresy v USA a následne doručenie sem - niekde som čítal, že sa to oplatí, keď sa berie viac vecí z USA, to sa postupne naskladá v tej spoločnej virtuálnej adrese a následne ako jeden balík posiela do Európy. Tým pádom by sa dalo nakúpiť viac vecí z viac shopov, resp. by sa mohlo viac ludí spojiť.

Systematik

Citace od: mesje kdy 13.07.2012, 14:23:29
...Ďalšia vec čo ma napadla, či máte skúsenosť s doručovaním na tzv. virtuálne adresy v USA a následne doručenie sem - niekde som čítal, že sa to oplatí, keď sa berie viac vecí z USA, to sa postupne naskladá v tej spoločnej virtuálnej adrese a následne ako jeden balík posiela do Európy...
Jo, třeba SHIPITO je firma, u které si vpodstatě uděláš P.O.Box a jejich adresu napíšeš pod svoje jméno jako doručovací.
Čili i když se jmenuješ František Vodseďálek, firmy co posílají zboží jen po Státech Ti to pošlou, protože to jde na adresu
do Kalifornie. Tam na to napíšou tvou českou/slovenskou adresu a pošlou Ti to.

Samo že za nějakou ku kačku/euro/whatever.

Jediný co mě docela hnětlo bylo ověřování Shipita, že jsi to opravdu ty, táhlo se to možná proto, že nemám bankovní účet, posílal jsem jim sken občanky a ještě nějakejch cipovinek...

Podtrženo+sečteno = dá se to.

Ojík

Tak už tě něco zaujalo na tolik, že zvažuješ nákup? Mě pořád nic dostatečně, aby se to vyplatilo. Každopádně se když tak zase ozvi, co plánuješ.
All work and no play make Jack a dull boy.

otaznik

Citace od: mesje kdy 13.07.2012, 14:23:29
Chcel by som sa spýtať na dodávku z amerického BL... Je jasné, že poštovné je vysoké, ale zaujímalo by ma, či tam tiež hrozí clo a DPH pri dovoze sem a či na to máte nejaké finty, ako napr. označiť balík ako "dar".
S tím, že se vyhneš clu a DPH raději nepočítej. A na to, že ti někdo z BL napíše na balík "gift" (ten se stejně daní), taky ne.

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 13.07.2012, 22:47:56
A na to, že ti někdo z BL napíše na balík "gift".

Což je v americe federální zločin.

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 13.07.2012, 22:49:00
Což je v americe federální zločin.
I tak se mi to na začátku mého obchodování na ebayi několikrát podařilo a je to v reálu stejně k ničemu.

mesje

Kolko to cca vyjde to clo + dph? Celkovo si neviem predstaviť, ako chcú vyrubovať tieto veci na použité lego... to akože odhadnú, či podľa hodnoty poistenia balíku? čo ak niekto pošle len hromadu kociek bez škatule?

otaznik

Podle ceny balíku. V ČR clo 4% a DPH 20%.

mesje

A podla čoho vedia cenu balíku? čo ak tam uvedie odosielateľ cenu o polovicu menšiu?
Sorry za otázky, ale v živote som nič nedoručoval z USA...

otaznik

Citace od: mesje kdy 13.07.2012, 23:02:32
A podla čoho vedia cenu balíku? čo ak tam uvedie odosielateľ cenu o polovicu menšiu?
Sorry za otázky, ale v živote som nič nedoručoval z USA...
To samozřejmě může, ale v případě ztráty dostaneš polovinu (ztratil se mi jeden balík z cca 50). Čas od času celníci zásilku otevřou a zkontrolují, zda popis v dokumentech odpovídá realitě.

RalinCavira

Odesílatel musí vyplnit při podání celní deklaraci. A  po Tobě pak stejně celníci budou chtít potvrzení o ceně, tj. výpis z PayPalu, nebo třeba objednávku z BL - tam ta cena pak reálně je.... rozhodně počítej s těma 20% + pošta si účtuje něco málo za dobírku... Celkově to je zlodějna, ale zase některý věci jinde nekoupíš...
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

mesje

Colníci kontrolujú všetky zásielky, alebo len námatkovo to preverujú?

RalinCavira

To je něco, na co nemám spolehlivou odpověď... Nicméně se zdá, že jim občas taky něco unikne... :) Naštěstí >:D
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Cavelon

Citace od: mesje kdy 14.07.2012, 01:05:13
Colníci kontrolujú všetky zásielky, alebo len námatkovo to preverujú?

To závisí od konkrétneho colníka. Ja mám takú skúsenosť, že doposiaľ ma kontaktovali kvôli každej zásielke s hodnotou nad cca 70 USD a následne vyrúbili clo (myslím, že na LEGO je to 4.7%) plus DPH.