(Vlastní) SPOT-55

Založil grohl, 04.03.2012, 17:38:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

SPOT-55
Model českého hasícího tanku postaveného na podvozku T-55
VIDEO
Délka 24cm
Šířka 12,3cm
Výška 12,6cm
Hmotnost 660g
Pohon 2xM motor
Radlice 1xM motor
Otočná vodní děla 1x micromotor
Manuálně nastavitelný úhel vodních děl
Manuálně otočná věž (Našel jsem jen jedinou fotku, kde měl tank věž pootočenou. Pravděpodobně se po vychýlení těžiště z osy tank ovládá mnohem hůře.)
1x PF světla

Kiko97

Krásny tank. :o Jazdné vlastnosti v teréne ako píšeš budú asi horšie kvôli ťažkej veži. Ja som mal rozpracovaný podvozok, ale tieto pásy sa sýpkom teréne rozopínali, tak som to nechal.

Plutoone

Opravdu hezké. Vzhledově krásně uhlazené. Jeden tento tank mají i Hašiči z Ústí nad Orlicí. Vždy, když jedu kolem, tak jej okukuji.

linhi

Perfektní,měli jsme ho v kasárnách,dobře si pamatuji jak se do něj blbě lezlo :-)

grohl

Tady jsou další fotky:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=498552

Kiko97: Já to myslel tak, že v reálu tou věží neotáčí-ono 11 tun vody, která se mele ze strany na stranu rozhodí i takovouhle obludu.

Samosebou model má sklon padat při vyšších úhlech nájezdu na záda-daň za vysoko a vzadu umístěnou baterii.

behalekvit

Velice pěkné! ;D Je to dobrý nápad ztvárnit takovou netypickou techniku.  :)

ViloB

Mna hlavne zaujala ta velkost. Nechapem ako si to tam vsetko zmestil.

Robbed

Doteď jsem nevěděl, že něco takového existuje, tak mi to přišlo trochu zvláštní. Ale vygooglil jsem si nějaké fotky a musím říct, že jsi to zvládl zpracovat výborně ;).

kalahare

Tenhle stroj obdivuji už od dětských let, kde jsem ho viděl u vojáků. Před pár roky jsem si ho prolezl na Hasičských slavnostech v Litoměřicích, takže ho dobře znám. A prezentovaný model ho perfektně vystihuje na první pohled. Všechy charakteristické prvky SPOTa jsou skvěle vystihnuty i přes malé rozměry modelu, klobouk dolu (vodní tykadla, mříž pod nástavbou, chytře využití technic panel na radlici). Jen kamera od Merkuru mi chybí ;). Na youtube jsem viděl video podvozku v pohybu, jsem zvědav na finální videoprezentaci se všemi "fíčurami".

gearcs

Je vidět, že máš technic v malíku, paráda. Tohle bych chtěl mít doma na ježdění po práci. Ale těším se hlavně, až dokončíš Eleanor.

grohl

Konečně jsem dopižlal video.

VYDEJO